Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 953 452
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 210
Не го знаем какво мисли, но ми направи силно впечатление това:
"Създали сме необходимата организация и ако нещо не е както трябва, сме готови веднага да го коригираме."
Grinning Grinning Grinning
Това "веднага" кога е? И дали са разбрали, че думичката САМО (хора над 60 годишна възраст) не е на място?
В страницата на МЗ във Фейсбук тече дискусия по въпроса, но дали четат...

Последна редакция: пн, 17 май 2021, 16:48 от cool_witch

# 211
Ами това е глупостта...
Явно мисли, че ваксините не са достатъчно...
Не го разбирам така. Казва, че най-уязвимата група, възрастните и болните,  не е ваксинирана и трябва да се насочат усилията натам. Защо трябва да се блъскат с млади и прави хора по опашки за ваксини. За мен това е анархия. Нека има организация и възможност да се ваксинират възрастните и хронично болните, за другите 3-те дни са достатъчни и не е толкова спешно.
Отдавна трябваше да се вкара ред и организация, да има ясни правила и приоритети.
Добре, ама представете си една болница като ВМА или Пирогов, те са многопрофилни лечебни заведения, не работят лични лекари там. Тази заповед в момента ограничава техния капацитет, което в нашите условия просто не е нужно.

# 212
Едно време някой, не помня вече кой, каза, че ако на възрастните им дадат възможност за безплатни самолетни билети, както картите за безплатен градски транспорт, по цял ден ще хвърчат насам-натам. И е точно така, къде ходят, не ги знам, едва кретат, но пълнят автобусите! Като искат коридори за тях, те и без това не спят, като се изтеглят хората за работа, да речем от 10 до 15 часа да е коридор за възрастни. През другото време, преди работа, след работа да може всеки под 60 да отиде да се ваксинира! За тях цяла седмица, дето за 5 стотинки работа нямат, а работещите на работа 5 дни и събота, и неделя дом и деца ли да видят, да си починат и да се разходят, или да търчат за ваксина на опашка, щото тогава опашки ще има - половината ваксинационни центрове не ваксинират събота и неделя, както и други като тях, ще отидат да си чакат реда. Егати организацията! Просто е и за 5 годишно, но на тях все не им е ясно...

Последна редакция: пн, 17 май 2021, 16:56 от Анонимен

# 213
https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/ministrt-na-zdra … tojcho-kacarov-s/

Ами това е глупостта...
Явно мисли, че ваксините не са достатъчно...
Ти остави това, ама виж и друго: "Знам, че мнозина се съмняват в безопасността на ваксините. Аз също съм имал своите резерви най-вече заради краткия срок и обхват на проведените клинични изпитвания."
И тоя ще ни е министър на здравеопазването... Ако чакам такъв да ми опази здравето, пази Боже! Rage
С две думи - принципът на Питър в действие! Сигурно ще ме забършат, но за съжаление това е родната действителност.
Цитат
Принципът на Питър, формулиран за първи път през 1969 година в горепосоченото произведение, е кратък и гласи: "В една йерархична система всеки служител се стреми да достигне своето равнище на некомпетентност" ("In a hierarchy every employee tends to rise to his level of incompetence".)

# 214
  • София
И аз така мислех да я попълня, но в крайна сметка я разпечатах, попълних, сканирах и изпратих, защото на "Заявител" се подписах - освен да става без подпис.

Става - аз на подпис си написах двете имена.

# 215
  • София
Хора помощ. Искам да получа сертификата по имейл, но правилно ли разбирам:
Трябва да изтегля бланката на хартиен носител, да я попълня, да я сканирам или снимам, и да изпратя снимката на мейла им?

Аз я подписах и сканирах.

# 216
Но аз не разбирам от това да се откриват нови коридори за ваксиниране.

Е не от това - но новината е от днес https://coronavirus.bg/bg/981

Знаете ли с какви ваксини разполагат зелените коридори на ДКЦ-тата?

# 217
Абе много ме знае сестрата в зеления коридор от какво съм болна. Отивам с пенсионерите, казвам, че имам диабет и още 2, 3 по-завъртяни болести и влизам. Ами така ще е, драги, на простака министър с какво да отговориш. Или ще ми искат документ, че съм болна?! Надали...

# 218
Сега като направят ваксинирането трудно и като намалеят случаите както миналото лято, много хора ще се откажат или ще отложат ваксината. И есента пак ще е купон. И никога няма да стигнем груповия имунитет.

# 219
  • София
Хем малко народ иска да се ваксинира, хем и тия дето искаме ни затрудняват.

# 220
  • София
Моля, ако някой има някакво инфо за ДКЦ 1 Перник- дали ще поставят 2- те дози на датата, ако се пада понеделник- четвъртък да пише.На мен ми се пада понеделник, под 60г.Благодаря!

# 221
Добре де, нека видим досегашните популярни "явки" (в т. ч.  Пирогов, ВМА, Света Анна) слагат ли втори дози, и изобщо кого кога бодат, то бързо ще стане ясно, пък тогава да се тревожим. Таз заповед ми звучи като врата в полето...

# 222
  • София
Все ми се мисли, че за вторите дози няма да има проблем, а и те се заделят след пристигането...

# 223
Все ми се мисли, че за вторите дози няма да има проблем, а и те се заделят след пристигането...
Да, заделят се, но дали новият министър го знае?
А апелът на министъра за ваксинация звучи като опело на погребение. Само 20% били поставени на възрастните. А дали те искат да бъдат ваксинирани? Коцето твърди, че близо половината ваксинирани били над 60 г.

# 224
То един апел....  с "резерви".

Общи условия

Активация на акаунт