Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 953 452
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 225
Ми новините с това започнаха: от понеделник до четвъртък, зелените коридори ще ваксинират само възрастни хора над 60 години. Ако някой не е разбрал, сега да разбере.

Последна редакция: пн, 17 май 2021, 19:53 от Анонимен

# 226
Нямало да има проблем с вторите дози, пишеше някъде.
Текста е след "Зелените коридори не се затварят..."

https://www.mediapool.bg/promyana-v-plana-prioritetna-vaksinatsi … a-news321932.html

Последна редакция: пн, 17 май 2021, 19:20 от amini

# 227
Току-що прочетох в сайта на "Иван Рилски", че реимунузации ще се правят през цялата седмица, но другото е точно, както сме го разбрали в темата - хора под 60 и без упоменатите заболявания ще бъдат ваксинирани в петък, събота и неделя от 8 до 16ч, при това само ако са се записали през портала.

# 228
То един апел....  с "резерви".

Да, сигурно не е лесно да си "с резерви" и да те сложат начело на ваксинационната кампания.

# 229
Абе много ме знае сестрата в зеления коридор от какво съм болна. Отивам с пенсионерите, казвам, че имам диабет и още 2, 3 по-завъртяни болести и влизам. Ами така ще е, драги, на простака министър с какво да отговориш. Или ще ми искат документ, че съм болна?! Надали...

В заповедта пише "диспансеризирани", а това се вижда от пациентското досие в електронната система на НЗОК. Където предполагам влизат за да отразят ваксинацията, та няма как да мине вашият номер.

# 230
  • София
Родителите ми днес си взеха сертификатите. И двамата са ваксинирани с Астра Зенека и на сертификата го има въпросния текст, за който ставаше дума в предната тема. Явно проблема наистина е отстранен.

# 231
В заповедта пише "диспансеризирани", а това се вижда от пациентското досие в електронната система на НЗОК. Където предполагам влизат за да отразят ваксинацията, та няма как да мине вашият номер.
Да не мислиш, че ти вкарват данните преди да те ваксинират?

# 232
Според мен отидете и се пробвайте и без това мисля, че няма да има много хора, та дано да успеете. Ще бъде жалко, разбира се, ако си загубите времето, а и цялата несигурност, която се създаде е отвратителна. Но с толкова глупави заповеди трябва да се действа така, просто да се игнорират, по възможност масово. По принцип съм за да се спазват правилата, но не и когато те пречат на хората да се ваксинират по време на пандемия.

# 233
Да не мислиш, че ти вкарват данните преди да те ваксинират?
При нас ги вкарваха. Wink
Но ми се струва, че лееееко ще си затварят очите в центровете с тази безумна заповед.

# 234
  • София
Нямало да има проблем с вторите дози, пишеше някъде.
Текста е след "Зелените коридори не се затварят..."

https://www.mediapool.bg/promyana-v-plana-prioritetna-vaksinatsi … a-news321932.html
Той хубаво го е казал, но такива намерения се "обличат" в заповед, защото в интервю нямат стойност.

# 235
Мислех само да чета, но няма как да се въздържа от публикация днес. Преди 2 седмици отидохме със съпругът ми в Окръжна болница София, записани в онлайн портала за ваксини. Казаха ни - няма как да ви поставим АЗ, тъй като е за хора над 60 години. Питаме - а Пфайзер? Приоритетно на хора над 60. Тоест ако си под 60!?
Пак се записахме (трети опит за последните 2 месеца) - той в понеделник, аз за събота. Ами миналата седмица и двамата се ваксинирахме, като при него в 14:00 не е имало нито един човек, а аз отидох в петък в 12:00 и имаше само един. За сметка на това майка ми, която е 60+ и живее с нас, се ваксинира чак след като изчака реакции и при двама ни.. Еми за какво разделение на Зелените коридори говорим, като няма желаещи, а най-малко желаещи са 60+ ... В момента Окръжна имат всички ваксини - кеф ти АЗ или Янсен, кеф ти Пфайзер или Модерна - само желаещите нещо ги няма, ама защо да не ограничим и малкото такива, хм?

# 236
  • София
Ако визирате ОБ Сф,днес само АЗ и комирнати имаше.

# 237
На майка ми и сложиха Модерна 6 часа след моята Пфайзер (на нея са предложили Модерна или АЗ), а на мен за Модерна дори не ми споменаха. Та смятам, че зависи и по колко от коя ваксина са подготвили. Все пак трябва да се сложат всички дози, а не да се хвърлят в канала.

# 238
Вече минаха две седмици с първа игла на пфайзер.Всичко е нормално.Чудя се ако премахнат зелените коридори,къде да търчим с мм за втора игла?Имам въпрос,ако някой знае,колко време макс.,може да има между двете дози на рнк ваксините?Ако по някакви причини се пропусне второто убождане,до колко дни е допустимо и не се губи ефекта,40-50 дни?

Втората Pfizer се поставя точно 3 седмици след първата.
Още при първата игла ми дадоха картонче, на което пишеше на коя дата да отида за втората. И аз си я спазих.
Майка ми се ваксинира с AZ първия път при личния си лекар, втората ѝ я биха в едно ДКЦ. Питахме и казаха, че може.
И аз имам картонче,но датата се пада на 24 ден от първа игла.Даже попитах,защо предвид,че 21 ден ми съвпада с предстоящият дълъг уикенд.Казаха,че не знаели дали ще работят тогава.ThinkingТова в Иван Рилски.Не,че е голяма драма,но са ми писали раб.ден,а не ми се тича след работа до там.Доста разнородна информация за срока.Sharky писа до 48 дни.Днес на  мм,д-р му казал до 31 дни.

# 239
6 седмици е между двете игли на Пфайзер в Германия.

Общи условия

Активация на акаунт