Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 941 962
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 315
Възрастните ми родители още февруари заявиха на своя ЛЛ, че искат да се ваксинират. В момента повечето от приятелите и роднините им в пенсионна възраст са с поне една доза РНК ваксина. В тяхното обкръжение "ваксина" не е мръсна дума. Учудвам се на това, което чета тук.

# 316
Честито да ми е! Имам си сертификат. В местното РЗИ никой не връщаха, млади, стари. Повечето бяха под 60.
Сега дано нямам и реакции!

# 317
Понеже тук има хора, които се интересуват доста реших да попитам. Как ви се струват тези резултати 18 дена след първа доза Файзер? На мен не ми става много ясно.
Скрит текст:
Това пише за теста .
А това са резултатите. Доколкото разбирам е ниско нивото или?
Реших да направя такъв тест за да се ориентирам горе-долу. Имах някои нетипични за мен усещания на втората седмица, като съвсем леко изтръпване на пръстите на лявата ръка, сърцебиене при леко натоварване, съвсем лека болка ( силно казано ) отляво, но близо до мишницата. Нямам подути лимфни възли. Кръвното ми беше нормално. Пулсът много рядко се качваше малко над 100. Обикновено е около 80. Според уреда за кръвно няма индикация за аритмия. Може би от около 4-5 дена тези неща почти отшумяха. Чудя се дали да се консултирам с кардиолог, понеже в петък е втората ваксина, но реших първо да видя какво ще покаже теста.

Последна редакция: вт, 18 май 2021, 17:04 от plm_79

# 318
Тест не съм правила, но писах: и след двете дози Phizer при мен аритмията се изяви неприятно. Вчера мислех, че е приключила, но днес сутринта беше много гадно пак - сърцето ми буквално пърха като птиче в ръката, което не може да полети. Пих два Ритмонорма и сестрата ми даде 1 хапче валериан, кротна се и до момента не се обажда. Сигурна съм, че няма друга причина. Аз не получавам ритъмни нарушения от вчера и се познавам.

# 319
ЛЛ на майка ми също и каза да изчака. Но на моя въпрос какво да изчака, отговор не получих. Каквото и да говоря, не и не.

Да видят какво ще стане с опитните зайчета. Simple Smile Така ме нарече един познат, като му казах, че съм се ваксинирала.

Мен ме учудва, че има хора, които не знаят имената на ваксините и с какво се различават една от друга. Това е защото въобще нямат намерение да се ваксинират.

За мое щастие майка ми (на 61г.) и баща ми (65г.) се ваксинираха още април безпроблемно и сега ми е по-спокойно за тях.

# 320
Днес се ваксинирахме с първа доза Пфайзер. Аз и съпругът ми на 50+ години и майка ми на 70+. Вчера ни се обади ЛЛ да ни покани, защото  бяхме заявили желанието си. Явно това за над 60год. няма да се спазва точно.

# 321
С възрастните ми роднини не мога да водя разговори за ваксини, както не мога и за политика. В крайна сметка те не са безпомощни и неспособни, така решенията са си техни, както и отговорността. Макар че отговорността се простира отвъд егоизма, защото имаш дълг и към околните, колкото и да се дуеш, че си много велик и теб не те е страх. Ами ако заразиш сина си например, дето на 40 е с куп хронични болести, защото си проклет бабишкер, и той умре, а ти не, защото мъжете над 35 мрат като мухи от ковид, много ли ще си горда със себе си?
.  Точно моето положение. На 47 и с астма. Родителите ми на 69 не дават и дума да става. Баща ми едва го удържах зимата да не тича на гости по роднини. Няколко дни, след като със скандал го спрях да не ходи в сестра си, научихме, че братовчед ми е в тежко състояние на косъм в местната болница.... И пак не се предава. Затова се ваксинирах тайно. В петък съм на втора игла пфайзер. На никой не пожелавам това дали ще живее или ще умре да зависи от простовати и остарели хорица.

# 322
  • София
Според Нова ТВ, заповедта т.7 днес е сменена и се добавя думата “приоритетно”, като по този начин се позволява да се ваксинират и другите възрасти извън петък и уикенда.

https://nova.bg/news/view/2021/05/18/327006/%D0%B2%D0%BD%D0%B5%D … 0%B2%D0%B5%D0%B4/

Последна редакция: вт, 18 май 2021, 19:27 от Не се сърди, човече

# 323
Тъкмо и аз това прочетох сега.
Много се радвам!
https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9804366

# 324
# 325
Той действително апелира в национален ефир за корекция, но защо пише такива постове, еййй, не могат да се сдържат нашите политици.

# 326
  • София
На никой не пожелавам това дали ще живее или ще умре да зависи от простовати и остарели хорица.

А как да постъпим ако неискащия да се ваксинира е лекар?
Давам пример - зъболекарка, която не желае да се ваксинира, въпреки убеждаването от други доктори.
Аз просто ще спра да я посещавам, но пък и не знам при какъв специалист ще попадна.

# 327
Проучване от Великобритания:

90% от хората образуват антитела 28 до 34 дни след първа доза Астра Зенека или Файзер
99% ги образуват 7 до 14 дни след втора доза

В проучването са участвали 8,517 души от Англия и Уелс, които не са имали антитела преди това.

Една доза от ваксината образува по-малко антитела при възрастните хора, но това се променя след втората доза, след която хората от всички възрасти образуват високи титри на антитела.

След една доза имунния отговор също е по-слаб и при хора с рак, сърдечни болести, диабет и които взимат имунопотискащи медикаменти. Но това изчезва след втората доза.

https://www.standard.co.uk/news/uk/antibodies-covid-vaccine-uk-f … neca-b935709.html

# 328
  • на пистата
Понеже тук има хора, които се интересуват доста реших да попитам. Как ви се струват тези резултати 18 дена след първа доза Файзер? На мен не ми става много ясно.
Скрит текст:
Това пише за теста .
А това са резултатите. Доколкото разбирам е ниско нивото или?
Реших да направя такъв тест за да се ориентирам горе-долу. Имах някои нетипични за мен усещания на втората седмица, като съвсем леко изтръпване на пръстите на лявата ръка, сърцебиене при леко натоварване, съвсем лека болка ( силно казано ) отляво, но близо до мишницата. Нямам подути лимфни възли. Кръвното ми беше нормално. Пулсът много рядко се качваше малко над 100. Обикновено е около 80. Според уреда за кръвно няма индикация за аритмия. Може би от около 4-5 дена тези неща почти отшумяха. Чудя се дали да се консултирам с кардиолог, понеже в петък е втората ваксина, но реших първо да видя какво ще покаже теста.
Тъкмо влизам да питам и аз.Имам лека болка в лявата мишница(на това рамо ми биха ваксината).Нямам подут лимфен възел.Също така усещам една парене..по скоро като изтръпнала кожата ми на левия крак над глезена и на бедрото.За първи път изпитвам такова чувство.

# 329
  • София
Ако има объркани данни в сертификата – https://dariknews.bg/novini/bylgariia/kakvo-triabva-da-napravite … ksinaciia-2270822

Общи условия

Активация на акаунт