Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 953 604
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 3 390
  • Варна
Пробвах и с него(току-що го инсталирах). Не го разчита.
Днес си сложих ваксината,но това не би трябвало да има значение за разчитането на QR кода или има ? Какво следва да направя?

То ако е за пътуване, трябва да минат 14 дни от втората доза. Така че дотогава ще се оправят нещата Grinning

# 3 391
  • тук и там
Излиза,че съм ваксинирана на сайта .Но този QR код не го разчита. Важно ми е,защото пътувам по принцип и не искам да разчитам на някакво хвърчащо листче. Свалих си от сайта сертификата като файл -там има и този код ,но подозирам че по летища в различните държави-ще сканират кода просто,за по-бързо преминаване. А моят  не се чете..
Няма да пътувам сега,чак след месец и половина. Но  ако сега не се разчита,и тогава няма да се чете..

# 3 392
Може сайта да не се обновява ежеминутно, или четеца ти да не сработва

# 3 393
  • тук и там
Хепи, свалих още две апликации за разчитане .С моята ,налична на телефона-стават три. Нито една не го чете..
В сайта си излизам като завършила ваксинационен курс. Ама кода..

# 3 394
  • София
Хепи, свалих още две апликации за разчитане .С моята ,налична на телефона-стават три. Нито една не го чете..
В сайта си излизам като завършила ваксинационен курс. Ама кода..
Чакай да минат 14 дни, EU сертификат за пътуване все още нямаш валиден.

# 3 395
Е то се чете от сайта , а не от апликация
А и наистина не се знае кога се обновява информацията, на какъв интервал

# 3 396
  • тук и там
Благодаря, yovanka ! Ще пробвам след 14 дни пак тогава.

# 3 397
като стана дума за QR кодовете, след като ИО оправиха тези на Модерна сертификатите, ги запитах защо имената на всички ни се визуализират на кирилица, те отговориха, че това било изискване на регламента на Евро Комисията /да излизат на "родния" език/, аз пък им изпратих регламента /който е на Европейския парламент/ и техническата спесификация за кодовете с молба за точния текст, понеже не откривам такива изисквания... и от тогава замлъкнаха Simple Smile а иначе доста отзивчиво водеха кореспонденция

# 3 398
Тц, трябва веднага да се чете поне “име, дата на раждане, валиден”.
И с епълски и гугълски скенери.

# 3 399
# 3 400
Добре, а вие убеждавате ли хората около вас колко е важно да се ваксинират? Аз съм заобиколена с една част неваксинирани, за които вирОс нема и друга част неваксинирани истерици, които ходят цял ден с маски, кълнат всеки с лек симптом на настинка, пускат тестове за антитела периодично, но никой нямал право да ги кара задължително на ваксинация.

# 3 401
Никого не убеждавам.
Всеки да си реши сам. Дъщеря ми както не искаше, в един момент сама узря, избра си сама Модерна и е ваксинирана. Майка ми и тя слушаше нейната ЛЛ, че било опасно. Но като ѝ казах, че в случай на разболяване, да бъде така любезна да търси ЛЛ да я обгрижва, не мен, премисли и сега е щастливо ваксинирана с Пфайзер. Даже агитира приятелката си, но тя не ще и да чуе.
Сестра ми е антиваксър, изобщо не повдигам темата. Нейна си работа.

# 3 402
Не убеждавам агресивно никого, защото е безсмислено. Единствено си позволих да побутна много мъничко един приятел, който според мен беше вътрешно убеден, ама работата беше "ха днес, ха утре". Учител по извънкласни занимания е, а и беше канен на събирания по случай баловете. Просто му казах: "Внимавай да не се заразиш, подобни сбирки са с висок риск". И понеже бяхме говорили по-рано, че ще се ваксинира, ама някога си, попитах го  решил ли е нещо по този въпрос. Той пък явно чакаше наистина съвсем малко побутване и направо хукна. Радвам се за него, защото работи с много хора и това също е риск (за него и за децата).
Отделно, ако стане дума, разказвам как по всяка вероятност ваксината ме е предпазила, предпазила е и роднина(имаме си случки). Ако това накара някого да се замисли, чудесно. Ако не - аз съм си добре, домашните ми също(засега). Другите са основно своя си грижа, да му мислят.

# 3 403
Аз отварям дума, но с половин уста. Не смея много много, че ако ме послешат и получат някакви странични ефекти, да не почнат да ме пустосват.
На есен ще се броят пилците, ще видим.

# 3 404
Вваксините срещу ковид с висока ефективност при клинични рискови групи

Ваксинитр, използвани в Обединеното кралство са толкова ефективни за предотвратяване на симптоматични заболявания при по-голямата част от хората със здравословни заболявания, колкото при останалата част от населението.

В проучването от PHE, кoeто включва повече от 1 милион души в най-рисковите групи, се установи:

- Общата ефективност на ваксините срещу симптоматично заболяване в рискови групи е приблизително 60% след една доза или AstraZeneca, или Pfizer-BioNTech, с малки вариации по възраст;

- След 2 дози ефективността на ваксината е 81% с AstraZeneca при хора в рискови групи на възраст от 16 до 64. Няма данни за Pfizer-BioNTech;

- При хора в рискови групи на възраст 65 и повече години ефективността на ваксината с Pfizer-BioNTech е 89% и 80% на AstraZeneca;

- За тези, които са имуносупресирани, ефективността на ваксината след втора доза е 74%, с подобна защита при тези, които не са в рискова група. Това е увеличение от 4% след първата доза;

Въпреки че възрастта е най-големият рисков фактор за неблагоприятни резултати след инфекция с коронавирус (COVID-19), някои здравословни състояния също увеличават риска от тежко заболяване.

Диабетът, тежка астма, хронично сърдечно заболяване, хронично бъбречно заболяване, хронично чернодробно заболяване, неврологично заболяване и заболявания или терапии, които отслабват имунната система - като рак на кръвта, ХИВ или химиотерапия - всички са свързани с повишен риск от хоспитализация или смърт от COVID-19.

https://www.gov.uk/government/news/covid-19-vaccines-highly-effe … ical-risk-groups?

Общи условия

Активация на акаунт