Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 953 714
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 3 435
  • тук и там
За протокола-вчера сложих втора доза Файзер. Нямам странични ефекти(за сега),както и първият път. Боли ме ръката само,на мястото където е поставена ваксината.И при първата доза беше така. Слагам ваксина  в лявата ръка,за  да не ми пречи толкова мускулната болка през тези два -три дни,докато отшуми.
В Белгия ме питаха -дали съм деснячка и ми сложиха ваксината в лявата съответно , тук -не са ме питали ,но аз си знаех от там коя ръка да дам.

# 3 436
Аз понеже искам хората да се ваксинират, отварям дума, казвам си мнението, но не споря.
Това с дългосрочните последствия е много забавно, като го чуя от някой доста възрастен.

# 3 437
Здравейте.
Къде мога да проверя утре сутрин къде може да се ваксинираме семейно с Файзер?

За София става въпрос.
В болниците дали няма да има зелен коридор сутринта.
Пирогов със сигурност имат събота и неделя 08:30-17:30

# 3 438
  • София
Здравейте.
Къде мога да проверя утре сутрин къде може да се ваксинираме семейно с Файзер?

За София става въпрос.
В болниците дали няма да има зелен коридор сутринта.
В Пирогов:
Напомняме: ваксинационният център в болница “Пирогов” продължава да приема без почивен ден.
В събота и неделя от 08:30 до 17:30

от ТУК

# 3 439
И аз вчера сложих втората на Пфайзер , само мускула ме боли, по- слабо от първия път , за сега съм добре , липсва и главоболието

# 3 440
Днес или утре ще се ваксинирам . Колебая се между Модерна и Пфайзер . Какво да си приготвя за всеки случай -нурофен , аналгин ? Съвсем скоро смених ЛЛ , старата твърдеше , че нямаме нужда от ваксина , защото ние декември месец сме го изкарали и ще сме защитени до гроб , а и тия ваксини само щели да ни тровят  , а с новият ЛЛ нямах възможност да говоря . Да допълня - пушачка съм , имам и псориазис .

# 3 441
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Jay, аз съм фенка на Файзер от ден 1, но се случи така, че се ваксинирах с Астра. При всички случаи бих избрала Файзер

# 3 442
Днес или утре ще се ваксинирам . Колебая се между Модерна и Пфайзер . Какво да си приготвя за всеки случай -нурофен , аналгин ? Съвсем скоро смених ЛЛ , старата твърдеше , че нямаме нужда от ваксина , защото ние декември месец сме го изкарали и ще сме защитени до гроб , а и тия ваксини само щели да ни тровят  , а с новият ЛЛ нямах възможност да говоря .
Моята ЛЛ твърди същото: няма нужда птаваксина ако имаш антитела. Затова ме.посъветва първо тест за антитела и после ваксина, ако има нужда.
Тук се появи и въпрос: дали да правим тест за антитела и после да св ваксинираме? Така каза ЛЛ.
А тези, които се ваксинират без такъв тест, от къде знаят дали нямат вече антитела? А ако имаш много антитела, дали към тях ако добавиш и ваксина няма да се пренапрегне имунната система?
Вчера бяхме дружно при алерголог (каза, че има много случаи при него с проява на алергия при тестване). Той и семейството му са прекарали ковид много леко, с много антитела са и няма да ги ваксинира.
Каза също така, че е добре да св постави ваксината в болнично заведение, а не по мол-ове и градинки, защото алергичната реакция е силна и бърза и трябва да има наоколо болница. Иначе, до 15-30 мин. Е най-фатално, после до 4 часа може да се реагира ако си се прибрал вкъщи и след 4 часа, ако се прояви алергия, вече не е животозастрашаваща.
На нас ни изписа проривоалергичен препарат преди,  в деня и 5-7 дена след.
Това за инфо!
Иначе за дългосрочните последствия, за ваксината срещу рак на маточната шийка, за ваксината срещу отит и т.н. Идеята на притесненията е,че такива последствия, ако ги има изобщо, могат да се наблюдават след години (каквото нямаме), а не Дали днес се поставя или дали е забранена. Не е забранена днес, но беше забранена след първите смъртни случаи, имаше злокобни и мъчителни последствия при млади момичета, имаше отвратителни реакции след години. Сега е модифицирана и се прилага отново (В някои държави все още е забранена). Но не това е темата тук(за тази ваксина специално) . Тук говорим за ковид ваксина, нали?

# 3 443
kassii,

Кой алерголог посетихте? Аз и мъжа ми също мислим да минем през алерголог, защото имаме притеснения от алергична реакция. Аз също знам, че е по-добре ваксината да бъде поставена в болнично заведение, не ми харесва идеята с молове и паркове.

# 3 444
В четвъртък следобед ваксинирах тийновете вкъщи - почти на 13 и на 14.5. Големият беше с температура вчера следобед и вечерта, днес му няма нищо. Малкият не е усетил нищо. Лека мускулна болка в рамото за кратко. Снощи е обикалял с колелото, днес отпраши на басейн. Той обаче е гимнастик. Неразположение от инжекция или болка просто няма как да усети.
Не агитирам никого. Родителите ни са ваксинирани. Сред близките ми приятели има и ваксинирани, и такива, които твърдо са решили, че няма да го направят. Брат ми и снаха ми не са, а снахата е учителка. Ами тяхна работа.
Единствено държа децата ми наесен да посещават нормално училище, защото ми писна от ДО. Ако ще затварят отново, да бъдат така добри да осигурят нормално обучение за ваксинираните деца. Не мога да мисля за всички и не ми е работата.

# 3 445

Не вярвам да се върне старото време скоро.
Или някога Simple Smile
Страховете на антиваксърите са това...всъщност.
Не съм антиваксър,  нито пък съм неваксинирана.
Грозно е това делене на хората и натирване.

# 3 446
В алергологията на Александровска се обаждате за час. Там Ви казват при кого ще ви запишат. Ние бяхме записани при д-р Матеев, но като отидохме на вратата му имаше бележка, че няма да преглежда и да потърсим в 15 кабинет. Мъжът ми страшно се изнерви. Тестването е дълго, а и като обединиха записаните при Матеев с тези в 15-ти кабинет стана лудница. Иначе - при когото ви запишат след тел. разговор.
Може и на други места да се прави такова изследване, не знам.

# 3 447
Благодаря!

# 3 448
Ваксината срещу чпв изобщо не е забранена, напротив- поставя се съвсем рутинно в много европейски страни от 11- годишна възраст и както на момичета, така и на момчета. Да не ви излъжа, но голям процент от майките я ппставят на децата си.
Относно Ковод ваксината- много антиваксъри вече тълкуват като дискриманция и отнемане правото им на избор подобни предложения за задължителна ваксинация. Според мен, когато ства дума за опазване на общественото здраве това не може да се разглежда като дискриминация.

Все ми се струва че антиваксърските изказвания гледат да “натиснат” нещо по-болезнено и драматично. Що никой досега не е казал копче за ротавирусната ваксина, ми и тя е нова , друго си е да нацелиш оная за ЧПВ Simple Smile същата работа и с цитонамазките - има жени по 10 и повече години не са си правили (тук митът е че нямало нужда защото имали по един два партньора досега), дай ни да наритваме профилактиката, ЛЛ се принуждават да попълват фалшива информация в досиетата защото много хора не ходят (те си знаят че са добре). Абе трябва си яко агитация при нас Simple Smile Изпущили сме се

# 3 449
Това с пренапрягането на имунната система е поредната българска измислица.
Преболедувала съм, с две дози АЗ . Така ми се пренапрегна, че чак прогони Ешерихията, която любезно търпеше 2,5 години.
Много съм доволна.

Общи условия

Активация на акаунт