Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 954 081
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 4 890
Последната седмица имам лек дискомфорт и сърбеж на местата на ваксините (поставени 2 дози Пфайзър юни). Някой с подобно оплакване? Имам спомен, че когато сложих втората ваксина, имах болка и сърбеж на мястото на първата, затова ми направи сега впечатление. Дали ако направя бърз тест за IgM би показало среща с вируса?

# 4 891
Аз имах дата точно когато почина онази жена в Стамболийски. И следобяд ББ спря ваксинацията с АЗ.
Не само, че не се разколебах, ами толкова ме беше яд, че за пореден път ми се провали плана.
Както се установи, никаква връзка нямаше с васкината, но се забавиха с една седмица датите през платформата.

# 4 892
Как в другите страни има контрол, само при нас няма (или не искат/или ги мързи /или не им стиска)?

В градския транспорт минава контрола, една бабка й вика "Защо не правите забележки на хората без маски". Отговорът беше следният: има си съответните контролни органи Общинска полиция и РЗИ...

Много младежи не слагат маски в рейса. Дреме им, че ако лепнат вируса ще го изкарат леко, а възрастните хора кучетата са ги яли. И изобщо не мислят, че и вкъщи имат баби/дядовци...

Подобно е и в Германия - особено последните седмици, много хора носят маските под носа си или направо на брадичката. Скачат един върху друг на касите и като им се направи забележка да пазят някаква дистанция не толкова заради Ковид, а защото е направо задушаващо, на касиерките им става смешно.
Също така котрольорите не са били контролни органи, които да следят за спазване на мерките...

Ама бройките растааат, днес малко под 3500 - след 2 седмици - 15,000.

# 4 893
Контрол?! Ама моля ви -  контролиращите органи тук са службогонци за заплата. Най - възмущаващо ми действат общинските служители, които се шляят по цял ден из кварталните магазинчета да предупреждават да се спазват мерки. И това след 1.5 г набиване денонощно от медии, надписи по вратите и т.н.А мисълта , че моите пари ( данъци, удръжки и т.н ) отиват да хрантутя разни нищовършещи ме влудява.

# 4 894
  • Козлодуй
Аз имах дата точно когато почина онази жена в Стамболийски. И следобяд ББ спря ваксинацията с АЗ.
Не само, че не се разколебах, ами толкова ме беше яд, че за пореден път ми се провали плана.
Както се установи, никаква връзка нямаше с васкината, но се забавиха с една седмица датите през платформата.
При мен беше точно същата ситуация на 12 Март се ваксинирах деня в който я спряха ваксината и после през платформата нямах дата за втората - умрях от притеснения дали ще има втора доза за мен Simple Smile
На всичкото отгоре имах силни реакции след първата доза и ми беше трудно но въпреки това нито за миг не съм си помисляла да не слагам 2-ра доза Simple Smile На втората никакви реакции - направо да не повярваш Simple Smile

# 4 895
  • София
Ако имаш електронен подпис, можеш да влезнеш в системата и без хартиения носител. В противен случай, ще ти е необходим. Преди 1-ви юли в старите сертификати се виждаше НРН, с който се влиза в системата. След 1-ви юли на децата ми дадоха нови сертификати с баркод (не съм се заглеждала дали референтния номер го има на тях), но на катончетата ни написаха НРН. В някои ваксинационни пунктове, нужното инфо се праща по мейл, за да не се разкарваш за хартиения сертификат.

Не е така. Вече може да се въведе или НРН от старите сертификати или направо номер на новите сертификати. Не е нужен електронен подпис.

А още преди да го направят и с номер на новите сертификати да може да се тегли, можеше и хората само с нов сертификат да се обадят на телефоните на Информационно обслужване и им даваха НРН, за да си го свалят.

Лично съм тествала и двата варианта. Simple Smile

Скрит текст:
Това е полето в his.bg

# 4 896
Днес се събудих доста отпаднала, 48 часа след първа доза Пфайзер, качих лека температура. Ще наблегна на много вода и ще пия лекарство за понижаването й само ако стане много висока. За момента ще оставя имунната ми система да работи. Болката в ръката ми почти отшумя, ММ няма никакви проблеми, вече и ръката не го боли.

# 4 897
Не знам защо тук битуват мнения, че човек като има температура ако не е висока не бива да се сваля и да не се пие нищо защото така имало някаква полза за организма ... това е погрешно, всеки лекар ще ви го каже.

# 4 898
Не знам защо тук битуват мнения, че човек като има температура ако не е висока не бива да се сваля и да не се пие нищо защото така имало някаква полза за организма ... това е погрешно, всеки лекар ще ви го каже.

Не само за мен, а и за детето ми лекарите казват обратното - температурата е защитна реакция на организма и ако не е много висока не трябва да се сваля.

# 4 899
Защото така ми казаха като ми сложиха ваксината. Ако мога да издържа, до 38° да не пия температуропонижаващи.
Simple Smile

# 4 900

Субфебрилна температура няма причина да се третира с анти-пиретици, ако не създава дискомфорт. “Всеки лекар” не знам кой е, освен поредната високопарна генерализация.

# 4 901

Субфебрилна температура няма причина да се третира с анти-пиретици, ако не създава дискомфорт. “Всеки лекар” не знам кой е, освен поредната високопарна генерализация.
Това ми го е казал лекар лекуващ умиращи в интензивно, ти ако имаш някакъв по-високо парен източник дай да го видим генерално. Също така аз лично не се сещам за висока температура която да не създава дискомфорт, 37+ за много хора е дискомфорт. Логиката, че така се подпомагал по някакъв начин организма като не се пие нищо е абсурдна.

# 4 902
Логиката, че така се подпомагал по някакъв начин организма като не се пие нищо е абсурдна.

Нищо абсурдно няма. Причинителите на доста болести умират или поне се размножават трудно при висока температура. И точно затова вдигането на температурата е еволюционен способ на организма да се бори с тях.

# 4 903
Имунната система работи по-ефективно при по-висока температура. Така че температурата е неприятен симптом, но не е случаен такъв и тя играе някаква роля. Но разбира се, ако на човек му е некомфортно, няма нужда да се измъчва. От друга страна до 38 градуса, ако не създава голям дискомфорт, може да не се пипа. Моето дете едното съм го виждала да си играе спокойно, без да усеща, че има почти 38 градуса температура. Другото рядко вдига, но се омърлушва и при 37,5.

# 4 904
Логиката, че така се подпомагал по някакъв начин организма като не се пие нищо е абсурдна.

Нищо абсурдно няма. Причинителите на доста болести умират или поне се размножават трудно при висока температура. И точно затова вдигането на температурата е еволюционен способ на организма да се бори с тях.
И като не смъкнем температурата организмът ще се справи по-лесно ... това е невярно.

Общи условия

Активация на акаунт