Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 954 058
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 4 920
Минаха 24 часа от втора доза Pfizer, абсолютно никакви неразположения. Дано така се задържа.

Редактирам се, без никакви неразположения бях и след първата доза. Дано има и ефект Simple Smile

Последна редакция: сб, 07 авг 2021, 15:02 от Mandaria

# 4 921
Скрит текст:
Днес се събудих доста отпаднала, 48 часа след първа доза Пфайзер, качих лека температура. Ще наблегна на много вода и ще пия лекарство за понижаването й само ако стане много висока. За момента ще оставя имунната ми система да работи. Болката в ръката ми почти отшумя, ММ няма никакви проблеми, вече и ръката не го боли.

Днес се събудих супер, чувствам се екстра. Не пих нищо за температурата. Първите 24 часа се въздържах от алкохол, на втория ден вече си отворих една бира. За  момента съм много доволна, дано и след втора доза всичко да мине леко.

# 4 922
Дамите с ваксинирани деца, споделете как понесоха ваксината. Избрала съм Пфайзер, но ме тревожат случаите на миокардит и перикардит при момчетата.

# 4 923
  • В заешката дупка
16 годишният ми син е ваксиниран с Файзер. Никакви проблеми и реакции нямаше. Скоро ще започне ваксинацията и на 12+ тук, където живея. Смятам да ваксинирам и малкия, който ще навърши скоро 14.

# 4 924
  • Terra incognita
Така, да охладя страстите с малко сух отчет- 48ч след ваксината, всичко е наред.
Искам обаче да попитам за моя близка, 5-6 дни след втора доза- силно сърцебиене. По принцип е сърдечно болна. Била в спешното, нищо й нямало. Някой имал ли е такава реакция?

# 4 925
Дамите с ваксинирани деца, споделете как понесоха ваксината. Избрала съм Пфайзер, но ме тревожат случаите на миокардит и перикардит при момчетата.
Имам ваксинирано момиче. Малко под 17 г. Нямаше никаква реакция, освен болка на мястото на поставяне.
След 5 дни става 1 месец.

Последна редакция: сб, 07 авг 2021, 22:19 от Не се сърди, човече

# 4 926
Здравейте, за първи път се включвам, но благодарение на тази тема отидох да се ваксинирам преди 3 дни, защото честно казано, от информацията по телевизията и прочие, не бях твърдо убедена, че го искам, не съм прекарала Ковид. Ваксинирах се в Пирогов с Пфайзер, първият ден леко неразположение и болка в ръката, вторият лека болка в главата, но не съм сигурна дали не беше от топлото време. Вчера се появи болка в долната част на краката, доста силна, вече отчумява..надявам се да не се връща. Тъй като ме е много страх и ме хваща паниката, сестрата от Пирогов каза да пия, ако искам Натаспин,  вече три дни си го пия и се чувствам по-спокойно. Нямам заболявания, само установено Хашимото, на 30 години съм.

# 4 927
  • на пистата
Здравейте, за първи път се включвам, но благодарение на тази тема отидох да се ваксинирам преди 3 дни, защото честно казано, от информацията по телевизията и прочие, не бях твърдо убедена, че го искам, не съм прекарала Ковид. Ваксинирах се в Пирогов с Пфайзер, първият ден леко неразположение и болка в ръката, вторият лека болка в главата, но не съм сигурна дали не беше от топлото време. Вчера се появи болка в долната част на краката, доста силна, вече отчумява..надявам се да не се връща. Тъй като ме е много страх и ме хваща паниката, сестрата от Пирогов каза да пия, ако искам Натаспин,  вече три дни си го пия и се чувствам по-спокойно. Нямам заболявания, само установено Хашимото, на 30 години съм.
Не се притеснавайте.Аз  и други момичета имахме такива болки..по скоро изтръпвания и мравучкания в крайниците.Писали сме тук.Минава за няколко дни.Нищо притеснително.Не го мислете.

# 4 928
Така, да охладя страстите с малко сух отчет- 48ч след ваксината, всичко е наред.
Искам обаче да попитам за моя близка, 5-6 дни след втора доза- силно сърцебиене. По принцип е сърдечно болна. Била в спешното, нищо й нямало. Някой имал ли е такава реакция?
Да, има всякакви реакции. Не разбрах какво точно е състоянието, че да стига до спешно? Остра аритмия, задух или още по-зле?  С какво е ваксинирана, при първа доза имаше ли оплаквания?

# 4 929
  • Terra incognita
Притеснила се е да не е излязла извън ритъм, нялколко дни е била със силно сърцебиене. Не е имала други оплаквания. Отишла е, защото е сърдечно болна и се е притеснила. С Пфайзер е ваксинирана, първа доза не е имала нищо.

# 4 930
Знае предполагам, че аритмията не е животозастрашаващо състояние, ако може да се обвърже с ефект от ваксинация това вече е въпрос заслужаващ внимание. Реално има доста случаи на сърдечни проблеми основно след 2 да доза Пфайзер главно мъже до 30г. .... така, че може би трябва да се предприеме лечение и най-малкото да се потърси лекарска помощ ... изказвам просто лично мнение, но ако човек се чувства болен е нормално да търси помощ и лечение независимо от обстоятелства, здравен статус и подозрения.

Последна редакция: сб, 07 авг 2021, 23:39 от pehoko

# 4 931
Колко е било силно сърцебиенето?
Че някои със 100 изпадат в паника.
Ако е имала Т, съвсем нормално е да е ускорен пулса.

# 4 932
  • Terra incognita
Не в имала Т,  но тя по принцип е с много нисък пулс - около 50, не знам колко й е бил, но дори и 90 да е бил го е усетила силно. Има страх, преживя доста проблеми и се плаши от най- малкото сърдечно неразположение.

# 4 933
Хм, надявам се не е просто хипохондрия. Пие ли лекарства? Ако да то изглежда сега трябва да ги засили ако ги е пропуснала, на нейно място бих търсил лекарска помощ и най-малкото една кардиограма.

# 4 934
  • Terra incognita
Пие си лекарствата, правили са кардиограма, всичко е наред. Това беше преди няколко дни и отмина, вече е добре. Идните дни ще ходи при кардиолога си на профилактичен преглед с ехокардиограф и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт