Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 953 916
  • 16 912
  •   2
Отговори
# 4 980
  • София
Има си обяснение за болката в ръката, беше нещо свързано с това как тялото реагира на чуждото вещество в организма и се бори с срещу него, не ме хващайте сега за думата, че преди повече от 6 месеца го гледах обяснението и съм позабравила.

Относно неразположенията, явно повечето които сме и родители сме забравили реакциите на ваксините при бебетата, подуване на мястото, неразположение, лека температура. Наскоро на 6г ми син му правиха реваксинация и си помръкна два дни че го боли ръката. Това си е абсолютно нормално при всяка ваксина.

И пазете се, по морето е пламнало всичко, за една седмица около 5-6 случая от познати и колеги заразени се прибират от Южното черноморие...

# 4 981
  • Варна
Месечинка, твоята кума е изключение. Масово хората нямат такива крайни реакции.
Да, така е, затова и се въздържах да го напиша  първия си пост по въпроса, а и да не се стряскат излишно хората. Кумът, набоден от същия лекар няма никакви оплаквания, така че явно е някаква специфична реакция на организма. Но тези подигравки със страховете на другите и омаловажаването на оплакванията им ми дойдоха в повече. Да, може реално да са ирационални, неподплатени, глупави, но са си страхове и няма да изчезнат, ако някой ги осмее.
И конкретно по темата да кажа, че в петък си сложих Модерна, мисля да си остана с една доза за момента, по примера на Германия. 5 минути след това ми се схвана ръката и ме заболя силно, после отмина, вечерта се схвана и ме заболя така, че не можех да се преоблека. Днес вече боли пренебрежимо при натискане. Имам стабилна подутина и леко зачервяване. Другите неща - втрисане първата нощ, два дни температура, силно главоболие и ужасна болка в тазобедрените стави и кръста. Леко гадене първата нощ. Вероятно преболедувалите действително по-често имат по-силни реакции.

Последна редакция: пн, 09 авг 2021, 09:46 от Месечинка виторога

# 4 982
Мацето, мале, ние тъкмо се чудехме дали да не прескочим до морето от първи септември, на някоя по-спокойно място и евентуално в апартамент.
То виждам каква е нарастваща ситуацията де, но ни се ходеше на почивка, и сигурно ще се чудим до последно.

# 4 983
  • София
Да се отчета и аз. Първа доза файзър - болка в ръката, на втори ден болки в мускулите и лека температура 37.3. Втора доза вчера - болка в ръката, през нощта силни болки във всички мускули, темп.38 - пих парацетамол. Днес темп-37, болки в мускулите. Надявам се това да е. Иначе - изкаран ковид края на ноември. Май месец имах повече антитела отколкото март -  860 Bau. Мъжа ми нямаше почти никакви антитела март месец, иначе заедно карахме вируса. Ваксинира се май месец, като и на първа и на втора доза нямаше никакви реакции, освен средносилна болка в ръката.

# 4 984
Вчера сутринта и аз, и ММ си сложихме втора доза Пфайзер. До вечерта - нищо. Лека болка в ръката. От вечерта нататък температура, единият 37,5 другият 38,5. По-високата температура е на този с много по-високите антитела след боледуване. Не знам дали има връзка, но като цял е по-тежко от първата игла.
Аз съм с 38.5 след Янсен, през нощта поспадна, но сега пак ме подхвана. Не бях вдигала такава температура от дете, вървях като парцал от 4ч. следобед до полунощ. Течния аналгин, който ми препоръчаха да взема лекарите дори не я свали.
Здрава, права, спортуваща, без никакви оплаквания, а сега се чувствам като лабораторна мишка.

# 4 985
Вчера сутринта и аз, и ММ си сложихме втора доза Пфайзер. До вечерта - нищо. Лека болка в ръката. От вечерта нататък температура, единият 37,5 другият 38,5. По-високата температура е на този с много по-високите антитела след боледуване. Не знам дали има връзка, но като цял е по-тежко от първата игла.
Аз съм с 38.5 след Янсен, през нощта поспадна, но сега пак ме подхвана. Не бях вдигала такава температура от дете, вървях като парцал от 4ч. следобед до полунощ. Течния аналгин, който ми препоръчаха да взема лекарите дори не я свали.
Здрава, права, спортуваща, без никакви оплаквания, а сега се чувствам като лабораторна мишка.
Нещо друго не може ли да се взима - парацетамол, нурофен? И аз обмислям същата ваксина да сложа

# 4 986
112 ни прехвърлиха към някакъв център, защото и ние имахме само тоя въпрос: може ли да се взима нещо, понижаващо температурата, без това да обърка имунния отговор.
Оттам казаха, че може течен аналгин и това и взех.

# 4 987
Мисля, че за болката в ръката сигурно има значение кой и как поставя ваксината. Правя аналогия с тетануса, понеже през година-две си правя имунизация. Понякога не усещам нищо в ръката, а друг път в продължение на 2-3 дни изпитвам болка, като от силна мускулна треска, в рамото. А ваксината си е една и съща.

# 4 988
112 ни прехвърлиха към някакъв център, защото и ние имахме само тоя въпрос: може ли да се взима нещо, понижаващо температурата, без това да обърка имунния отговор.
Оттам казаха, че може течен аналгин и това и взех.
само аналгин ли не обърква имунният отговор? Rolling Eyes

След 2-та игла, взех първо упсарин, после парацетамол и накрая аналгин, когато Т ми беше се вдигнала над 39 до към 40 градуса.

# 4 989
Аз само това имах, това взех. Мъжът ми проведе разговора, имало е и други лекарства споменати.

# 4 990
  • Варна
Естествено, че може да се взема температуропонижаващо, то ако толкова лесно се объркваше имунният отговор...

# 4 991
Напротив, препоръчва се масово да не се взема - това от близки във Франция и Щатите, за това и не смеех.

# 4 992
  • Варна
Ами тук и на мен, и на ММ ни казаха, че можем да вземаме при нужда парацетамол или нурофен. При детски ваксини също сме давали, никога не съм чувала, че не трябва да се взема температуропонижаващо след ваксина. Същият спор като да понижаваме ли температурата при заболяване или не. Някои търпят и се тресат, други пият лекарства.

# 4 993
Във Франция препоръчват парацетамол час преди инжекцията и след това на всеки 4-6 часа в случай на температура.
Аз попитах по-назад в темата за реакция след втора доза, т.к. обмислям да планирам  моята преди или след тази на мм и децата, а не по същото време. И двете ми деца трябва да се ваксинират, та си мисля че трябва поне единият родител да е в кондиция, ако другият след втора доза е аут… От там и притесненията ми, подложени на всеобщо порицание, щот нали темата не е за глезотии.

Иначе първата ни доза от вчера с Пфайзер - на всички с неразположение в ръката, мм с треска и треперене на ръката през нощта, което мина с парацетамол.

Последна редакция: пн, 09 авг 2021, 12:15 от Анонимен

# 4 994
Да не обобщаваме цяла Франция. При моите близки не препоръчваха.

Общи условия

Активация на акаунт