Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 953 796
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 5 055
Здравейте,
На 31 години съм.
Ваксинирах се с Pfizer 13 дни след раждането на дъщеричката ми.

За съжаление не успях да се ваксинирам в последния триместър, но в момента кърмя.
Нямам промяна в количеството кърма, кърмачето няма колики все още, не е развила някаква реакция след поставянето

След ваксината нямах никакви симптоми освен леко напрежение в рамото и сънливост, но сънливостта може и от бебето да е Simple Smile

С таласемия минор, тромбофилия съм и слагам клексан. При поставянето ми казаха, че клексанът не е проблем.

# 5 056
  • Варна
ММ вчера сложи втора доза Пфайзер - никаква реакция, за разлика от първия път.
Преди 2 дни колежка си сложи първа доза Модерна - също никаква реакция.

# 5 057
Месечинка, твоят мъж преболедувал ли беше?

# 5 058
Моля за помощ!
Къде в Пловдив има зелени коридори? Синът ми иска да се ваксинира .
Благодаря предварително!

# 5 059
Моля за помощ!
Къде в Пловдив има зелени коридори? Синът ми иска да се ваксинира .
Благодаря предварително!
Защо не звъннеш във РЗИ Пловдив и да ги попиташ

# 5 060
  • Euskal Herria
В Пълмед слагат ваксини, в РЗИ - също. Дори и в неделя работят (работеха - през юли ходих).

# 5 061
  • Варна
Месечинка, твоят мъж преболедувал ли беше?
Не, поне не е проявявал симптоми. Около 3 месеца след моето боледуване пусна антитела и бяха под референтните стойности.

# 5 062
Момичета, има ли ваксинирани и въпреки това разболели се между нас? Втората ми доза Модерна и АЗ на мъжа ми бяха през май, а сега се събудихме на морето с болки в гърлото, мъжа ми с кашлица, казва, че му се стича от носа към гърлото и го дразни. Чудя се дали сме пипнали и двамата ковид. Бяхме в супер изолиран комплекс, не мога да си обясня как е станало. На морето нищо не се спазва, само ние бяхме с маски, даже в един магазин продавача ми каза да я сваля, защото не е нужна...
И ако въпреки цялото пазене и ваксини сме се заразили ще съм много обезверена. Сега пътуваме към София, ще търсим да направим някъде по един бърз тест.

# 5 063
  • в кукувиче гнездо
Нищо не пречи да сте се заразили. Ваксините не предпазват от разобляване. Въпросът е как ще го изкарате сега.

# 5 064
Евчето, силно се надявам да не сте се заразили.

Какво мислите за последните изследвания, че Модерна има по-добра защита от Пфайзер срещу Делтата?
Ето това четох https://www.reuters.com/business/healthcare-pharmaceuticals/mode … -time-2021-08-09/

# 5 065
Евчето, силно се надявам да не сте се заразили.
+1
Евчето, пиши после какво стана.

# 5 066
  • София
Не всички вируси са Ковид. Малката ми дъщеря беше първа година в яслена група и за малкото месеци, в които е ходила, поне 10 пъти беше болна. Хрема, кашлица, температура. В 90% от случаите пипвах същото и аз. Особено в пика на ковид се наслушах на обяснения как нямало други вируси сега и било 100% ковид. Пълни глупости, никой не може да боледува през седмица от корона вирус, все пак. Все пак веднъж и него изкарахме, за разнообразие и да не изоставаме от тенденцията. След това продължихме двечките да си боледуваме през седмица-две от други яслени вируси. Мисълта ми е да не се шашкате излишно. Въпреки високите антитела от боледуването, което силно акзано беше такова, понеже ме държа два дни с лош вкус в устата и нищо друго, все пак всички вкъщи сме ваксинирани. Което, разбира се не пречи преди три седмици пак да бяхме болни с дребосъчето.

# 5 067
  • пустинята Гоби
Така е. Синът ми е болен от 3-4 седмици, стигна за сефте от години до антибиотик и не е ковид. Някакъв ужасен вирус върлува.

# 5 068
И аз на това се надявам, че е някой банален вирус, но просто сме филмирани с мъжа ми, притеснително си е. Преди години, на всяко море хващах по някое подобно вирусче, ама ето че живеем във времена, в които болката в гърлото те навежда на мисли за смърт и кой ще ми гледа детето като умра Sad
Цяла нощ съм си мислила такива неща, като усетих, че се разболявам Sad

# 5 069
Защо не си направите тестове от аптеката вместо да се притеснявате? Възможно е да е Ковид, а може и друго да е. Не можем да кажем ние. Ваксината предпазва не толкова от заразяване, колкото от тежко протичане. Няма 100% гаранция за нищо.

Общи условия

Активация на акаунт