Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 953 788
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 5 070
  • Варна
Стига де, дори и ковид да е, далеч не всички хора умират от него, дори не и повечето, за щастие. А сте и ваксинирани, което допълнително снижава риска от тежко протичане. Стига сте се филмирали.

# 5 071
Да, не всичко е ковид, дъщеря ми довлече отнякъде вирус, от който се заразих и аз - силни болки в гърлото и увеличени сливици, което при нея се разви в свирепа хрема, а мен ме удари малко по-надолу(имам хроничен фарингит). Тестовете за ковид и на двете бяха отрицателни, тя се оправи за 5 дни, аз стигнах до лекар и антибиотик, гърлото ми е слабо място. Друга симптоматика нямахме.

# 5 072
И аз бих била разочарована, за няма и три месеца след ваксинация да се заразиш, а още не сме в пика.
Евчето, всичко ще е наред 🧚

Последна редакция: ср, 11 авг 2021, 14:54 от Lemy

# 5 073
Мили хора, моля ви да споделите опит. Една седмица след поставяне на първа доза Пфайзер продължавам да се потя много обилно. Горе-долу всеки ден ранния следобед се започва. Както си седя без да се движа, рязко ме облива пот, все едно се заливам  с вода. Ще кажете, че е топло, имаше доста по-топли дни преди да си поставя ваксината и не ми се е случвало такова нещо. Има ли някой с подобни оплаквания и колко време продължиха при вас? Понякога при потенето имам температура, която стига до 37.3, друг път нямам.

Последна редакция: ср, 11 авг 2021, 15:29 от 17154

# 5 074
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Момичета, има ли ваксинирани и въпреки това разболели се между нас? Втората ми доза Модерна и АЗ на мъжа ми бяха през май, а сега се събудихме на морето с болки в гърлото, мъжа ми с кашлица, казва, че му се стича от носа към гърлото и го дразни. Чудя се дали сме пипнали и двамата ковид. Бяхме в супер изолиран комплекс, не мога да си обясня как е станало. На морето нищо не се спазва, само ние бяхме с маски, даже в един магазин продавача ми каза да я сваля, защото не е нужна...
Направете си тестове непременно! Шефката на съпруга ми се прибра от морето с Ковид. Ваксинирана в първия ден, в който имаше налични ваксини в България. Кара го много леко, с хрема и главоболие. Дано при Вас се окаже друго!

# 5 075
И аз на това се надявам, че е някой банален вирус, но просто сме филмирани с мъжа ми, притеснително си е. Преди години, на всяко море хващах по някое подобно вирусче, ама ето че живеем във времена, в които болката в гърлото те навежда на мисли за смърт и кой ще ми гледа детето като умра Sad
Цяла нощ съм си мислила такива неща, като усетих, че се разболявам Sad

Нямаш причина да ги мислиш щом сте ваксинирани. Пуснете си тестове да проверите какво е, да има и други вируси, а ако пък е ковид, най-вероятно бързо ще се възстановите.

# 5 076
Мили хора, моля ви да споделите опит. Една седмица след поставяне на първа доза Пфайзер продължавам да се потя много обилно. Горе-долу всеки ден ранния следобед се започва. Както си седя без да се движа, рязко ме облива пот, все едно се заливам  с вода. Ще кажете, че е топло, имаше доста по-топли дни преди да си поставя ваксината и не ми се е случвало такова нещо. Има ли някой с подобни оплаквания и колко време продължиха при вас? Понякога при потенето имам температура, която стига до 37.3, друг път нямам.
Не коментирахме ли същото преди няколко страници 🤔

# 5 077
  • Terra incognita
Налага се да пусна някои кръвни изследвания. Това, че скоро съм ваксинирана може ли да разбърка показателите?

# 5 078
Не коментирахме ли същото преди няколко страници 🤔

Коментирахме го, но не помня да стана ясно колко време продължава и с какъв интензитет е. Може и аз да съм изпуснала някоя публикация.

# 5 079
При мен приключи след втората доза АЗ.
Вики, мисля, че да. При мм месец след втората доза тсх му излезе 7 🥴, казаха му след 2-3 месеца да го провери отново.

# 5 080
минавам да кажа, че синът ми (20 годишен) е breakthrough case, класика

ваксиниран с АЗ, още в първите дни, когато пуснаха свободно - февруари, втора доза на 12 май; изследва антитела в края на март и бяха леко над средното за Астра при неболедували, което ни успокои, че развива имунитет

прояви всички стандартни симптоми, без затруднено дишане, но реално доста по-омекотено някакси и за по-кратко - примерно дискомфорт в костите, главата и очите - за няколко часа, кашлица - 3 дни, запушен нос (без хрема), загуби напълно обоняние на 4-ия ден, което се върна за седмица, 4-5 дни беше и с температура /до 38,8/, която спадаше от нурофен; след като температурата изчезна, и той живна осезаемо и практически от ден пети се чувства нормално, пи стандартните витамини + геломиртол + по указание на личната му лекарка аспирин протект

хванахме го с домашен тест от аптеката, който си бях купила, че точно се върнахме от чужбина и да се тествам преди да ида в офиса на следващия ден - вечерта го усетих топъл, след като го нацелувах за добре дошли, и ми се стори, че говори на нос - тестът излезе наситено положителен още в първите 20 секунди, и така излизаше и в следващите 7 дни, на 9 ден вече беше отрицателен; направи си и тест в лаборатория, заради моите убеждения, че тая клета държава има нужда от повече статистика, съответно и с официалната карантина от 14 дни - реално аз обаче съм по-ефективно РЗИ, защото те се обадиха на 6-7 ден от теста, а той уведоми всичките си контакти още същата вечер, ние с мъжа ми се въздържахме от връщане в офиси и през няколко дни се тествахме, въпреки липсата на симптоми при нас - все бяхме отрицателни

та така, все още мисля, че най-доброто, което можеше да направим е факт - сблъска се с болестта ваксиниран, надявам се и да няма някакви последващи проблеми; съветвам всички да продължават да бъдат внимателни, да се изолират, ако имат подозрения и да се тестват, не е евтино занимание

но така успяхме да пресечем неговото клонче на разпространение - и до днес, 16 ден, никой от контактите му не е проявил симптоми или да се е тествал положителен

# 5 081
Antea, благодаря ти много, че сподели. Радвам се, че сте се оправили и че никой друг не се е заразил.

# 5 082
Налага се да пусна някои кръвни изследвания. Това, че скоро съм ваксинирана може ли да разбърка показателите?
Някой беше писал ако не бъркам , че джипито го е посъветвало да изчака 2 седмици, но ако е спешно действай.

# 5 083
antea, много оптимистично звучи! Прекарване без усложнения и без заразени от контактните.
Дано вече всичко е зад гърба ви!

Назад прочетох за зависимост м/у възраст и реакция. При нас не наблюдавам такава. Дъщеря ми на 16+ нямаше реакция, мъжът ми на 45 имаше силна треска и Т 38.1. Аз съм близо до него на години (42), нямах реакция.

# 5 084
  • Terra incognita
Някой беше писал ако не бъркам , че джипито го е посъветвало да изчака 2 седмици, но ако е спешно действай.
Ами налага се заради субфебрилитета, който поддържам в следобедните часове. Споделих, че съм се ваксинирала преди седмица, първо се очуди, че са ме боцнали с 37.5 и в първия момвнт като му казах, че поддържам 37- 37.3 май се притесни ( може би си помисли, че е Ковид), но не каза да изчакам някакъв период 🤔 сега се притеснявам да не излязат някакви отклоне и още повече да се филмирам.

Общи условия

Активация на акаунт