Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 953 704
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 5 130
  • Terra incognita
Днес става една седмица от ваксината. Досега нищо ми нямаше. Днес съм с леки болки в ставите на ръцете и скованост и леки болки в гърба и врата, дали е закъсняла реакция, или съм спала на течение?

# 5 131
Георги Маринов също така каза, че при по-тежки варианти ще се наложи да се предприемат мерки за елиминация. Нещо, което можехме отдавна да направим.

# 5 132
Честно казано вече не съм убедена, че и тогава ще се вземат.

# 5 133
Всеки говори за ваксини, а за лекарства и разработката им нищо не се споменава....

# 5 134
  • София
Всеки говори за ваксини, а за лекарства и разработката им нищо не се споменава....

Не е така. Разработват се, тестват се съществуващи, даже вчера четох, че започват изпитването им в 52 държави.

https://bnr.bg/post/101511721/szo-zapochva-tri-klinichni-izsledv … rotiv-koronavirus

# 5 135
# 5 136
  • Варна
Точно това писах по-напред - в момента се тестват лекарства срещу ковид. Няма да остане да се разчита само на ваксините.

# 5 137
При Пфайзер наблюдават ли се често тромбози и припокриват ли се симптомите с тези след АЗ?
Да поясня, че ми няма нищо, просто искам да знам за какво да внимавам. Днес си открих една синина на ръката, вероятно съм се ударила без да усетя и така ми хрумна да попитам Simple Smile

При Файзер има по-скоро проблеми със сърцето, отколкото тромбоза. Но и те са рядкост. При тях симптомите са:

болки в гърдите
недостиг на въздух
ускорен пулс.

https://www.nhs.uk/conditions/coronavirus-covid-19/coronavirus-v … and-side-effects/

От моите познати с Файзер имам два случая на по-редки странични реакции (доказано от ваксината и описано като причина даже в епикризите): една тахикардия и един шум в ушите.

Може ли да споделите кога  Вашите познати получиха тези редки странични реакции? След първа, втора доза или по-късно?
Благодаря!

# 5 138
  • Terra incognita
Моя близка получи тахикардия на 5-6 ден след втора доза. Даже бях писала и тук

# 5 139
  • София
Втора доза, за тахикардията със сигурност знам, че беше след втората седмица, но другата диагноза не помня като време.

# 5 140
  • при Arctic Monkeys
Има ли ваксинирани с Модерна скоро? Моля за отзиви.

# 5 141
  • Варна
Да, аз и колежката ми преди няколко дни, 6 и 9 август. Писала съм назад. При мен 2 дни болка в ръката, неособено висока температура, главоболие, ставни болки и леко гадене първата нощ, при нея нищо.

# 5 142
Втора доза, за тахикардията със сигурност знам, че беше след втората седмица, но другата диагноза не помня като време.
                                                                                                                                                                                                                       Знаете ли дали е отшумяло и приложено ли е някакво лечение?

# 5 143
  • Пловдив
Аз очаквам октомври-ноември да ме привикат за трета игла.

А втората кога ти беше?

# 5 144
Като знам едрата шарка колко години е мъчила човечеството, всичко мога да очаквам. Вярно, че медицината е напреднала, но и движението на хората е много по-интензивно.

Dr. Mike Hansen в последното си видео оприличава Делтата точно на едра шарка - по начина на заразяване и протичане. Според него Делта е нов Сарс вид, много по-различен в шипчето от ковид.
https://www.youtube.com/watch?v=cnJTNtU2Zuc

Общи условия

Активация на акаунт