Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 953 696
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 5 145
Чакам с нетърпение лекарствата аз. Не само заради болестта, но да видя те как ще бъдат посрещнати от хората. Пак ли ще има - убийци, експериментатори..? Или ги смятат за прясна роса, събрана в ранни доби нейде из Родопите.

# 5 146
  • София
С Модерна "скоро" се ваксинирах и аз. Втора игла на 14 юли. И при двете нямах странични реакции освен няколко часа болка в ръката.

# 5 147
Чакам с нетърпение лекарствата аз. Не само заради болестта, но да видя те как ще бъдат посрещнати от хората. Пак ли ще има - убийци, експериментатори..? Или ги смятат за прясна роса, събрана в ранни доби нейде из Родопите.

Ако някой очаква, че тези лекарства ще бъдат без странични ефекти, според мен ще остане доста разочарован.

# 5 148
Ако ефективността на лекарствата е висока,  няма да има повече ваксинирани

# 5 149
Превенцията винаги е за предпочитане пред лечението.

# 5 150
Не знам неприемащите експерименталните ваксини, как ще се лекуват с ново лекарство? Ми то също няма да е достатъчно дълго изпитано, няма да му се знаят дългосрочните ефекти... Rolling Eyes

# 5 151

Определено. А и да се откажа от ваксина заради лекарството е все едно от две защити да хвърля едната. Пък то даже и да работи лекарството,  ще проработи още по-сигурно ако заради ваксината боледувам леко. А може и да не се наложи даже. Освен това ваксината се слага два пъти, а кой знае колко дози от лекарството ще трябват (или то ще е безвредно на 100%?) и няма гаранция, че след месец два няма пак да съм болна. Изобщо, супер е да има лекарство, но то допълва, а не измества ваксината.

# 5 152
  • София
Хайде и аз съм вече в клуба на ваксинираноте от преди 1 час. Стана ми лошо след ваксината, но беше от притеснение. Заради противозачатъчните   ми казаха да пия 20 дни аспирин протект.

# 5 153
  • Terra incognita
Като говорим за сттанично реакции. Преди години получих такива от Ципрофлоксацин- тахикардия и паник атаки. От ваксината за сега нищо.

# 5 154

Така е за разумните хора.
Който иска да пие лекарства, аз ще се ваксинирам.

# 5 155
Аз очаквам октомври-ноември да ме привикат за трета игла.

А втората кога ти беше?

26.06

# 5 156
Като знам едрата шарка колко години е мъчила човечеството, всичко мога да очаквам. Вярно, че медицината е напреднала, но и движението на хората е много по-интензивно.

Dr. Mike Hansen в последното си видео оприличава Делтата точно на едра шарка - по начина на заразяване и протичане. Според него Делта е нов Сарс вид, много по-различен в шипчето от ковид.
https://www.youtube.com/watch?v=cnJTNtU2Zuc

Не знам какво му е различно , наш познат беше на море - единствен неваксиниран от компания от 6 човека - всички са били контактни на болен човек, когото не познавали в някакъв автобус. Пътували поне 4-5 часа и после пак били с него в ресторант. По-малко от седмица след контакта, познатия се разболя, направи ПСР - положителен, останалите са само контактни, нямат симптоми, не правят тестове, самоизолирали са се, микс са едни с АЗ, други с Пфайзер, Модерна няма.

# 5 157
Ако ефективността на лекарствата е висока,  няма да има повече ваксинирани

Да бе, ама ще се тъпчеш ли до края на живота си с хапове ежедневно, за да не хванеш Ковид-а?

# 5 158

Определено. А и да се откажа от ваксина заради лекарството е все едно от две защити да хвърля едната. Пък то даже и да работи лекарството,  ще проработи още по-сигурно ако заради ваксината боледувам леко. А може и да не се наложи даже. Освен това ваксината се слага два пъти, а кой знае колко дози от лекарството ще трябват (или то ще е безвредно на 100%?) и няма гаранция, че след месец два няма пак да съм болна. Изобщо, супер е да има лекарство, но то допълва, а не измества ваксината.

Много точно казано, лекарствата са добре дошли, но те ще са допълнение към арсенала.

# 5 159
  • Terra incognita
Нека не си представяме, че това чудодейно лекарстео ще бъде някаква панацея. Антивирусните действат съвсем в началото, веровтно и това лекарство ще действа само при определени условия и далеч няма да действа еднакво при всеки.

Общи условия

Активация на акаунт