Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 953 564
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 5 460
Разбира се, всеки алергичен приема ксизал или подобен препарат по подобен начин около всяка интервенция

# 5 461
Ксизал или нещо друго противоалергично има смисъл, ако човек е алергичен към нещо. При това май всеки трябва да пие това, което му действа, защото е много индивидуално.

# 5 462
  • Terra incognita
Тези неща се приемат, ако човек е склонен да прави тежки алергии. И не мисля, че имат отношение към постваксиналните реакции.

# 5 463
  • SF
Не са виновни тези, които не вярват във ваксините и във вируса. Виновна е държавата, че няма адекватна информационна кампания. Затова хората вярват на Пенчо и на Тетка, защото е много трудно да се докопаш до адекватна информация. Аз ровя като грешен дявол и я намирам основно на английски. Много хора не знаят английски. Лекарите също са дезинформирани и ръсят глупости наляво и надясно. Можело да станеш импотентен след ваксина и куп други неверни неща. И накрая се чудиш на кого и на какво да вярваш.

Е, каква адекватна информационна кампания да им предложат на тези, които вярват на Пенчо и на Тетка или са самите Пенчо и Тетка?! Да им покажат формулите на ваксините или с думи прости да им разкажат какво е РНК структура? Пенчо и Тетка пак ще философстват до безкрай и ще са убедени, че след като знаят кога и с какво се пръскат доматите, са големите лаборанти и химици!
И аз съм жител на тази държава, пък взех решението за себе си, без да ставам бакалавър по химия.
Както казваш ти, и лекарите са дезинформирани.
Каква по-адекватна кампания са предложили на холандците, на италианците, на гърците?? Обяснено им е, че ваксината може да не е най-доброто средство за борба със заразата, но по-добро за момента нямат.
Да не мислиш, че Пенчо и Тетка знаят какво представлява ваксината да детски паралич или БЦЖ ваксината, а пък са ваксинирани. Просто са били на такава възраст, че не са могли да оборват и да доказват разни твърдения. Нито знаят какво има в една таблетка аналгин или ранитидин, които гълтат, щом усетят, че им се гълта такова нещо или им се намира под ръка.
Ако си решил да вярваш и да мислиш на нивото на П. и Т., каквито и ще клипчета, разказчета, картинки да ти показват и да те облъчват, най-много още повече да те хване яд и да мислиш, че те правят на балама. Щото даже и личната казва, че такъв боклук недоизследван тя никога не би си сложила!

# 5 464
Пак съм аз. Не мога да заспя. Спи ми се, а нищо. Дали е от ваксината? Поне Беба спи. Родих на 20.07., кърмя. Нямаше проблем, налапа се лакомо както винаги. Малко се притеснявах да няма проблеми, но се консултирах с педиатъра и,  с моята гинеколожка. Радвам се, че го направих, мъжът ми от два месеца е с две дози.

# 5 465
Пак съм аз. Не мога да заспя. Спи ми се, а нищо. Дали е от ваксината?

От ваксината е най-вероятно. Аз първата вечер след 2ра ваксина Пфайзер, не спах въобще. На следващият ден работих, не се чувствах уморен.

# 5 466
  • Terra incognita
Брей, да няма някои забранени вещества в тези рнк ваксини 😂
Един познат ми разправя, че имал особен прилив на енергия след Модерна.

# 5 467
След втората доза АЗ имах около 2 седмици период на трудно заспиване. И аз го отдадох на ваксината.

Чичко Тревичко, жалко, много точен ти беше поста.

# 5 468
Да сте чували да се приема Ксизал 3 дни преди и 3 след ваксина? Свекърва ми твърди, че те са пили и затова нямали странични ефекти. Аз за пръв път чувам.
Да, или Ериус, много алергични хора така правят, включително и ние в къщи, но 3 преди и 4-5 след.
И тук често го пишем, и във фейс групата.
Не съм имала ускорено сърцебиене след Астрата аз, а иначе си имам такъв проблем и щях да усетя.

Последна редакция: ср, 18 авг 2021, 08:08 от Lemy

# 5 469
  • София
Да сте чували да се приема Ксизал 3 дни преди и 3 след ваксина? Свекърва ми твърди, че те са пили и затова нямали странични ефекти. Аз за пръв път чувам.

Майка ми пи, но ериус, защото ксизал не ставаше за нея заради проблеми със сърцето. Тъй като е алергична - три дена преди ваксината и три дена след ваксината. Освен това преди да ѝ бие ваксината, ЛЛ ѝ сложи и инжекция, но не помня какво беше, след това чака 15-20 мин и тогава ѝ сложи ваксината.

Аз след първа доза имах доста твърда, голяма и болезнена бучка на мястото на ваксината, която стоя над 10 дена и тъй имам чувствителност към ухапвания от насекоми, ЛЛ прецени, че за втора доза и аз трябва да пия противоалергични. И наистина след втора доза нямах никаква реакция на мястото на ваксината.

Но то това с противоалергичните си е по протокол. В САЩ го прилагаха заради няколко случая на силни алергични реакции след Файзер. След това излезе и в нашите протоколи за ваксинация, имаше ги публикувани пролетта.

Пак съм аз. Не мога да заспя. Спи ми се, а нищо. Дали е от ваксината? Поне Беба спи. Родих на 20.07., кърмя. Нямаше проблем, налапа се лакомо както винаги. Малко се притеснявах да няма проблеми, но се консултирах с педиатъра и,  с моята гинеколожка. Радвам се, че го направих, мъжът ми от два месеца е с две дози.

Аз май бях писала някъде - баща ми беше така след втора доза Файзер. Той по принцип има проблеми със спането и пие предписани хапчета за сън, но тогава не помогнаха. Все още не можем да кажем на 100%, че е било от ваксината, защото си има придружаващ проблем, но е факт, че това продължи две вечери и след това си спеше вече. Иначе не се притесняваше за ваксината, за да каже човек, че е от притеснение.

# 5 470
И аз нямах и следа от убождане след 2 доза. Не съм пила нищо. На първата имах зачервяване, доста голямо и лека болка. Около седмица.

# 5 471
  • Бургас
Детето ми приема Ксизал така. Но единствено и само, поради риск от алергия. Прави уртикарии, подуват му се устните и т.н. Няма как Ксизал да спести реакции от рода на Т, болки в ръката и т.н.
И преди седмица писах, реакции след първа доза - умерена болка в ръката за по - малко от 24 часа.

# 5 472
  • София
И аз нямах и следа от убождане след 2 доза. Не съм пила нищо. На първата имах зачервяване, доста голямо и лека болка. Около седмица.

При мен след първа доза беше като ухапване от оса или пчела - доста болезнено, зачервено, постепенно стана на твърда буца, която ме болеше дори при леко докосване. То и затова ЛЛ ме разпита, с оглед на алергията при майка ми, какви реакции имам от ухапвания от насекоми. Прецени, че съм по-чувствителна към тях и затова е добре при втора доза да взимам и аз протиоалергични.

# 5 473
  • Mediterraneo
И безсънието ли отдаваме на ваксината?! Аз след втората доза спах 17 часа.

# 5 474
Аз след първата спах толкова, но то друго не можех да правя.

Общи условия

Активация на акаунт