Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 953 505
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 5 490
Определено проблема е в кумицата , а не в таратора с много чесън😉

# 5 491
# 5 492
След одобрението в Европейския съюз на Moderna за деца над 12г., тук дали я поставят? Или само Файзер за тях (12-18г.)?

# 5 493
Някой от вас забелязал ли е промяна в потта след ваксинация? По- точно в "аромата"? Или да го отдам на хипондричната обсесия на кумицата? Rolling Eyes

Аз имах точно такъв проблем, но след като изкарах ковид, не след ваксината. Отдадох го на загубата си на обоняние за 3 седмици (на 19 го изкарах)

# 5 494
  • София
След одобрението в Европейския съюз на Moderna за деца над 12г., тук дали я поставят? Или само Файзер за тях (12-18г.)?

И Модерна слагат

# 5 495
  • Сф
Един тъп въпрос. Това картонче или каквото е там, което ти дават след 2 ра доза ваксина ли е сертификата, или трябва да си го дръпнеш отнякъде? И още нещо, данните че си ваксиниран отиват ли автоматично при лл?
Мисля да ги снимам с тел или в мен да го нося , например ако пътуваме извън бг?

# 5 496
  • Euskal Herria
На мен веднага ми дадоха и сертификата освен картончето. Можеш тук да си го изтеглиш:
https://www.his.bg/bg/dgc?fbclid=IwAR1QY36CVn70h7CRYC6t0561mdqaZ … Jfm_Vq5DeEldYpl3M

С него удостоверяваш, че си ваксиниран при пътуване.

# 5 497
И аз да попитам за моя сертификат. Мога ли да си го взема от всеки център за ваксинация или трябва да е от този, в който ми е поставена ваксината? Боцнах се отдавна, но казаха да отида на следващия ден да го взема и все отлагам, защото не ми е на удобно място.
Не мога да го изтегля, нямам националния референтен номер (НРН).

# 5 498
  • София
И аз да попитам за моя сертификат. Мога ли да си го взема от всеки център за ваксинация или трябва да е от този, в който ми е поставена ваксината? Боцнах се отдавна, но казаха да отида на следващия ден да го взема и все отлагам, защото не ми е на удобно място.
Не мога да го изтегля, нямам националния референтен номер (НРН).

Няма смисъл да се разкарваш. Звънни ето тук 0700 14 220 (това е номерът на Информационно обслужване) и ги помоли да ти дадат НРН. Ние така направихме.

# 5 499
  • Orihuela Costa,Spain
Привет от мен, днес ваксинирахме щерката на 15 години, първа игла с Пфайзер. Засега я боли само ръката. Мъжа ми каза, че е било пълно с деца от нейното училище, по-големи и по-малки.

# 5 500
  • София
PureLove, личен лекар/педиатър може да види, че си ваксиниран ако нарочно влезе в пациентското ти досие. Иначе като си попълва нещата за преглед от неговия софтуер, не му се набива на очи, че си ваксиниран. Т.е. ако си премълчиш, може и да не разбере. Ако умишлено го помолиш да влезе и да ти разпечата сертификата, може да го направи, стига да има желание.

# 5 501
  • Варна
Току що успях да си изтегля сертификат за непълен курс на ваксинация, и аз нямам референтен номер. Въведох Преболедувал в полето и ми прати код на телефона, след въвеждането му ми изкара сертификата. Когато пробвах с Ваксиниран вместо Преболедувал не се получи.

# 5 502
И безсънието ли отдаваме на ваксината?! Аз след втората доза спах 17 часа.

Аз и след двете дози за по 3-4 дни неможех да спя и не защото ме боли или ми е зле, а просто се чувствах енергична и ми беше приповдигнато някак.
Даже като дойде време за втора доза си викам - дано поне сега да се спи, ама не.. пак така беше.

# 5 503

И Модерна слагат
Говорих с РЗИ София. Те слагат само Файзер.

# 5 504
Обадете се в Окръжна болница да попитате.

Общи условия

Активация на акаунт