Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 949 425
  • 16 912
  •   2
Отговори
# 6 450
  • София
След първата ваксина, беше събота, в неделя се скапах много, висока темпераура, тресеше ме зверски. За около 12 часа премина, в понеделник се събудих нова. При втората започна 5-6 часа след бооцкането треска с много ниска температура (36.1-36.2), която премина в много висока (около и над 39). Всичко ме болеше, повърнах 1-2 пъти. Това продължи 2-3 часа, после още 2 дни не бях във форма, беше ми окапало, виеше ми се свят и нямах сили. После вече всичко си беше супер.

# 6 451
Мъжът ми беше със силно изразени реакции след първа доза - треска, главоболие, високо кръвно, температура - около 12 часа, на втората бяха същите, но по-леки. Шест месеца след преболедуване се ваксинирахме, той кара сравнително по-тежко, без да е стигал до болница.

При мен е абсолютно същото, но съм с Модерна.

# 6 452
  • Terra incognita
Аз нямам реакции нито след първата, нито след втората ( Пфайзер). Явно си е до организъм.
Даже започнах да се притеснявам дали ще изградя добър имунитет. Има ли връзка между тежестта на реакциите и изградения имунитет?

# 6 453
И майка нямаше реакции след Пфайзер.

# 6 454
  • София
И баща ми нямаше. И мъжът ми. Даже болката на мястото на убождане почти я нямаше. Дано да няма връзка с имунния отговор.

# 6 455
Здравейте. Предполагам, че е коментирано, но не ми се рови та затова направо да попитам. Повечето споделяте, че сте имали слаби реакции при първа игла(пфайзер) и по силни след втората. Та питането ми е при по силно изразени реакции след първата игла какво да очаквам след втората.
Моите реакции бяха много по- силни и повече след първа доза. След втора по- леки.

# 6 456
  • София
Здравейте, днес си сканирах баркода от ваксината в приложението check covid bg. Излиза ми, че е със срок 1 година. Така ли е при вас? Мислех си , че е безсрочен. С Астра съм. При вас как е?

# 6 457
  • София
Строго индивидуално е. Аз и при двете Модерни освен болка в ръката за няколко чàса нямах нищо друго. Колегата, който е 10 години по-млад ми сподели, че е имал освен температура и подуване под мишницата на инжектираната ръка. Даже каза, че си е бил доста голям оток. Може би лимфен възел, не знам. До два дни нещата са отшумяли.
Майка ми е с Пфайзер, без особени странични. След втората ѝ е избил херпес през нощта, тя мисли, че е вдигнала някаква температура. Не се е усетила, на сутринта е нямала температура, само херпеса.
Сестра ми след Янсен е вдигнала температура еднократно 37.5 вечерта, но пък веднага пила температуропонижаващо Rolling Eyes (аз нямаше да го направя) и на другия ден - нищо.

# 6 458
  • Euskal Herria
Здравейте, днес си сканирах баркода от ваксината в приложението check covid bg. Излиза ми, че е със срок 1 година. Така ли е при вас? Мислех си , че е безсрочен. С Астра съм. При вас как е?
Да, за една година е. Обаче пък испанските са със срок до 2024 г. Не знам защо са тези разлики.

# 6 459
  • Mediterraneo
Янче, ти имаш ли сертификат с код? На мен ми изкарва един прост  ПДФ документ с датите и коя ваксина е.

# 6 460
  • пустинята Гоби
Израел не са толкова зле, да ви кажа. Там смъртността като цяло е ниска. Вярно, че сега се покачи, ама от началото на пандемията нямат и 8000 човека.

# 6 461
  • София
Тука гледам от доста време смъртността е висока. За мен поне над 35 човека на ден, при няма и 2000 човека положителни, е голяма. И много ми се виждат хоспитализираните, че и хората в интензивни.

# 6 462
  • Euskal Herria
Тарти, имам. Даже два - един български и един испански. Писах за това в предишния си пост в темата.
Влязох в сайта на нашата здравна система, там има секция и като попълня данните на TIS, пращат код на телефона и генерирам сертификат. И то без да ползвам електронния подпис.  Даже го проверих и с българския валидатор - всичко излиза.
Обаче не знам за вашата комунидад как е. Виж там или в сайта на Министерство на здравеопазването.

# 6 463
Израел не са толкова зле, да ви кажа. Там смъртността като цяло е ниска. Вярно, че сега се покачи, ама от началото на пандемията нямат и 8000 човека.
И при все, че са приблизително 20 % повече от нас имат 8000 човека, а при нас са около 19000 и тези ще ми говорят, че владеят пандемията и антиваксърите не спират да се смеят на Израел?! Всеки нормален прави изводи и взема решения на база смъртните случаи, тук... нямам думи. Толкова хора си отиват.

# 6 464
  • Mediterraneo
През системата е, праща ми код да валидирам, въвеждам си СИП номера и накрая един хвърчащ лист. Не, че ми е притрябвал, ама си мислех, че ще е с QR.

Общи условия

Активация на акаунт