Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 948 607
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 8 190
  • София
Благодаря ви, ще се възползвам!

# 8 191
Да ви питам преди ваксина с Файзер пили ли сте аспирин протект? И какво може да замнени аспирин протект за хора с колит?
Нито един от многото ми близки, ваксинирани с Пфайзер, вкл. и аз, не е пил Аспирин протект или заместител. А за хора със стомашно-чревни проблеми може дори да е опасно и да предизвика кръвоизливи, ако не е по изрична лекарска препоръка и след консултация с гастроентеролог.

# 8 192
  • Бургас
Искам да питам, след поставена 1 доза на Пфайзер, как може да се изтегли сертификат? В his.bg иска номер на сертификат, аз нямам такъв, имам само партиден номер на ваксината, но като го напиша, ми дава- невалиден. То ясно, че няма да е точно сертификат, но някъде информация, че е сложена 1 доза, дата, такива неща...някой запознат ли е?

# 8 193
Не може с една доза.

# 8 194
Аз имах сертификат още след първата доза, но пишеше 1/2 и че ваксинационният курс е незавършен. Вече след втора си пише 2/2 и завършен. Точно от his.bg го изтеглих, с номерчето, което ми бяха дали на листче в Окръжна.

# 8 195
  • SF
Искам да питам, след поставена 1 доза на Пфайзер, как може да се изтегли сертификат? В his.bg иска номер на сертификат, аз нямам такъв, имам само партиден номер на ваксината, но като го напиша, ми дава- невалиден. То ясно, че няма да е точно сертификат, но някъде информация, че е сложена 1 доза, дата, такива неща...някой запознат ли е?

Сертификатът е след втората доза.
Алиса, може, аз не съм пробвала, но този сертификат за какво е?

# 8 196
  • Бургас
Аз имах сертификат още след първата доза, но пишеше 1/2 и че ваксинационният курс е незавършен. Вече след втора си пише 2/2 и завършен. Точно от his.bg го изтеглих, с номерчето, което ми бяха дали на листче в Окръжна.
Да, точно така пише и в his.bg, но на мен ми дадоха само партиден номер и ми дава невалиден, затова питам, номера е две букви и 4 цифри

# 8 197
Да дам малко инфо. В Окръжна са сложили трета доза на мъжа ми. Тръгнали да го бодат директно и той попитал дали може все пак да си избере. Joy Отговорили са, че при тях е само с Пфайзер и боденето с Модерна по някои центрове е малко противозаконно. Grinning

# 8 198
Така е. Заповедта на Министъра е само за Пфайзер. Модерна още не е допусната.

# 8 199
Така е. Заповедта на Министъра е само за Пфайзер. Модерна още не е допусната.
Да, но във ВМА и Пирогов слагат, за други не знам.
Някой може ли да сподели къде проверявахте за срока на годност на партидите по серийния номер от картончето?

# 8 200
  • Варна
Има си сертификат за първа доза. На мен системата ми го изкара, когато посочих, че съм преболедувала, иначе не искаше. И да, пише незавършен ваксинационен курс, нещо такова. На мм е абсолютно същият, но пише, че е завършена имунизацията.

# 8 201
  • София
Здравейте, да се отчета и аз. От петък сутринта съм с първа доза Пфайзер. Сложиха ми я във ВМА, София. Добра е там организацията, всичко мина за 5 мин. Следобяд се появи болката в ръката - не бих казала, че е нещо нетърпимо. На другата сутрин вече нямаше болка. Никакви други симптоми нямах. Карах ковид средата на април, сравнително леко. Не съм пускала тест за антитела.
За втора доза ми казаха от 05.11,  натам и сега се чудя - около тази дата ли да отида или да чакам да минат 30-40 дни Thinking

Привет, вярно ли е, че слагат ваксина Пфайзер с изтекъл срок на годност във ВМА?

# 8 202
Здравейте, да се отчета и аз. От петък сутринта съм с първа доза Пфайзер. Сложиха ми я във ВМА, София. Добра е там организацията, всичко мина за 5 мин. Следобяд се появи болката в ръката - не бих казала, че е нещо нетърпимо. На другата сутрин вече нямаше болка. Никакви други симптоми нямах. Карах ковид средата на април, сравнително леко. Не съм пускала тест за антитела.
За втора доза ми казаха от 05.11,  натам и сега се чудя - около тази дата ли да отида или да чакам да минат 30-40 дни Thinking

Привет, вярно ли е, че слагат ваксина Пфайзер с изтекъл срок на годност във ВМА?
За сефте го чувам Flushed
Надявам се да не са ми сложили ваксина с изтекъл срок на годност, то и не знам как да проверя, на картончето пише само партидния номер, дата на поставянето и дата за следващата доза

# 8 203
На някои дози е удължен срока

# 8 204
То на всички май им е минал срока. Нали го удължиха. Не било притеснително. Ми няма да влезе Adventurer да обяснява тук, та..това ми беше писал, аз нали го тормозя периодически. Това се правело навсякъде за нови лекарства или нещо такова. То у нас няма вече внос на ваксини, не съм видяла да пише скоро. Каквото доставиха-това е, едни дарихме, други продадохме, май и бракувахме.
То затова бустерите са свободни. В други държави има изискване за възраст, заболяване и т.н., защото са недостатъчни. Поне аз така си обяснявам, може и да не съм права, но.. Та се боцкайте докато има бустери си мисля, после я внесат нещо, я не.

Общи условия

Активация на акаунт