Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 948 408
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 8 475
  • Варна
Д-р Аспарух Илиев във фейсбук за аспирина:

# 8 476
  • Бургас
Преди месец мой познат след ваксина се разболя, но не зарази жена си, също ваксинирана. Тогава бях убедена, че ваксиниран не може да зарази друг ваксиниран. /То реално и настоящите мерки уж натам клонят/. Но сега се случва у дома и се притеснява. Съпругът ми от днес е поюожителен след ваксинация преди 2 месеца. Аз също съм ваксинирана, но се пазя, доколкото е възможно - отделни стаи, съдове и прибори за хранене, кърпи.
Имате ли преки наблюдения ваксинираните болни заразяват ли ваксинирани?
Аз и синовете ми ( неваксинирани) , не се заразихме  от мъжа ми . С АЗ сме .

# 8 477
Преди месец мой познат след ваксина се разболя, но не зарази жена си, също ваксинирана. Тогава бях убедена, че ваксиниран не може да зарази друг ваксиниран. /То реално и настоящите мерки уж натам клонят/. Но сега се случва у дома и се притеснява. Съпругът ми от днес е поюожителен след ваксинация преди 2 месеца. Аз също съм ваксинирана, но се пазя, доколкото е възможно - отделни стаи, съдове и прибори за хранене, кърпи.
Аз и синовете ми ( неваксинирани) , не се заразихме  от мъжа ми . С АЗ сме .
Аз и съпругът ми, когато не бяхме ваксинирани или преболедували, имахме много близки контакти с болният ми баща и не се заразихме. След това се ваксинирахме. Ето, 2 месеца след това съпругът ми се зарази, а се пазеше. Не е бил в контакти, по - различни от преди, работа, магазин, вкъщи. Сега обвиняеа мен, че го убедих да се ваксинира.

# 8 478
Знаете ли от кой ден може да се каже, че ваксината (РНК)  започва да изгражда антитела? Не говоря за това, че съм вече защитена, а самият процес на действие след поставяне на ваксинана.

# 8 479
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Зависи от тялото ти, а не от ваксината. По принцип, за колкото е инкубационния период на вируса, т.е. той е в тялото ти, но още не си болна. Счита се от 2 до 14 дни. В този период, клетките започват да произвеждат спайк протеина и тялото реагира ответно като произвежда антитела срещу него

# 8 480
  • Варна

Аз и съпругът ми, когато не бяхме ваксинирани или преболедували, имахме много близки контакти с болният ми баща и не се заразихме. След това се ваксинирахме. Ето, 2 месеца след това съпругът ми се зарази, а се пазеше. Не е бил в контакти, по - различни от преди, работа, магазин, вкъщи. Сега обвиняеа мен, че го убедих да се ваксинира.

Просто стечение на обстоятелствата. Вероятно го кара леко и няма да стигне до болница - това трябва да отчита, а не да ви държи сметка. Все пак никой не е казал, че ваксиниран не може да се зарази. Може, но с огромен шанс да изкара леко и без усложнения.

# 8 481
Зависи от тялото ти, а не от ваксината. По принцип, за колкото е инкубационния период на вируса, т.е. той е в тялото ти, но още не си болна. Счита се от 2 до 14 дни. В този период, клетките започват да произвеждат спайк протеина и тялото реагира ответно като произвежда антитела срещу него

Благодаря!

# 8 482
Здравейте! Няма как да изчета цялата тема, затова се извинявам предварително, ако вече е обсъждано това за което искам да попитам. Предстои ми ваксинация тези дни и съм доста притеснена, защото съм си паника. Избрала съм си Пфайзер. Вярно ли е това, че между двете дози е доста рисков период и трябва много да се пазя до степен такава, че едва ли не да не излизам от нас? И противопоказна ли е при мен ваксината, при условие, че имам доста разширени вени и спукани капиляри по краката, действаща в момента кожна алергия на врата, както и умора и задъхване при бързане и изкачване на стълби, най - вероятно заради цигарите. Ще са ми много полезни мненията ви.
Паниката я всяват безумци по медиите и нашият манталитет.

Баща ми на 75 е с трета доза Пфайзер от седмица.
Има сърдечно заболяване, сърцето му е извън ритъм от 10 години, проблем със сърдечната клапа, разширени вени, подагра, язва, някакъв дерматит на гърба които е от пчоти две години. С бъбречна недостатъчност.
Преди години сърцето му двапъти спира и беше почти повече от два месеца интубиран.

Сега е пушка Simple Smile Колкото може да се каже с тези хиляди заболявания.
И понеже развлеченията са му пазаруване в големите магазини и срещи с наборите, се ваксинира с първата вълна. Нямаше абсолютно никакви странични реакции. Даже се притесняваше дали изобщо има антитела.

Да си призная често явно семейството сме се метнали на него и седенето у дома и яденето не са ни приоритет.
Та за да пътуване, почиваме и посещаваме културни занията всички сме ваксинирани.
Родителите ни с Пфайзер, ние с Янсен, семействата на братя и сестри с Астра.

И аз продължавам да дезинфекцирам всичко внесено у дома.

# 8 483
Ако стоят продуктите в коридора и включа там лампата за 30 мин това ще убие ли коронавируса в продуктите , ако има такъв?
Осветеното с УВ ще бъде унищожено за 30 секунди.
Аз имам UV лампа за предмети. Насочвам я към предмета за 1,2 минути. Телефоните също си минавам през Uv лампата.

# 8 484
Най-накрая ММ склони да се валсинираме с Pfizer имаме час другата седмица, защото в момента не е налична при ЛЛ. Въпроса ми е колко време след първата доза се поставя втората?
Тази на Янсен звучи примамливо в момента заради едната доза, но имам склонност към троби доказана с генетични тестове та ще изчакам тая на
Pfizer.

# 8 485
  • Стара Загора
да, аз се заразих от ваксиниран

Моя колежка се ваксинира лятото, сега е положителна и с 2-нна пневмония. Заразила е всички в семейството си.

С каква ваксина е тя ?

С файзер.

# 8 486
  • Бургас
да, аз се заразих от ваксиниран
[/quote]
С делта щама ли ? Имаш ли достатъчно антитела ?
[/quote]
предполагам с Делта, мерих антителата два месеца  след боледуването, което беше   леко през август - 6700 BAU и 47000 АU, не съм мерила антителата след ваксината март-април

# 8 487
  • София
Въпроса ми е колко време след първата доза се поставя втората?

20 дни е за Pfizer и доста повече за Астра Зенека

# 8 488
  • София
Защо не се признава наличието на антитела.
https://nauka.offnews.bg/news/Novini_1/Zashto-ne-se-priznava-nal … vd-g0gUnPnp_YE-VE

# 8 489
В САЩ разрешиха трета доза „Модерна“ и втора „Джонсън и Джонсън“. Препоръчва се и „смесването“ на ваксини https://bnr.bg/post/101544490/v-sasht-razreshiha-treta-doza-mode … djonsan-i-djonsan
Третата доза „Модерна“ трябва да бъде поставена най-малко шест месеца след втората инжекция. Тази трета доза обаче трябва да бъде половината от дозата, използвана при първите две имунизации. Дозировката е базирана на данните на компанията, които показват, че това е достатъчно, за да се възстанови имунитета.
За еднократната ваксина на „Джонсън и Джонсън“ Администрацията по  храните и лекарствата разрешава на всеки, който я е получил най-малко 2 месеца след първата да получи и втора доза (който е получил ваксина J&J, може да получи бустер от Pfizer, Moderna или J&J)
Разрешенията на регулатора са различни, тъй като ваксините са направени по различен начин и е необходимо да бъдат дозирани по различен начин.
Ваксината на „Джонсън и Джонсън“ е показала по-ниско ниво на ефективност от ваксините на „Модерна“ и „Пфайзер/Бионтех“ и това налага по-кратък период на втората доза.
Официално се разрешава и „смесването и съчетаването“ на различни ваксини, особено за хора, които са имали страничен ефект от определена ваксина, но държат да имат и още  допълнителна защита.
От центровете за контрол и превенция на болестите ще проведат допълнителни консултации с експерти по-късно тази седмица преди  официално да дадат препоръки кой трябва да получи бустерна доза и кога.

Общи условия

Активация на акаунт