Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 948 350
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 8 460
  • Там,където се събуждам щастлива.
Честно казано съм леко ококорена от написаното от медицинското лице по-горе.
Още едно парчнце от пъзела защо нещата у нас са такива трагични в този момент.

# 8 461
  • София
Интересува ме ваксинираните, които са се заразили (и евентуално са заразили друг) имали ли са достатъчно антитела и с делта щама ли са се заразили ? Не всички изработват достатъчно антитела. Абе не знам........мисля си, че има значение.

Последна редакция: чт, 21 окт 2021, 01:13 от javor1980

# 8 462
Друг вариант освен делта у нас засега почти не се намира. Ваксинацията не предпазва от зараза, тя не замества предпазните средства.

# 8 463
Друг вариант освен делта у нас засега почти не се намира. Ваксинацията не предпазва от зараза, тя не замества предпазните средства.
Нещо, което доста хора пренебрегват... И си мислят, че като са ваксинирани, могат да не носят маска, да не спазват дистанция, да се събират с много хора... И преди бях разказала, че зъболекарят ми от месеци работи без маска, с цивилни дрехи, понеже бил ваксиниран... Бях тотално шокирана на стола и го помолих да сложи поне маска, иначе директно щях да стана и да си тръгна...

# 8 464
  • София
Съгласен съм и с двете мнения напълно. Ваксината не може да предпази на 100%, ако не спазваш никакви мерки. Аз в къщи все още си дезинфекцирам даже продуктите от магазина. Засега не съм се върнал на онлайн пазаруване.

Това, което аз бях чул за делта варианта е че ваксинирани с Phizer го изкарват по-леко. С настинка и евентуално диария. Сега чета и други неща.

# 8 465
# 8 466
И аз още дезинфекцирам продуктите от магазина, макар че точно днес четох една публикация - направили са експеримент в супермаркет в Щатите - взели са проби от най-различни места и продукти и никъде не се установява наличие на коронавирус. Така че явно дезинфекцията и миенето на ръце е доста назад след маските и дистанцията в превенцията.

# 8 467
Здравейте! Няма как да изчета цялата тема, затова се извинявам предварително, ако вече е обсъждано това за което искам да попитам. Предстои ми ваксинация тези дни и съм доста притеснена, защото съм си паника. Избрала съм си Пфайзер. Вярно ли е това, че между двете дози е доста рисков период и трябва много да се пазя до степен такава, че едва ли не да не излизам от нас? И противопоказна ли е при мен ваксината, при условие, че имам доста разширени вени и спукани капиляри по краката, действаща в момента кожна алергия на врата, както и умора и задъхване при бързане и изкачване на стълби, най - вероятно заради цигарите. Ще са ми много полезни мненията ви.

# 8 468
Няма нужда от паника и е излишна. Ваксината е далеч по-безопасно човешко творение отколкото див вирус. При 99,9% от хората няма опасни странични ефекти освен масово описаните които ако ги има преминават за няколко дни. Пазете се между 2-те дози, но не панически а съвсем нормално без нужда от изолация и подобни.

# 8 469
  • София
Моя съвет е задължително да попиташ личния лекар. Освен това може да се пита и през националния телефон. Може и да са по-компетентни.
https://coronavirus.bg/bg/contacts

Според мене си избрала правилната ваксина и би трябвало да нямаш проблеми. Трябва да се пазиш 2 седмици след първата и втората доза, но не до степен да не излизаш от вкъщи. Първо не е необходимо чак такова стерилно пазене. Второ - не е добре за психиката , която за съжаление на доста от нас страда и си внушаваме всякакви неща. Аз също съм в тази категория. Изгубих преди повече от половин година и 5 кг , които все още не мога да си ги върна по никакъв начин, въпреки че работя в къщи.

Това за дезинфекцията на продуктите , ако в крайна сметка е истина е доста хубаво, въпреки че информацията , която аз съм чел е противоречива. Не можах да си отговоря и на друг въпрос. Имам в къщи ултравиолетова лампа, която купих. (Едно време 80те години доста се ползваше)  Ако стоят продуктите в коридора и включа там лампата за 30 мин това ще убие ли коронавируса в продуктите , ако има такъв?

# 8 470
Преди малко от чата на професора ми отговориха, че дезинфекцията е излишна за дрехи и продукти тъй като рискът от този тип заразяване е "екстремно нисък" ... a самият професор каза, че единствено си мие ръцете.

Последна редакция: чт, 21 окт 2021, 04:14 от pehoko

# 8 471
Идея нямам, аз ги мия с вода и сапун на чешмата или ги минавам с кърпичка, напоена с дезинфектант. Около мен никой не го прави, хората директно си прибират покупките в хладилниците. Но определено мисля, че шансът да се заразиш от опаковката на кашкавала в супера е доста по-малък (да не кажа минималистичен), отколкото при директен контакт със заразен човек.

# 8 472
Ако стоят продуктите в коридора и включа там лампата за 30 мин това ще убие ли коронавируса в продуктите , ако има такъв?
Осветеното с УВ ще бъде унищожено за 30 секунди.

# 8 473
Да, двамата с мъжа ми в събота ни сложиха втора пфайзер и дават сертификат веднага. Звънях в РЗИ София, казаха, че задължително в тези случаи втората е рнк. За сега сме добре с изключение аз понеделник получих неистово треперене, температура за един два часа. Досега такова нещо не бях изпитвала и астра зенеката не я усетих февруари.
Някой с една доза АЗ пробвал ли е да си довърши ваксинацията, моят син е с първа доза от март и сега иска да сложи втора АЗ или Джонсън, но сега прочетох в един местен сайт, че от днес системата допускала само ваксина на Пфайзер в такива случаи, щото се водела бустерна, а бустерни АЗ и ДД не били одобрени

# 8 474
  • Terra incognita
Вирусът се предава предимно от човек на човек, така че дезинфекцията на продукти, дрехи и т.н. е напълно излишна, освен ано не те кара да се чувстваш по,- добре.
Този тип дезинфекция на всичко, внесено в дома беше още съвсем в началото, когато не се знаеше много за Ковид.

Общи условия

Активация на акаунт