Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 948 421
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 8 490
Знаете ли от кой ден може да се каже, че ваксината (РНК)  започва да изгражда антитела? Не говоря за това, че съм вече защитена, а самият процес на действие след поставяне на ваксинана.
Според графиката, която бяха представили Пфайзер при клиничните проучвания, от 12-ти ден нататък позитивните при ваксинираните започват чувствително да намаляват, сравнено с плацебо - групата. А след 28-ви ден защитата е максимална. Обаче проучването е в едни други времена, когато делта нямаше Simple Smile.

# 8 491
  • Terra incognita
Задава ли се нов вариант от Англия?

# 8 492
  • Сф
Ще дам отчет пак и тук. Втора доза Пфайзер на 21.08. Никакви реакции, с 2 сериозни заболявания съм. На 15ти, сега, детето донесе от у-ще кв, доказано с пи си ар от 18.10., с температура много висока, на клацид и авирон;  Аз също го прихванах , не излизам по принцип, та е ясно, само хрема, една по тежка нощ- удари ме в стомаха- слабо място ми е и болно, и сега от 2 дни само липса на обоняние. ММ няма симптоми и той е с пфайзвер , но от юли. Направи тест нарочно- отрицателен. Не се заразява просто сега.
Аз съм много доволна. Моята приятелка стигна до болница- не ваксинирана и с късно взети мерки. Още не може да  диша и се уморява. Аз съм с кафенцето и цигарката. Лично в моя случай имаше лекари, които бяха против да се ваксинирам , ама и те не знаят защо..Щях и детето да ваксинирам, реших, но кв ме изпревари..на 13 е.
Като ни мине карантината, ще я водя на снимка да видя има ли поражения..болестта е много гадна, да, някои и без ваксина карат по- леко, но не се знае предварително..

# 8 493
  • София
Имате ли идея дали преболедувал преди повече от 6 месеца може да си сложи една доза ваксина и да му се издаде сертификат? Чела съм назад в темата, че има преболедували с по една доза (от двудозовите), но не знам издават ли сертификат по този начин?

# 8 494
  • пустинята Гоби
Днес ще обсъждат издаване на сертификат след първа доза ваксина по принцип, не само за преболедувалите. По твоя въпрос вчера една потребителка сподели, че в чужбина така издават сертификати. За тук нямам идея, не съм  чувала да се практикува.

# 8 495
  • Варна

За удължение срокове ми беше излязло преди време. Остава да са ги и съхранявали както е редно!

# 8 496
  • София
Днес ще обсъждат издаване на сертификат след първа доза ваксина по принцип, не само за преболедувалите. По твоя въпрос вчера една потребителка сподели, че в чужбина така издават сертификати. За тук нямам идея, не съм  чувала да се практикува.

Да, там за влизане навсякъде където се изисква сертификат,признават и този след първа доза.

Интересно ми беше дали по принцип броят боледуване+ една доза за пълен ваксинационен цикъл.

# 8 497
А за тези с АЗ като мен макар че баш сега няма да се бутам за бустер

# 8 498
  • Варна
Да, там за влизане навсякъде където се изисква сертификат,признават и този след първа доза.
Интересно ми беше дали по принцип броят боледуване+ една доза за пълен ваксинационен цикъл.
Сериозно? Това съм го изтървала. Иначе не, не издават сертификат за пълен ваксинационен цикъл при една доза след боледуване. Аз съм така и на сертификата, който си изтеглих пише "незавършен курс".

# 8 499
Здравейте, искам да се ваксинирам, но детето ходи на ясла и е постоянно болна по 2-3 седмици вкъщи и след това има само по 2-3 дена здрава. И аз с нея боледувам заедно. Това е вече половин година. Има ли опасност след ваксина да протече много сериозно някоя реакция тъй като постоянно сме си болни вкъщи? Естествено, ще я направя в пролуката на здравите дни. Но повеече от 3-4 дена не съм била здрава в последната половин година, както споменах. Има ли някой в подобно положение с ясленче?

# 8 500
Някой има ли идея дали само антигенните тестове стават безплатни?

# 8 501
  • София
Аз съм с две АЗ. 6те месеца ми изтичат декември. Мислим да си слагаме бустер, но може и да не е точно дек, а след НГ.

# 8 502
  • пустинята Гоби
Сериозно? Това съм го изтървала. Иначе не, не издават сертификат за пълен ваксинационен цикъл при една доза след боледуване. Аз съм така и на сертификата, който си изтеглих пише "незавършен курс".
Сега се обсъжда след поставяне на първа доза ваксина, да ти дадат някакъв документ, който един месец да може да се ползва вместо сертификат. След поставяне на втора доза се издава официалния зелен паспорт или там, както му беше името.

# 8 503
  • Варна
Ясно, значи този документ не е предвиден и няма да свърши никаква работа на преболедували с една доза ваксина, сложена преди повече от месец. Тъпо. Добре, че не ритам за кръчми и дискотеки, а и магазините не са чак толкоз жизнено необходими.

# 8 504
Хепи, благодаря за споделеното!
Аз също съм с две Астри. Втората от 1 май.
Колебания нямах никакви,  за нито една доза.
Сега също нямам,( засега поне) - решила съм половин модерна, но ще изчакам поне 8 месеца.

Общи условия

Активация на акаунт