Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 948 411
  • 16 912
  •   2
Отговори
# 8 670
  • в кукувиче гнездо
А какво се случва ако на път за работа бързият антигенен тест се окаже +? 🙄 Карантинират ги, както си му е редът, или...?
А какво друго би могло да се случи?

# 8 671
  • София
Според мен си има полза от масовото тестване. Дори да не са ваксинирани, така ще се откриват по-лесно и бързо положителните, дори безсимптомни и ще се предотврати разпространението на вируса. Проблем е, че много от чакащите за ваксина може да са положителни, после ще го пишат - ваксината ме разболя. А и самите ваксинирани може да са преносители и въпреки влизането със сертификат - пак да разпространяват вируса.  Аз лично продължавам да си нося маска навсякъде и да не се застоявам много на затворено и с хора около мен, въпреки че съм ваксинирана.

Но въпреки всичко аз се надявам по този начин - с тестване и ваксина, да се овладее донякъде положението.

# 8 672
Яворе, по твоят зъболекарски казус, помисли и върху обратният вариант - първо бустера, после манипулациите. Посещенията при зъболекаря са много рискови, защото стоиш дълго време без маска.
Кайсийке, ти в БГ ли си сега, пиши после какво става, и с теста на мъжа ти.

# 8 673
  • тук и там
В Белгия съм , Леми.
Скрит текст:
   Класът на малкото е в карантина ,защото той е 5-то дете с положителен ПСР за Ковид. 24 деца са в класа, но ги спяраха  от училище,още преди на моят син да му излезе резултата .Имаше две деца за 7 дни с положителни тестове,а при два случая ги водят"клъстер" и ги карантинираха .На останалите деца ,едва след карантинирането им излязоха резултатите.От тези 5 деца -три са със симптоми(и моят син включително, две са без). Може тепърва да излизат положителни деца  от класът му, но така или иначе ще са си в карантина и няма да имат възможност да разнасят вируса. Ако не бяха "хванали" тези деца,щеше да стане мазало..В интерес на истината, и аз щях да си мисля че карам друга вирусна инфекция(нали съм ваксинирана!!!!),ако не бяха случаите в училището на малкото. Но при два потвърдени случая, моето като се разбухука и като вдигна и температура,няма как да не си помисля че е с Ковид и той..Като се разкашлях и аз,и като започнах да вдигам температура-и ми беше ясно и на мен,че съм с Ковид.
ММ днес ще ходи, утре ще му излязат резултатите.

# 8 674
  • София
пред ВМА има опашки от сутринта, ще работят и уикенда до обяд

малко тъпо става, тъй като в края на октомври и през ноември много хора от първите Астри ще си слагат и трети дози, и за пореден път ще трябва да висят на опашки като при първата доза
+1
Много ме е яд, че втората доза на хлапето се падна баш сега. 3-4 дни по-рано да се бяхме решили, но чакахме за преглед и при кардиолог. Първата я слагахме във ВМА, но ако сега някой сподели за по-спокоен пункт, ще съм благодарна. Или при тези бройки ваксинирани да не си правя илюзии, че някъде може да няма опашки.

# 8 675
Jiema, МВР болница, обикновено е спокойно.

# 8 676
  • пустинята Гоби
Едва ли опашките са от сутрин до вечер. Сутрин със сигурност ще е зле навсякъде, но в ранния следобед може би ще е по-спокойно.

# 8 677
Jiema четох , че на " Герена" също ще има пункт за ваксинация , ако ти е удобно разучи , че беше за няколко дни - по спомен 20-24.10.

# 8 678
Кайсия, леко да го карате и бързо да минава. Ти с каква ваксина беше и кога втората игла сложи. Много неприятно, нали уж децата не разнасят вируса или поне по-малко. Че и на ваксинирани предало.
Нас тук пък хич не ни карантинират, нито проверяват. Сега да видим нещо, ако се направи с тези уж сертификати. Ако при вас с толкова ваксинирани има пак пробиви (което е допустимо все пак), то ние какво да кажем с малкото проценти, все едно напразно сме се боцкали((

# 8 679
Има два пункта в метростанциите - някъде на Орлов мост и на НДК (той е от входа от Патриарха във фоайето на втората линия).
Отделно днес във фейса на общината трябва да има обявени местата за уикенда.
Нещо бяха споменал и за нов пункт пред самата сграда на НДК.
Ето повече информация:

https://m.dnes.bg/sofia/2021/10/21/otkrivat-iznesen-punkt-za-vak … do-ndk.507705/amp

За малките деца - предават и още как. Първолакът на племенника го донесе от училище. Неваксинираният му баща се зарази веднага и е доста зле. От вчера със симптоми са и по-големия и ваксинираната в началото на пролетта майка (с Модерна). Малкият вече няма никакви оплаквания.

Последна редакция: пт, 22 окт 2021, 10:57 от Недоволна

# 8 680
  • тук и там
Пфайзер, втора игла на  9-ти юли по спомен..Първата игла сложих в Белгия. Нямах  абсолютно никакви странични ефекти след ваксинацията-и на първа и на втора игла. Не знам дали въобще е показател за нещо, но да ко кажа все пак.

# 8 681
  • София
пред ВМА има опашки от сутринта, ще работят и уикенда до обяд

малко тъпо става, тъй като в края на октомври и през ноември много хора от първите Астри ще си слагат и трети дози, и за пореден път ще трябва да висят на опашки като при първата доза
Първата я слагахме във ВМА, но ако сега някой сподели за по-спокоен пункт, ще съм благодарна.

Преди слагаха и в болница Здраве в Банкя. Там бяхме водили роднина лятото, че беше доста по-спокойно. Не знам обаче дали още е отворен пункта.

# 8 682
  • тук и там
Ако при вас с толкова ваксинирани има пак пробиви (което е допустимо все пак), то ние какво да кажем с малкото проценти, все едно напразно сме се боцкали((
За сега бивам.Карам го точно като грип или друга вирусна инфекция.Кашлици,температура, ринит и т.н..Но не съм на легло, и не съм тръгнала да умирам(поне за сега де..).Вярвам че има полза от ваксината и не съм се боцнала напразно...Знам ли без нея как щеше да е..

# 8 683
  • София
Благодаря на всички за предложенията. Ще разуча 2-3 от по-удобните ни места. Ще споделя после, ако сме открили място без опашки Simple Smile

# 8 684
  • София
Ако при вас с толкова ваксинирани има пак пробиви (което е допустимо все пак), то ние какво да кажем с малкото проценти, все едно напразно сме се боцкали((
За сега бивам.Карам го точно като грип или друга вирусна инфекция.Кашлици,температура, ринит и т.н..Но не съм на легло, и не съм тръгнала да умирам(поне за сега де..).Вярвам че има полза от ваксината и не съм се боцнала напразно...Знам ли без нея как щеше да е..

Ще си хем ваксинирана хем с антитела срещу делта варианта. Какво по-хубаво от това !

Общи условия

Активация на акаунт