Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 948 100
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 8 865
Дори не си направих труда да отворя това видео. Всеки път, когато някой гледа подобен цирк, умират мозъчни клетки, така че недейте. Simple Smile

# 8 866
Някой чел ли е дали ваксината на Валнева е замислена да се ползва и като бустер?

А какво стана с разработките за ваксина, съдържаща повече протеини от вируса? ( не само спайк протеина).

Според описанията на ваксината на Валнева , тя съдържа деактивиран вирус. Т.е., според както аз го разбирам- повече протеини са налице, защото ваксината е с целия вирус, а не само с части от него.
Дали има напредък при mRNA- ваксините, произведени по новата технология, да се включат и други протеини?

Все още не ми се е изяснило официалното становище за поставянето на бустерите. И коя ваксина е най- подходяща за бустер.

# 8 867
Аз бях много върл антиковидваксър, въпреки това си бих Модерна.
Кой знае какво има в тези ваксини, какви ли ще са последствията след тях, не е ясно нищо, затова според мен да не спорим излишно тук, особено след като и медиците очевидно не мислят единодушно. Познавам лекари, които не са и няма да се ваксинират.
Ако ковида обаче нанася такива големи поражения - тромби, сраствания на белия дроб, извратено обоняние и т.н., и дори с ваксина можеш да го изкараш пак, кое гарантира, че няма да имаш тези последствия дори и след ваксината ?
Оптимист съм като цяло, но ако тази пандемия е предизвикана конспиративно, и в световен мащаб държат да ваксинират всичко живо, това ще се случи - вирусът ще се модифицира докато не се пляснат ваксини на всички.
Просто натам отива света, това е.

# 8 868
  • София
Статистиката ти гарантира. Обаче ако не можеш да четеш числа и каузални зависимости, нищо не е в състояние да те убеди.

# 8 869
  • Швейцария
Много ми хареса гостуването на професор Момеков днес в "Събуди се" по Нова. Като име не ми беше познат досега. Цитат: "Страхът на хората от ваксините зависи от тяхното IQ".
https://nova.bg/news/view/2021/10/24/343928/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D … E%D1%82%D0%BE-iq/

Последна редакция: нд, 24 окт 2021, 09:47 от JennyBG

# 8 870
  • Варна
До днес са поставени 6.7 млрд. дози ваксина. 47.9% от световното население има поне една доза
Сега си представете, че всички ваксинирани измрат, защото нали това е фашисткият замисъл.
И останат най-умните: ние, македонци, румънци и цяла Африка.
Готови ли сте да управлявате света?

Автор : Георги Кадиев

# 8 871
Много ми хареса гостуването на професор Момеков днес в "Събуди се" по Нова. Като име не ми беше познат досега. Цитат: "Страхът на хората от ваксините зависи от тяхното IQ".
https://nova.bg/news/view/2021/10/24/343928/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D … E%D1%82%D0%BE-iq/

Страхотен е. Как има желание да ходи по студия, но пак добре.

# 8 872
  • SF
Аз бях много върл антиковидваксър, въпреки това си бих Модерна.
Кой знае какво има в тези ваксини, какви ли ще са последствията след тях, не е ясно нищо, затова според мен да не спорим излишно тук, особено след като и медиците очевидно не мислят единодушно. Познавам лекари, които не са и няма да се ваксинират.

Много хора, които това са учили и това им е работата, знаят точно какво има в тези ваксини. До последния наномикрограм. Аз не знам какво има и в луканката, която снощи ядох, нито в серума, който си нанесох на лицето и около очите. Надявам се, че има хубави съставки, които ще направят така, че кожата да ми изглежда по-стегната и по-гладка.
Ти знаеш ли какво точно представлява хиалуроновата киселина и колко процента трябва да нанасям сутрин и вечер? Аз не и купих това, което ми каза продавачката - едно младо момиче.

# 8 873
Знаете ли, вчера си бих първа доза Пфайзер, при положение че лееко имах хрема! Днес няма и помен от хремата! Чувствам се добре, пу, пу!

# 8 874
Вчера ми откраднаха портмонето с всички документи и талони вътре. Sad Отиде и картончето от първата доза. Мога ли с международен паспорт и без това картонче да отида за втора игла? Някой знае ли?

# 8 875
  • Варна
Не е задължително картончето, то е за твоя информация. Виж с международен паспорт не мисля, че ще стане. Пусни документи за бърза поръчка и си вади нова лична карта. Или питай в пункта за по-сигурно, но така си мисля.

# 8 876
Мисля, че може само с лична карта. За 3 дни е издаването с бърза услуга. Няма проблем, че нямате картончето, на нас изобщо не ни го гледаха.

# 8 877
Благодаря. Да, още в понеделник ще задействам издаването на нова лична карта.

# 8 878
Значи чета ви за онкоболните в чужбина и тук. Писах и преди за млад мъж на 32-33 г мина химиотерапия след извадено дебело черво и общо взето за сега е добре, дори на работа тръгна. Но за ваксина не му дават, абсурд. Да минели 6 месеца след химиото, еми минаха. Сега пак да не слага. Той много стеснителен и доста преживя, какво му кажат-това, бори се човека, не се оплаква. Но може ли да не му дават ваксина да слага, за мен това е... Много са такива хора явно. В чужбина не е така. А той вярва на лекарите и с право, но ..И сега в този пик на заразени е направо без защита на работа. Може и от вкъщи, ама не, не може да отсъства толкова и да ходи, като всички. И той не смее да се храни докато е на работа по цял ден. Много ме е яд. Не ми е близък, ама се познаваме и някак...всяка седмица се обаждам и го подпитвам и побутвам за ваксина, ама.. пък може и да греша , да не объркам нещо, но..това е, не се слага на нашите онкоболни ваксина, отказват ги хората със сигурност , поне тези след химиотерапия.
Който се чуди след АЗ е добре да сложи Модерна според мен. Аз съм за нея, но...не че му разбирам. А и Adventurer писа нещо такова с превес за нея, та това ми е достатъчно.
.

Последна редакция: нд, 24 окт 2021, 19:13 от buttercake

# 8 879
Говерене като на Момеков отблъсква още повече скептичните и подсилва заинатяването. Не е начинът да накараш хората да правят, каквото им кажеш, като ги наречеш тъпи и невежи и демонстрираш интелектуално превъзходство, дори те наистина да са тъпи, а ти умен. Ето типичен пример как липсата на умение за говорене има по-голямо значение от фактите, които казваш.
Но съм съгласна с него, че е чудно как се съгласяваме да ваксинираме децата си с всички ваксини от календара, който е много строг и задължителен, но не искаме да си сложим една допълнителна ваксина.
Може би трябва и детският календар да стане незадължителен, да си спретнем епидемийка от заушка, морбили или коклюш и тогава да размислим отново върху ползата от ваксините.

Общи условия

Активация на акаунт