Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 948 374
  • 16 912
  •   2
Отговори
# 16 710
Не станах кръводарител. Върнаха ме заради килограмите, нямам 50.

И аз отдавна не съм, по същата причина.

Лаленце, мислиш, че си го изкарала, или мислиш, че са от бустера? Че нещо не те разбрах.

# 16 711
Ами от бустера са антителата на Лаленцето, все пак е от септември месец боцната сега. То...поне 3-4 месеца трябва да те държи се надявам и предпазва. Значи...добре се е  прихванал))
Аз не можах да се боцна в петък, а днес пък май Пирогов не работи. Ще чакам другия петък, то така...
Модерна 4-5 или как е там новото, дали се чака при нас да дойде скоро. Все се надявам да са я поръчали, не следя много напоследък нещата. Бях за лекарства по здр. книжка на майка ми при нейния ЛЛ. Имаше една учителка за преглед и сестрата нещо пишеше да и даде, а аз влезнах за книжката , та...лекарят я пита има ли много болни деца,  било обичайното каза жената, а те се спогледаха учудени. Май има някаква вълна ама на ковид или на грип не знам и не се казва според мен поне. Та пак ме удари шубето и ще ходя да се бода, маска си нося в ГТ, ама на работа ми неудобно, то все аз съм бяла птица...никой вече не говори за ковид, кашлят, кихат, бе настинка нещо...
И да питам по-запознатите, то щото Адвенчър не пише вече и ..поне антеа да ми отговори, ако прочете. Кое да искам Пфайзер последен модел или Модерна предпоследния (то последния го няма тук) , при условие , че всички боцвания -4 са ми с Модерна. Кое ще пази повече и по-добре създаде антитела някъде нещо да е писано и знаете.

# 16 712
Деца отсъстват масово от училище, но за кратко и тестовете не позитивират. Навярно е някакъв есенен вирус, който минава за няколко дни - с гърлобол, хрема, температура. Съдя по обкръжението на дъщеря ми - всички край нас тестваха и всички бяха негативни.

# 16 713
По децата няма как да съдите, те са болни постоянно, особено тези в градинска възраст и не е нещо необичайно да върлува нещо. Синът ми за тази година не знам колко пъти беше болен, от които само веднъж ковид все пак.

# 16 714
Лаленце, мислиш, че си го изкарала, или мислиш, че са от бустера? Че нещо не те разбрах.
Мисля, че са от бустера. Не сме имали някакви особени симптоми от септември досега - нито аз, нито ММ. Край мен също не е имало болни, поне не от близкото ми обкръжение. На работа имаше няколко болни колеги, но не съм имала контакти с тях в дните, преди да останат в къщи. Т.е. според мен това е ефект от втория бустер. След първите две дози правихме изследвания на антителата и бяха височки, но от средата на миналата година досега не ги бях изследвала.

# 16 715
Колко време след ваксинация може да се дарява кръв?
Бях питала преди година и нещо, мисля че ми отговорихте, но не помня.

И още. Младеж под 18 може ли да дари?
Аз дарих кръв седмица след ваксината. Нямаше изисквания или забрани, освен стандартните за хемоглобина, заразните болетси и т.н.. Друг е въпроса, че след бустера не се чувствах добре за един ден, а след кръводаряването ми прилоша. И ако ги бях съчетала съвсем едно след друго и хич нямаше да ми е добре. Иначе законово или според документи, няма проблем.

# 16 716
  • София
Това със сополите, възпаленото гърло и температурата и мен ме докопа преди  две седмици, без антибиотик не можах да се оправя. MM го мина една седмица преди мен, доста по-леко. Не сме се тествали (нямаше загуба на вкус и др. подозрителни симптоми).

Последна редакция: сб, 10 дек 2022, 21:54 от Sharky*

# 16 717
И да питам по-запознатите, то щото Адвенчър не пише вече и ..поне антеа да ми отговори, ако прочете. Кое да искам Пфайзер последен модел или Модерна предпоследния (то последния го няма тук) , при условие , че всички боцвания -4 са ми с Модерна. Кое ще пази повече и по-добре създаде антитела някъде нещо да е писано и знаете.
не мога да ти дам такъв съвет, сама си реши Simple Smile моят мотив да избера Pfizer-а този път съм го казвала няколко пъти - струваше ми се по-подходящо да запозная имунната система с антиген от подварианта, който циркулираше през есента, и от който, макар и много далечно, произхождат сегашните доминиращи вече от BQ серията, отколкото с такъв, изчезнал вече от циркулация

за прецизност все пак да кажа, че новите подварианти не произтичат от BA.5, просто и те и BA.4/5 идват от BA.2, от клона BA.1 не се развиха особени разклонения

# 16 718
Като обсъждате как да дарите кръв след ваксина, онзи ден една позната постна статия във фб, за това че има хора, които не желаят да им бъде преливана кръв от кого да е и да не е "еди каква си"
По-конкретно, семейство  в
Австралия отказва кръвопреливане на детето си и е заплашено с отнемането му.
Друга държава със случаи с подобни претенции, спомената в поста, беше Швейцария.
На мен всичко това ми се видя много, много странно.

# 16 719
Бях писала миналата седмица, че има заповед за  отпадане ваксинирането по домовете на трудноподвижни хора.
Днес ми звъни инспекторка от РЗИ да ми каже, че ще дойдат да ваксинират майка ми в сряда.
Останах учудена и й казах, че са ми се обадили , че отпадат ваксинациите по домовете.Тя не знаела за тази заповед, нямала и представа кой ми е звънял.
Тези хора как работят, не си ли комуникират. Някакъв хаос. Да видим дали ще дойдат в сряда.
Здравейте , да актуализирам инфото.Дойдоха и ваксинираха майка ми.Питах ги и ми казаха,че от Бърза помощ вече не ваксинират по домовете, прехвърлили са го  на РЗИ.Двете жени ,които дойдоха бяха инспекторка и лекарка от РЗИ.

Последна редакция: сб, 10 дек 2022, 23:06 от Ernestina

# 16 720
Цял месец интервал след ваксината преди кръводаряване по разпоредба? Дарявам кръв редовно и съм се обаждала в нашия център за трансфузия да питам специално за това. Тук и на същия ден биха те приели, но изискват едно денонощие (за всеки случай). Явно, както често става: “Двама лекари, три мнения”.

# 16 721
Като обсъждате как да дарите кръв след ваксина, онзи ден една позната постна статия във фб, за това че има хора, които не желаят да им бъде преливана кръв от кого да е и да не е "еди каква си"
По-конкретно, семейство  в
Австралия отказва кръвопреливане на детето си и е заплашено с отнемането му.
Друга държава със случаи с подобни претенции, спомената в поста, беше Швейцария.
На мен всичко това ми се видя много, много странно.
Странно е наистина. Зависи до колко е склонен  човек да загуби детето си, или близък. Ако е ок с това да ги загуби, може да се намерят кусури на дарена кръв (която е проверена предполагам за какво ли не). Хора най-различни.

# 16 722
антеа, благодаря))
Ще сложа Пфайзер тогава
не разбрах много, ама щом си преценила за себе си така и аз ще сложа по-новия уж бустер
да видя кога обаче, че нещо с времето се обърквам, а когато мога пък..няма къде

# 16 723
Мисля, че са от бустера. Не сме имали някакви особени симптоми от септември досега - нито аз, нито ММ. Край мен също не е имало болни, поне не от близкото ми обкръжение. На работа имаше няколко болни колеги, но не съм имала контакти с тях в дните, преди да останат в къщи. Т.е. според мен това е ефект от втория бустер. След първите две дози правихме изследвания на антителата и бяха височки, но от средата на миналата година досега не ги бях изследвала.

А колко бяха антителата преди това, в средата на миналата година? Май в тези пакети всички са с над 2080. Може би не могат да посочат колко, ако са повече? Възможно ли е?

# 16 724
  • София
В Нова Зеландия на едно семейство вече им отнеха детето заради отказ от кръвопреливане от ваксинирани донори.

Общи условия

Активация на акаунт