Кое име за момиче?

• 4 940
  • 93
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Харесва ми Йоана. Елена е хубаво, но не е от любимите ми. Другите не ми харесват.

# 16
Гласувах за Елена, но харесвам повече Хелена, въпреки че все още не го възприемам за нашите ширини.

# 17
Елена и Йоана Simple Smile)

# 18
Марсия е старо латинско име, не е измислено. Вижте тук: https://bg.vvikipedla.com/wiki/Marcia_(given_name). Има и християнска светица с това име.

Вместо Хелен - предлагам Хелия или Елия. Означава "слънчева".

Елена и Йоана са често срещани в България и не бих ги избрала.
Елена е на трето място сред женските имена в страната. Според данни на НСИ от миналата година, това име е носено от 50 987 българки. Йоана пък е на 9-то място сред най-избираните женски имена за 2020 г.

Успех!

# 19
Тези данни са силно подвеждащи, когато гоцорим за деца, защото Елена е на трето място сред всички българки, но това далеч не значи, че е толкова често срещано сред малките в момента.  Познвам поне 10 Елени от 40 нагоре, но нито една под 5 г. 

За Марсия - може и да е прието другаде, но в България би се бъркало с Мария непрекъснато и определено звучи доста странно.    Хелия или Елия възприемам далеч повече, Елия даже ми харесва Grinning

# 20
  • Down south
Къде ще живее детето?
Ако е в испаноговоряща страна - Марсия, от изброените, би бил удачен избор.
Гласувах за Йоана, при "нужда" може да стане Джоана или дори Хуана.

# 21
  • SF
Марсия е старо латинско име, не е измислено. Вижте тук: https://bg.vvikipedla.com/wiki/Marcia_(given_name). Има и християнска светица с това име.

Марсия не е измислено име, но в България ще му слагат ударението навсякъде: мАрсия, а в чужбина ще е Марша.
Да го кръсти на християнската светица, ако това й е водещото.

Две от предложените имена са твърде популярни и тривиални, много често употребявани, а другите две странни и ето че за повечето хора са измислени - Марсия и Хелен.
Ако искат да са нестандартни, да си изберат Хелен. Ако искат масово име - Йоана. Елена пък вече идва твърде масово и лишено от творчество.

# 22
Вместо Елена и Марсия - Мариела.

# 23
Вместо Елена и Марсия - Мариела.
Това име не ми харесва.

# 24
Мария-Елена тогава. Smile

# 25
  • Най-красивата страна
Гласувах за Елена-класическо интернационално име с хубаво значение,отдавна възприето в България.
Хелен,а,Хелене е вариант на Елена.Среща се в Германия,Австрия,скандинавските страни,Чехия,Полша....
Бих гоизбрала,ако търся име за момиче с,,х,,.
Хелън -англосаксонските имена изобщо не пасват за България.
Иначе е същото име.
Между Хелън и Хелена бих избрала Хелена.

Марсия-да,не е измишльотина,звучи добре.Обаче значението не ми харесва-бога на войната Марс...

Йоана ми харесва,но е прекалено често срещано.

# 26
Елена и Йоана са хубави, класически имена, но прекалено масови за мен, особено второто.
Другите две не мога да ги възприема, иначе ХеленА ми допада за чужбина.

# 27
# 28
  • София
Някой писа, че Елена е лишено от творчество😀, но това са имена, не поезия, не е нещо, което измисляме в момента. Аз измислени имена с проявено "творчество" в рях намирам за кичозни и смешни. Тук четох за Кремислава, Теослав и прочие безумия, е ако някой ги харесва да ги ползва, но според мен в опита си да сме оригинални биха страдали децата ни.
Елена е красиво и нежно име, празнува на хубав празник и във всяка държава почти в света си има еквивалент, понеже в момента и това е условие.
Йоана също е ок, другите не бих избрала в никакъв случай за българче, особено живеещо в България.

# 29
Вместо Елена може и Елеонора - също би се приема добре и навън, понеже не е типично българско име или славянско.

Общи условия

Активация на акаунт