Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 66

• 46 501
  • 729
  •   1
Отговори
# 420
Вълничке, аз разбрах, че си се ваксинирала против Ковид, и си направила алергична реакция след това.
Но фрейм, не пия хормон, никой не ми изписва, и ако искам, трябва да е на своя глава и сама да се оправям с дози. Тя и Шоки отдавна ми казва, че съм за хормон, но едно, че още не съм чела достатъчно, та да се оправя сама с дозите, второ - притеснението да не забия отново в хипер, си стои. 🙄

# 421
Аз съм с Хашимото и не се разболявам тежко, против мнението, че би трябвало да съм кекава...
Мъжът ми бе болен от Ковид аз не се "разболях", поне нямах симптоми.

Спазвам си нормална хигиена като и преди ерата на Ковида.
Нося маска на закрито, но не вярвам тя  ме спасява (на мнение съм, че маските "предотвратяват" заразения да  разпространява зараза, но не и носещият да се зарази...все пак заразата се предава по въздушно капков път...)

Не съм боледувала от 3 години... нито сопол, ни кашлица, ако трябва да бъда честна страх ме е  да не ме лепне, че с тая моя имунна система най-много да се "самоизям". Поради същата причина ме е страх и да се ваксинирам... дали няма да умра от прословутата  първа игла още.

Борим се да имаме дете днес приключи първият ми "успешен" трансфер ...този път имах поне имплантация Sad .
Както се шегувам с лекарите си ..."Каквото влезе в мен всичко умира" Sad ....

# 422
Крис аз съм идентичен случай...Ковида го изкарах безсимптомно само с лека умора ,мъжът ми две седмици 40 градуса ...
Никакъв вирус не ме лови ,последните 25 години не съм вдигал температура ,не съм пила АБ.
Сега....това не значи ,че нямам проблеми автоимунното -умора ,депресия,тревожност,преди сърцебиене ,инсомния,сега сънливост загуба на памет дори на моменти ,липса на концентрация 🥴

Трудно ми е да работя ,все съм уморена и ми се спи...всичко ми е все едно.Все си представям най -лошите неща ,понякога ме е срам каква съм овца...
Тренирам ежедневно нищо не мога да сваля ,въртя се в омагьосан кръг...
Просто трябва да предприема нещо...иначе не е живот хаха 🤣

# 423
Крис, преди детето ни да тръгне по градини и аз не боледувах. Антибиотик не бях пила с години. Като ни почнаха градинските вируси, по два пъти на зима пиех. Веднъж октомври, веднъж март. Мисля, че се сдобих с хипофункция около 2-3 години след раждането на голямото ни дете, а я откриха три години след това.

# 424
No_frame bitch, .......само ще кажа, че сте ме описали много добре Wink

# 425
Като бях в хипер, нищо не ме ловеше, даже и да кашлят върху мен(с Ковид не съм пробвала де: )))
Преди това някой ако кихнеше в другата стая, и вече съм се заразила 🥴

# 426
Аз пък се разболявам от нищото - вятър подухнал, дъжд завалял... като дете по цяла зима, като пораснах - всяка пролет и есен. Предполагам, че е било заради нисък витамин Д, защото приемам от година и половина и не съм се разболявала, откакто започнах да го пия.

# 427
Аз категорично не смятам, че като имаш автоимунно и си кекав. Имунната ни система не е слаба, просто работи "различно" да го кажем. Нито аз, нито сина ми или майка ми боледуваме често, напротив.
Ковид изкарах с 2 тежки дни, е после месец главоболие и ускорен пулс, но това беше. Майка ми на 70г също с Хашимото и хипофункция , високо кръвно, диабет изкара средно тежко, около 10 дни на легло защото беше като парцал, но у дома и без усложнения.

# 428
  • Столичанин ама не в повече :D
И все пак, когато има АИ + алергии към какво ли не, какъв трябва да е подхода? Аз и след двете ваксини направих алергична реакция. В последствие прочетох един плакат, рекламиращ ваксините, че не са препоръчителни за хора, ( с най-дребния шрифт) алергични към белтък. Като малка бях алергична към яйца, ягоди и шоколад. Израснала съм ги явно, но това дреме някъде в клетките и така.
Както казва Jerami, тежко карах всякакви грипове, но се откри алергичния синузит и от тогава щом се усетя "грипава" взимам противоалергични и нещата отшумяват бързо.
Към прахови акари ми е излизала алергия там на едно изследване, което направих преди няколко години. По онова време мисля, че отвреме навреме се появяваше кашлица без видима причина. Имах и може би 15 годишен хроничен синузит, за който не помагаха нито физиотерапии, нито капки, нито антибиотици, особено мокро време положението ставаше ужасно, защото освен запушване почваше и едно течане на носа та непрекъснато с кърпичка в ръката и бърсане, отделно това провокираше и ушни инфекции. Излекувах го с промяна в храненето и попълване на витаминни дефицити, за колко време не знам (тъй като човек когато има по-големи проблеми като примерно аиз неминуемо си насочва вниманието натам), просто при един дъжд година,две или три по-късно случайно забелязах, че носа ми нито е запушен нито тече.

# 429
Ами хора, мислих го, мислих, пък реших да си се ваксинирам.
Отидох вчера, с Пфайзер се боцнах. След час доста ме заболя ръката. Странно усещане, все едно тежи.
После много ми се доспа и главата ми тежеше, сякаш ме натискат с нещо много тежко. Чак вечерта ми стана по-ок.
На-другия ден, освен леката болка където ме боцнаха с иглата, друго нямам.
Надявам се всичко да е наред и за напред.
Иначе, забравих да спомена, въя връзка с хашимото и непрестанната умора, че започнах да приемам гроздов екстракт, сутри и вечер по една лъжичка. Определено се чувствам по-добре.

# 430
Здравейте! Идвам със смешен въпрос (срам ме е, че питам такава глупост), но как се справяте с деленето на Л-Тироксин 50 мкг на две, има ли някакъв метод? Има си разделение хапчето, но вече 3 човека пробваме и неуспешните опити да се раздели са повече от успешните, абсурдно е вече, някой да има подобен проблем или само вкъщи не можем да се справим?

# 431
  • Sofia
Слагате го на равна повърхност и с остър нож натискате по средата.
С едната ръка пазите да не хвръкне някое парченце 😁
Виждала съм едни уредчета за делене на хапове,но ми се виждат ненужни..
Аз го чупя с ръка.
Затруднявах се с 75 да деля на 3 🤨

# 432
Ще да са измислени за хора като нас тези уреди Sweat Smile
С нож или са неравни половинки, или се раздробяват, ще потърся най-острия, с който разполагаме, дано стане.

# 433
Ние купуваме 25 мкг и дните с 50 взима 2 хапчета, а дните с 25 - 1. Така не чупим.

# 434

Общи условия

Активация на акаунт