Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 66

• 46 522
  • 729
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте. Преди време тук бях чела, че вит.Ц помага на усвояването на хормона. Обаче не помня сутрин заедно ли се пиеха или трябва да има някакво време между хормона и витамина, и колко мг вит.Ц е препоръчително да се взима. Благодаря предварително ☺️
Аз пия хормона директно с чаша вода+лимонов сок, стискам си на око.

# 361
Има ли от темата хора, които са се ваксинирали?
На доста места пишат, че не се препоръчва при автоимунни заболявания, за да не се отключи нещо друго.
Интересно ми е какво мислите по въпроса.
Здравейте,
Аз също съм с ваксина.
Нямам оплаквания след нея. Първата доза ми беше през м.март, а втората през м.юни.

# 362
Здравейте, преди няколко дни писах в групата и си пуснах нови изследвания. И днес съм на ендокринолог. Много ли са зле?

# 363
А с каква ваксина сте, ако не е проблем да споделите?
Аз съм се насочила към Пфайзер/Модерна.

# 364
E,  то други има ли в Бг-то?  Аз съм с пфайзер,майка с модерна.

# 365
Ние с приятелят ми имахме избор между Астра и Пфайзер, но по препоръка и мнение избрахме Астра. Това с тези ваксини е абсолютно личен избор и темата е дълга 🙂

# 366
Има и на Янсен ваксина. На един познат брат му докато си разхождал кученцето и се натъкнал на шатра, вътре ваксинирали и се боднал.

# 367
Ние с приятелят ми имахме избор между Астра и Пфайзер, но по препоръка и мнение избрахме Астра. Това с тези ваксини е абсолютно личен избор и темата е дълга 🙂

На мен като хашимотка, ендокринолог ми препоръча Астра Зенека! Нея си поставих!

На 38г. съм!

# 368
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
БББ, не са много добри изследванията. Трябва терапия.

# 369
Аз съм с Астра Зенека.
Като чета във Фейсбук, а и в темата във форума, доста хора с Хашимото са ваксинирани.

Последна редакция: чт, 08 юли 2021, 18:17 от Lemy

# 370
Аз още не мога да се реша на ваксина. Притеснявам се, че ще повлияе на антителата.
Изследвали ли сте се след ваксината да видите как се е отразила на антителата?

# 371
На някои се отразява, на други не чак много.
Днес в едната група във ФБ писа една жена с ваксина от преди месец и половина. Сега се изследвала и много са й скочили антитела и ТСХ е 11, като преди това го е поддържала с дозата си хормон на долна граница.

# 372
# 373
  • Столичанин ама не в повече :D
Има ли от темата хора, които са се ваксинирали?
На доста места пишат, че не се препоръчва при автоимунни заболявания, за да не се отключи нещо друго.
Интересно ми е какво мислите по въпроса.
https://www.bg-mamma.com/?topic=1307874.msg42431518#msg42431518

Цитат от вчерашна статия: "Случаите във Великобритания са се повишили над 30 000 за първи път от януари, показват официални данни. Данните от сряда показват, че има още 32 548 потвърдени случая."
А там 68% от хората са с поне една поставен доза, и 51% напълно ваксинирани.

Искам да добавя и нещо друго свързано с нашата действителност, правейки си мои проучвания последните месеци относно твърденията, че високата смъртност в България се дължала на бавната ваксинация, което не е вярно, и се дължи не на това, а на недостатъчния медицински персонал и прекалено остарялата медицинска база. И най-важното на неглижирането на здравето от самите хора, защото това дето сме на първите места по смъртност от сърдечно-съдови заболявания в европа не е от вчера, а от поне 20 години насам (тъй като горе долу от 2000та има някакви статистически данни). Знаете ли какъв е процента на смъртност в България от болести на дихателната система (тъй като нали ковида засяга основно нея)? 4.5%. А знаете ли какъв е процента на смъртност в България от сърдечно-съдови заболявания? 65% (и когато видиш пред себе си цифрите наистина представлява шок, защото, до този момент не се бях интересувал така в подробности, тъй като на никой не му е приятно да чете статистики свързани със смъртност, и това наистина е огромен процент). Като и мъжете и жените са с изравнен брой (а в последните години дори процента на жените се е увеличил). Така, че вместо притеснения от ковид, човек повече трябва да се притеснява от влошения си холестеролен профил, какъвто почва да се случва много често покрай тея високомазнинни моди, както и от наднорменото си тегло и от обездвижването.

Последна редакция: чт, 08 юли 2021, 23:45 от jerami

# 374
Всеки да преценява.
Мен повече ме е страх от Ковид, отколкото от ваксините. Бях писала,че отключих и второ автоимунно още преди да се ваксинирам.

Последна редакция: пт, 09 юли 2021, 15:12 от Lemy

Общи условия

Активация на акаунт