Образователен говорилник - 17та сбирка на феите и елфовете

• 35 764
  • 854
  •   1
Отговори
# 345
  • В офиса
Mного красви снимки. Страшно харесвам такива диви и откъснати места. Но не харесвам някой да ми казва как трябва да се чувствам, какъвто уклон долавям още от сайта на това Хвърчило. Не харесвам и претенции, декларации и демонстрации, каквито също усещам у собствениците. Разсъждавах си на глас, мястото изглежда чудно, чакам още снимки!
Ние ходим всяка година в една къща в Еленски Балкан, където собствениците също си подбират "клиентите", но го правят ненатрапчиво, например не се рекламират, няма ги в сайтове, а приемат само приятели и приятели на приятели, както те самите казват "хора от нашата кръвна група". Непрекъснато са заети, ние в момента на напускането си запазваме дните за следващото лято, иначе няма да се доредим. И усещането е точно все едно си на гости на скъп приятел.

# 346
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз не съм го усетила така, по-скоро като да отидеш на гости и да се съобразиш с домакина. Ако аз един ден давам къщата си на външни хора и не завися от този доход, вероятно също няма да допускам всеки, да му готвя, да разговарям с него. Представям си да тръгне някой да пуши вътре, да си пусне чалга, да вдига купони...ами не, къщи за гости колкото искаш..Говорихме си за други подобни места, които да включват хубава храна, освен обстановка и уви, сетихме се за едно-две такива само. Така че ако вие може да препоръчате такива къщи, давайте ги.

Не знам дали се отваря, бяхме заедно с авторката на поста:
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3392014800901961& … d=183370768433063

Последна редакция: нд, 13 юни 2021, 17:31 от gadamer

# 347
  • в страната на чудесата
Уикенда бяхме на Дюни на едно парти. Не съм ходила там от дете. Покъртих се. Но са запазили парка и изглежда чисто
За градина, Каваци и смокиня не ми се говори. Отврат. Не отидох до Созопол, че предпочитам да помня друго...
напрегна ми се естетиката до позив за повръщане.
Фенси, нямаше никой, или около 200 души в комплекса, по-голямата част от персонала е Украйна/Молдова. Тъжна работа. Иначе цените са доста ниски или поне на мен ми се стори - към 120 лв на човек на ден ол инклузив...

# 348
  • София
Лейче, какво те покърти?

# 349
  • в страната на чудесата
Ами от белите къщички в гората не е останало нищо, кич е превзел това местенце, а на плажа има някакъв чутовен бетон в стил маринела арабаджиева. Ей това. Когато бях дете беше една прекрасна гора, розова градина и най-прекрасния плаж.

Но това, което ме разби е смокиня/Каваци - някакъв неземен сбирщайн от полусрутени бунгала, няколко добри каравани и най-невероятната поредица от архитектурни чудеса с бетонови арки, кули и порти отвъд пътя.
Ама аз не съм ходила там от поне 15 години. Или пък 20
Познавам всяка яма на харманите
И градина от времето когато имаше само сърф бара на Люси.
Кълчър шок. Толко стара пък не съм била скоро Wink

# 350

Ааа, не съм съгласен за Дюни, там си е рахат с деца. Малки деца. Долу на марината - хранят, поят, забавляват, нагоре не знам как е.

То щото много избор има тъдява .... другото е в Албена.

# 351
Българското черноморие, Седемте езера и сечта в централните Родопи и централния Балкан са ми толкова над прага на търпимост, че гледам да не си ги спомням.

# 352
  • София
Ами от белите къщички в гората не е останало нищо, кич е превзел това местенце, а на плажа има някакъв чутовен бетон в стил маринела арабаджиева. Ей това. Когато бях дете беше една прекрасна гора, розова градина и най-прекрасния плаж.

Но това, което ме разби е смокиня/Каваци - някакъв неземен сбирщайн от полусрутени бунгала, няколко добри каравани и най-невероятната поредица от архитектурни чудеса с бетонови арки, кули и порти отвъд пътя.
Ама аз не съм ходила там от поне 15 години. Или пък 20
Познавам всяка яма на харманите
И градина от времето когато имаше само сърф бара на Люси.
Кълчър шок. Толко стара пък не съм била скоро Wink
Хем да кажа “не се ядосвай”, хем ми иде да крещя от мъка Sad

# 353
Защо, бе, Аш, ами аз какво да кажа, като съм бил на Дюни 94-та година. Гледах малко като паднал от Марс, после 99-та, вече не бях от Марс, но още беше добре. После бях 2016-2017г., не помня точно. Времето си върви😀, нищо не става по приятно с развитието си.

# 354
  • София
Ами, Нот, Дюни, специално този петзвездният хотел на плажа с ориенталският вид, не е за моя вкус. И се чудя кой харесва такива неща. Признавам си отвън мен ме отблъсва.

# 355
Ааааа Лейче, ти като питаше, трябваше да ме ориентираш от кога точно са ти спомените. Щях да съобразя отговора си с това. Simple Smile

Аш, те на плажа са два струпани един в друг. Любимо ми беше смрадта от затлачване на пристана. Ама миришеше точно под балконите на най-скъпите помещения в петзвездния. Simple Smile

Нот, ще ме прощаваш, ама Дюни го пробвахме за последно когато детето беше 3-4 годишно. Сега е на 12 г. Тогава запомних мястото с пластмасовите столове в ресторанта, ежедневните схватки да си намериш маса за да се нахраниш, постоянните опити да намериш свободен чадър на фона на метнатите хавлии и оставени надувни атрибути от братушките, полуфабрикатите и консервите, и руснаците пиещи и пеещи до към 3 сутринта под балкона ни. За последното звъняхме на рецепция поне 5 пъти. Последният и резултатен опит беше когато с телефон в ръка заплашихме рецепционистката и охраната, че ако до 2 минути не ги разкарат, звъним на 112 и казваме, че има насилие в комплекса.

На нашето море никога не бих се върнала в огромен хотел. Бих търсила нещо бутиково, тип вила, къща. И то с хиляди уговорки.

Последна редакция: нд, 13 юни 2021, 19:10 от Fancy

# 356
  • София
По принцип избягваме огромните хотели - някак не ми се връзва с концепцията за почивка. Ми то ние не живеем в огромно нещо и умишлено избягахме от града. То остава да се натреса в такова за ваканцията Grinning

# 357
  • в страната на чудесата
Аз бях поканена на парти и честно с огромно удоволствие тръгнах и си тръгнах Simple Smile
Фенси, много е яко това Simple Smile
Но са запазили парка наистина и не е чак толкова зле - горните лагуна и Белвил
Ноооо любимите ми къмпинги и Созопол са неузнаваеми.
След десет години ще кажа пак...

# 358
Спестявам подробностите за летния "вирус", който хвана мъжът ми като члена на нашето семейство с по-чувствителен стомах.  Simple Smile
И оставям настрана, че плажът на комплекса вече е отвратително пренаселен.
Ние бяхме точно в Белвил. Избрах го вместо петзвездния и другия, защото прецених, че те са много шумни през целия ден.

Абе честно казано, този тип туризъм, ала Испания и Португалия, който нашите малоумници сътвориха е за лоу кост пътуващи. Никой не искам да обидя, ама в същите тези хотели пакетите се продават навън за жълти стотинки на ден. В Испания и в Португалия вече събарят такива простоии.

Последна редакция: нд, 13 юни 2021, 21:11 от Fancy

# 359
Да де, за 16 години една седмица с двете деца ми е простено. За дюните имам предвид, повече не стъпих.
Аз съм с прости вкусове, вися си по две седмици всяко лято в Лозенец. Този август по изключение и при гърците, ако няма 6 км опашка на Кулата.

Общи условия

Активация на акаунт