Образователен говорилник - 17та сбирка на феите и елфовете

• 35 768
  • 854
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Ние не минаваме през Кулата, има и други КПП-та.

# 361
Има, стига да пускат.

# 362
  • София
Предната събота на Маказа пред нас имаше 3 коли (в 10 сутринта), минахме за 10 мин.

# 363
Това не е ли по-далече от Кулата?

# 364
  • в страната на чудесата
А Лозенец къде? Сестра ми ходи в един хотел, който гледа към оазис, не мога да сесетя как се казва. Мястото е хубаво, може би защото плажът е един метър и никой не ходи. На мен големият ми дерт е многото хора.
Абе хубави години - всички имат пари за хотели и апартаменти из морето Wink

# 365
Тази година ние ще се доберем до Гърция през летище София. Нямам нерви да цъкам PCR-и заради фериботите и да се чудя как да навържа маршрута. А и нямам намерение да се отказвам от остров. Хахахах. Та тази година пак Крит. Съветвам ви да поогледате маршрутите на Раян и Уиз. Имат много приятни островни и неостровни точки в Гърция. А там колите под наем са напълно достъпни.

Иначе, може да направим дълъг уикенд в "нашето' село Флогита под Солун. Но ще видим опашките как са.

# 366
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ние гледаме да пътуваме за Гърция в дни, в които няма силен трафик - в неделя натам, в понеделник обратно.

# 367
  • в страната на чудесата
Фенси, във флогита хотел или къща наемаш?

# 368
Фенси, във флогита хотел или къща наемаш?

Във Флогита ходим само за 2 нощувки - дълъг уикенда, когато глада по Гърция е нетърпим. Защото е много близо до Солун и плажовете му са съвсем приемливи. За дълга почивка не бих го избрала. И не бих спала в центъра на самото село(принципно наемаме извън или накрая на населени места, заради шума и навалицата. Преди време открих едно място, с няколко студия с отделни спални, което се намира в покрайнините на селото. Това е мястото: https://goo.gl/maps/cABkBfoyGPANG2N57 Преди го имаше в Букинг.
Надолу от Флогита към Халкидики и нагоре към Солун има още няколко добри плажове. Ниагара е известен и хубав, но и доста населен от солунчани през уикенда. Но под него има и други, вкл. и неурбанизирани.

В момента тече репортаж по БНТ от Иззи за Явор Денчев. Помещенията ми се струват миниатюрни.

Последна редакция: пн, 14 юни 2021, 09:49 от Fancy

# 369
  • София
Фенси, защо PCR-и за фериботите? Трябва да се прави тест всеки път преди да се качиш на ферибот ли? И в двете посоки?

# 370
Фенси, защо PCR-и за фериботите? Трябва да се прави тест всеки път преди да се качиш на ферибот ли? И в двете посоки?

Към момента за да пътуваме до два острова ще трябва да имаме за всяко качване на отиване. Плюс този на влизане в България. Това за детето. Ние сме с ваксини. Обичайно за 12-15 дни правим island hopping поне на два острова. Тази дори бяхме планирали 3. Един голям и два малки на Цикладите. Та избрахме да се върнем на Крит, защото е огромен. Моите първи впечатления от острова не бях уау, но има и други обстоятелства. Та сега решихме да се заровим в по-дивите места на Крит.
От горното правило бяха май изключени Евия, Лефкада и имаше още някой, ама го забравих.

# 371
  • София
Ааа, добре. Дъщеря ми ще ходи до Лимнос, на отиване така или иначе ще има PCR за влизане в Гърция, но се стреснах да не й трябва и за връщане.

# 372
Ааа, добре. Дъщеря ми ще ходи до Лимнос, на отиване така или иначе ще има PCR за влизане в Гърция, но се стреснах да не й трябва и за връщане.

Преди да тръгне, пак да си провери срока за PCR-а, че се променят нещата. Че аз спрях да следя инфото, след като си купих билети. Има една група във фейса, в която постоянно обновяват инфото, че на сайта на външно често нещата не са достоверни. (ГКПП Кулата - Промахонас / Kulata - Promachonas / Κούλατα - Προμαχώνας) Там има и актуално инфо за опашките.

Последна редакция: пн, 14 юни 2021, 12:32 от Fancy

# 373
  • Отвъд алеята зад шкафа
Поздрави от Фабриката. Хем е много хубаво, хем няма да повторя. Все едно съм в детска градина, пълно е с малки деца, които пищят, тичат, реват.....аз дори моите като бяха малки, се втрисах от подобни места, а сега пък съвсем. Иначе храната е чудесна, природата наоколо. Имат няколко малки пуделчета, бебета, както и няколко много големи, децата им се радват. Организират правене на пица за деца, разходка в гората - с деца, танци - с деца...а бе като за ДГ. Как ще тръгна на разходка организирано с 20 малки деца и родителите им? Ние тръгнахме в обратна посока 🤣

# 374
Ти дом нямаш ли💐

Общи условия

Активация на акаунт