Образователен говорилник - 17та сбирка на феите и елфовете

• 35 762
  • 854
  •   1
Отговори
# 405
О, Гадамер и аз искам такова място.. още не съм го открила обаче.
Ще прегледам на Ежко предложението, но на мен ми е идеята за дълъг уикенд, а до там ще трябва поне за седмица.

В България го няма. Фермите в равнината са индустриализирани, в планината им липсват условия или не са ферми.
Обиколил съм всичко в БГ. Всеки път, който е отбелязван някога на карта.

# 406
  • Отвъд алеята зад шкафа
Някъде около Велико Търново, Габрово, Розовата долина би било идеално. Даже и в Странджа или южните склонове на Пирин. Размечтах се...Дано някой чете тук и се ентусиазира да направи такава ферма!

Сега прочетох една вдъхновяваща статия за Албания, почна да ми се върти в главата идея за догодина. А съм заявила и желание за Грузия...ще видим.

Децата правят пици:

Последна редакция: чт, 17 юни 2021, 17:05 от gadamer

# 407
Съмнявам се че си обиколил всичко. Ние сме голяма компания и се събираме всяка година- и агне ни пекоха и сутрин имаме мекици с домашно сладко...а на изпроводяк и домашни яйца ни дават.
Ей миналата седмица в Павел баня бяхме пак в къща за гости. Сутринта баница беше направила домакинята, а и ние ходихме да им помагаме за розобер.

# 408
  • София
Значи като ви чета, сега ми се приядоха пържени филийки с домашно сладко от череши. Open Mouth

# 409
Съмнявам се че си обиколил всичко. Ние сме голяма компания и се събираме всяка година- и агне ни пекоха и сутрин имаме мекици с домашно сладко...а на изпроводяк и домашни яйца ни дават.
Ей миналата седмица в Павел баня бяхме пак в къща за гости. Сутринта баница беше направила домакинята, а и ние ходихме да им помагаме за розобер.

Агне и баница има на много места. Но в комбинация с планина, индивидуални къщички и еко-био-домашни продукти от личната или съседската ферма - цък. 
Специално Павел баня е голям кър, без овощни градини и никога не е имал пасищно животновъдство. Сега повечето от селскостопанските постройки са разбити и полуразграбени с макс десетина кравички на фураж. Което е обяснимо за психологията на населението в балнеологичен курорт.  Само на едно място има отделни къщички там. По-красиво е родното място на Чудомир, но там самостоятелни къщички няма. Няма и ферми. Природата на Каваклийка е супер, но условията са хижарски.

# 410
Лейка, ние с мъжа ми бяхме почитатели на качественото спа с минерална вода, заради разни медицински проблеми.
Като начало, за да имаш шанс за поне малко спокойствие - през седмицата. Тогава обаче в някои хотели си спестяват храна и не всичко пускат да работи в СПА-то. Изходът е по-скъп хотел.
В Уве Нестум, Мидалидаре и БГ тосканското имение Simple Smile - Зорница не съм била. Първите две са ми в късия списък, когато успея да намеря свободен уикенд.
Но Кемпински в Банско, макар и без минерална вода, никога не ме е разочаровал като обслужване, храна, обстановка. Откакто направиха И ремонт на СПА-то не съм ходила, та вероятно е още по-добре.

Последна редакция: пт, 18 юни 2021, 09:38 от Fancy

# 411
  • София
Идва уикенда и всички драсват на някъде ... еххххххх Grinning

# 412
  • в страната на чудесата
Оооо аз си бях тук.
Даже вчера бях в ринг мол, че малкият имаше първото за годината парти.
В ринга имаше чутовно стълпотворение. Много благотворно ми се отрази. Осъзнах, че е време да вдигаме цените Simple Smile

# 413
Отдавна е време, стига да можете, че не всеки може. Но е време със сигурност,  животът сериозно си поскъпва.

Егати, чадър с два шезлонга в Лозенец 20 лева или някъде там 2019, 2020 безплатни, 2021 - 30 лева. Да не ми падне реномето - отдавна не им ходя на тези чадъри - но си е нагло.

Аз бях в Арте във Велинград, голям фен съм на Родопите. И на гъбите на бабите на Юндола, трябваше да си взема повече пресни горски печурки.

# 414
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз бях в Пловдив. Разгледах Златю Бояджиев и ...новооткритата епископска базилика. Жестока е! Препоръчвам с две ръце.

Естествено направихме и гурме тур. Целият град ухае на липа.

За магазини - Пловдив ще прощава.

# 415
  • В офиса
Хубаво напомни за базиликата, последния път, когато ходихме, бе в ремонт. Гурме турът къде беше?
Нот, аматьор Wink В Балкана е пълно с манатарки Wink
В петък бях на дипломирането на голямата. За пръв път отидох в училището и се запознах с класната й. В събота близахме рани от НВО мат. Не че е зле, просто няма да стигнат за тъпото СМГ. А кой му е внушил, че трябва да учи там, не съм аз, заклевам се. За сметка на това в неделята овърша изпита на ПЧМГ. Не, че всичко е топ, но 75т. сигурно ще хване (дано, то човек няма как да знае, преди да види). И ПЧМГ ми се издигнаха отново в очите. Щото ми омръзна от зазубрени положения, а при тях няма такова нещо. Освен това бяха мили и разбрани. Понеже аз се сетих за изпита в петък следобед, записването отдавна бе приключило, но направиха компромис. Нещо, което в АК абсолютно никога няма да се случи.

# 416
  • в страната на чудесата
Тинки, на мен ми предстои 7 клас. Твърдо ще бутам да си остане в Пчмг. Училището е без аналог за мен. Завършила съм НПМГ, рейни знае, че е диагноза. Голямото ми момче също го запратих там. Но за малкия ми е резервен вариант.

# 417
  • София
И ПЧМГ ми се издигнаха отново в очите. Щото ми омръзна от зазубрени положения, а при тях няма такова нещо. Освен това бяха мили и разбрани. Понеже аз се сетих за изпита в петък следобед, записването отдавна бе приключило, но направиха компромис. Нещо, което в АК абсолютно никога няма да се случи.
И аз миналото лято бях в същата ситуация. В петък сутринта преди единия приемен изпит за 5-ти клас се плеснах по челото, че съм забравила да запиша детето. Та търчах до училището, писах имейл по техни инструкции и по обяд получих входящия номер. Направо не ми се вярваше, че направиха компромис и реагираха толкова бързо.

# 418
  • София
В ПЧМГ са доста от преподавателите от НПМГ от мое време (страхотни!). С новия директор на НПМГ нещата са започнали да възвръщат реномето, което падна след "Пешо вечния".

# 419
  • в страната на чудесата
Недевски ли? Аз го харесвах

Общи условия

Активация на акаунт