Образователен говорилник - 17та сбирка на феите и елфовете

• 35 768
  • 854
  •   1
Отговори
# 390
Имаме приятел с хубава къща за гости в Еленския балкан и точно това му говорим от години- да предлага домашна храна на желаещите или поне закуска и вечеря. При него е много по-добре, защото те не живеят в къщата и гостите са изцяло самостоятелни. В Хвърчилото това ме отблъсква, че собствениците са там. Ходили сме в една къща в Говедарци и собствениците бяха толкова досадни, че едва се изтрайваха, въпреки вкусното готвене.

# 391
  • софия
Гад ми е новия туристинфоточкаком. С интерес следя накъде ме води и какви отзиви дава.
Гад, така и така пътуваш много, замисляла ли си се да направиш нещо като колонка за пътуване. Блог?

# 392
  • Отвъд алеята зад шкафа
Да, това да си приятен събеседник също е умение. Аз лично не обичам някой да ми досажда, но в Хвърчило не беше така, напротив  разговорите бяха много интересни. Но те бяха интересни двустранно, ако една от страните нямаше желание, просто нямаше да ги има.
 Има го риска дали ще си допаднеш със стопанина. За Cob camp получих отзиви, че е доста странен собственика и досаден. Но докато не пробвам, не мога да знам.
В една къща в Родопите, в която ходим от 15 години, нищо особено и за съжаление без храна, стопанинът е такъв невероятен образ, че с удоволствие се виждаме и станахме приятели. Оперен певец, живее в Пловдив и прави вино, с чувство за хумор и огромен запас от интересни истории.

Тук в момента на закуска ще разкажа какво има- соковете са фреш, към кафето можеш да си добавиш краве мляко или соево, има домашни палачинки, мекици, гофрети, пържени филийки, домашно сладко в една тава, няколко вида брускети с домашен хляб, няколко вида яйца, голям бут с шунка, огромна пита пармезан, розови домати, кравето сирене е на топки, отново домашно...това го казвам не защото съм дошла да се тъпча с храна, а защото за мен качеството (не количеството) на храната показва отношение към госта.

Амели, нямам време за блог, но с удоволствие чета чужди. Имам една приятелка, която описва пътуванията, понякога крада идеи от нея. В Хвърчило бяхме заедно. Утре отиваме в Пловдив и ще пробвам нейните предложения. Тя е маниак на тема хубаво кафе и храна.

Ето малко снимки на кучетата, страхотни са:

Има една каравана и палатка, в които децата могат да спят, ако имат желание:

Последна редакция: чт, 17 юни 2021, 09:58 от gadamer

# 393
  • София
Скрит текст:
Пищящи деца не понасям. Дразнят ме и родителите им невъзмутими.
Но хора разни. Имам близко дете, което е отвратително, родителите не се оправят и съответно отклонявам всички покани. Не мога да стоя и да настръхвам на всеки писък и да се тормозя кой какво си е счупил... докато собствените ми деца са книга/айпад и подремват на дивана в някоя кръчма.
Трябва ми идея за хубаво скъпо и ненаселено спа? Ще съм благодарна на идеи...

Трудно ще намериш и трите, особено през лятото.
Може да видиш Кемпински в Банско. Хубаво и скъпо е, за пренаселено, зависи Wink. "Севтополис", преди пандемията съм ходила и ми хареса. За Велингад не знам дали да предлагам, там 100% ще е пренаселено.
Аз обаче пак ще препоръчам "Мидалидаре". Всичко ми хареса, много чисто, много спретнато, без да е лукс. Чудесна атмосфера, изключително мил и отзивчив персонал. Много зелено, тихо и спокойно. Единственият минус (ако може това да е минус) е късото гурме меню в ресторанта. Храната е превъзходна, много вкусна, но ще е трудно с разнообразието при по-дълга почивка. За 2-3 дни обаче е чудно. 

Скрит текст:

# 394
  • Отвъд алеята зад шкафа
На мен ми казаха за Мидалидаре, че вътре стилът е здраво мутренски кич. Подобно е в Диана мар.

Уве Нестум също ми е на радара, но нямам отзиви.

# 395
На мен ми казаха за Мидалидаре, че вътре стилът е здраво мутренски кич. Подобно е в Диана мар.

Ува Нестум е с изключитено добро обслужване и чистота.
СПАто е малко и не достатъчно добро за моя вкус Simple Smile Но иначе го препоръчвам.

# 396
  • София
За мен стила е Провансалски, а не мутренски, но всеки възприема различно.

# 397
Гледка от тихо място:

Отгоре е хотелът, отдясно - ресторантът, а отляво гардеробът Smiley

# 398
  • София

Точно Ува Нестум щях да препоръчам на Лейка. Голям простор, добро обслужване, мил персонал, хубава храна /отглеждат си повечето неща от патки, пуйки, петлета, зайци... до малините/, СПА-то не е голямо, но и при пълен хотел често се оказваш сам в басейна /винаги имаш усещането за ненаселеност/ и съм била доволна от всички процедури и масажисти там. И виното им е хубаво.

Ежко, това Гела ли е?

# 399
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ежко, ти да не си от оффроуд форума? Там съм чела за страхотни пътувания.

# 400
Ежко, ти да не си от оффроуд форума? Там съм чела за страхотни пътувания.
И там се подвизавам под същия ник. Simple Smile

# 401
  • Отвъд алеята зад шкафа
Сега ще ви опиша на какво място бих отишла с удоволствие:

Някъде в подножието на планина, с гледка към равнината, простор и открити пространства. Ферма, в която стопаните отглеждат растения и животни, но достатъчно голяма, така че гостите да имат спокойствие. С няколко малки дървени къщички с веранди и една основна по-голяма постройка, в която гостите да се хранят с проста, но качествена храна. Храна, набавяна от стопанството и околните села. Всичко да е направено с естествени материали, с вкус. Ако има бъз в двора - чудесно, предлагат лимонада от бъз. Ако имат кошери, ето - пресен мед към домашните бухти. Ако някой съсед наоколо прави хубаво вино, заповядайте - локално производство. С по-висока цена за по-малък брой хора.

Последна редакция: чт, 17 юни 2021, 11:37 от gadamer

# 402

Някъде в подножието на планина, с гледка към равнината, простор и открити пространства. Ферма, в която стопаните отглеждат растения и животни, но достатъчно голяма, така че гостите да имат спокойствие. С няколко малки дървени къщички с веранди и една основна по-голяма постройка, в която гостите да се хранят с проста, но качествена храна. Храна, набавяна от стопанството и околните села. Всичко да е направено с естествени материали, с вкус. Ако има бъз в двора - чудесно, предлагат лимонада от бъз. Ако имат кошери, ето - пресен мед към домашните бухти. Ако някой съсед наоколо прави хубаво вино, заповядайте - локално производство. С по-висока цена за по-малък брой хора.

Най близките такива достойни места за мен са Еко-катуните Smiley в Черна гора и Хърватска:

# 403

Мисля, че ако ходиш на някое место и със собствениците сте на едни и същи "вибрации", могат да ти предложат всичко това.

# 404
  • София
О, Гадамер и аз искам такова място.. още не съм го открила обаче.
Ще прегледам на Ежко предложението, но на мен ми е идеята за дълъг уикенд, а до там ще трябва поне за седмица.

Общи условия

Активация на акаунт