Образователен говорилник - 17та сбирка на феите и елфовете

• 35 612
  • 854
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Аз последно ще се опитам. Изобщо не препоръчвам на родителите по принцип да не записват децата си на уроци. Само споделям (и същото мнение споделят доста други родители), че в конкретното училище няма нужда от допълнителна подготовка, защото тя дори изостава от училищната. Това е така защото училището има разширен хорариум по математика и БЕЛ не само в седми клас, а последните месеци преди НВО всяка седмица се правят пробни изпити. Може би единствено има смисъл ако детето по някаква причина има натрупани пропуски, но пак не бих препоръчала школа, а може би индивидуална работа с учител. И това не защото децата са много умни, а просто защото опитът сочи, че груповите занимания не водят до абсолютно никакво надграждане и са чиста загуба на време и пари.

# 736
  • София
Ама, моля ти се, не ми слагай в устата думи, които не съм изричала. Къде съм казала такива неща?:
Това, че ти си решила друго засяга само теб и няма как да кажеш, че нейното решение за допълнителна подготовка е безсмислено, защото ето, детето щяло да влезе и без нея, защото е от СС, умно е и т.н.
Дъждец си ги оцени като безсмислени. Ако ще коментираш нещо, поне го прочети.

# 737
Само да кажа, че нашият випуск вече е с 4-ма преподавателя по Мат. И двама по Бел.

Ако исках да говоря по принцип за нуждата от допълнителна подготовка за НВО, щях да пиша в друга тема. Пак се изпада в някаква напразна логорея, по тема, която всъщност се обсъжда в абсолютна конкретика.

# 738
  • София
Дъждец ги оцени едва сега, след като видя резултатите. ПредставИ, си, че имаме вълшебна пръчка и я върнем една година назад, все едно тази година не се е случила и тя не знае резултатите. Според теб как би постъпила? Най-вероятно ще постъпи по същия начин. Дори да знаеше резултатите, пак щеше да постъпи по същия начин, защото много вероятно щеше да пресметне, че няма никаква гаранция, че сценарият ще се развие по същия начин, ако не беше записала детето на уроци. Всичко това го пиша като пример, че изпадаме в някави дилеми и оценяваме някакви решения от гледната точка на резултатите, но поставени в тази ситуация отново, пак бихме взели решения в полза на намаляване на риска, защото сме наясно, че сценарият може да бъде с друг резултат. Затова оценките от безопасното разстояние на времето са едно, но като поставиш човека в реалната ситуация е съвсем друго.

# 739
  • Пловдив
Аз мисля, че трябва да наклоним въпроса към следното: на колко курса да запишем бъдещите седмокласници, за да се справят с "интегрирания" изпит, който им готвят? Или учителите по бел и мат ще се запишат на курсове, за да поемат нашите набори Joy

# 740
  • София
Ако исках да говоря по принцип за нуждата от допълнителна подготовка за НВО, щях да пиша в друга тема. Пак се изпада в някаква напразна логорея, по тема, която всъщност се обсъжда в абсолютна конкретика.
Не бе, що. Във всяка образователна тема трябва да има пропаганда за частни уроци. Току-виж останал някой таргет клиент, необхванат от съобщението.

# 741
  • София
Ако още някой спомене "интегриран изпит", спирам да ви говоря. Frowning1 Joy

# 742
Излязох и не мога да ви изчета. Ще пиша по-късно, но само да припомня, че хорариумът при нас беше точно пет часа, докато не излязоха всички на до. Така че  губехме всякакво предимство и уроците ги записах именно след като разбрах това.

Последна редакция: ср, 14 юли 2021, 18:19 от Дъждец

# 743
  • в страната на чудесата
Е още ли се връзвате на Анди? Тя вече за внуците трябва да мисли Simple Smile

Логореята е патология, социопатно състояние Wink

Аз имам седмокласник тази година. Не ходи на уроци. Смята да кандидатства само в Пчмг. Не изкара ли сигурно ще го взема на работа и ще учи самостоятелна форма Simple Smile 😂🤣😂🤣😂🤣

# 744
Ако още някой спомене "интегриран изпит", спирам да ви говоря. Frowning1 Joy

Моля, моля...ние сме експерименталния набор. На нас се пада честта. Учихме по нова програма и без учебници. Що да минем и един тититит изпит.

Боже, говоря като родилка.... акахме, сукахме, играхме. Отивам да си направя един гръцки шприц.

# 745
  • София
Само да уточня, че интергрираният изпит е предвиден като възможност, след изрична заповед на министъра, съвсем не е задължително да е такъв. И се надявам никога да не стане. Или поне в следващите 3 години. Joy

Фенси, гръцки шприц?

# 746
  • София
Най-лесно е да наречеш нещо, което не искаш да разбереш логорея- Хубаво, ама от това, че наричаш написаното от мен логорея не те прави теб по-разбираща, а само по-груба. Повече говори за теб, отколкото за мен. Няма как твоите обиди да ме направят мен по-тъпа, но и ти няма да станеш по-умна.

Спокойно, ще изкара да остане в ПЧМГ. Трябва много да се издъни, за да не остане.

# 747
Новото ми лятно освежаващо откритие. Оригиналните пропорции на аперол шприца, само заместваш аперола с това:
http://bgbarman.bg/%D0%95%D0%BD%D1%86%D0%B8%D0%BA%D0%BB%D0%BE%D0 … stiha-Spirit.html
Още си пазя бутилки, които съм си домъкнала от родината на мастихата Хиос. Но са на привършване.

# 748
  • София
И аз тамън си помислих, че е шприц с узо и просеко Joy

# 749
Ц. Узото го пия, но не ми е любимо. Това е друго нещо като вкус и мирис.

Общи условия

Активация на акаунт