Идвам да ви съобщавам, че през ФЕВРУАРИ мама аз ще ставам!

• 32 379
  • 719
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Аз съм на преглед вдругиден и специално ще питам дали БХС и първа ФМ ще протекат заедно. Иначе имам час за БХС - 19.07 🤗

# 496
Аз съм на 14.07. на първа ФМ и на другия ден сутринта ще давам кръв за БХС. Доколкото помня трябва да са заедно заради измерването на нухалната гънка.

# 497
Момичета моля ви простете за невежеството ми ,но малко се обърках ранен биохимичен скрининг ,и фетална морфология едно и също ли са ?

# 498
Ами май не, но май се правят заедно. На мен докторката ми ги написа, че трябва да направя двете в Оскар клиник и ми каза да си запиша час за тях (ама един час нали). Като си записвах часа ми казаха, че ме записват за БХС и това включвало ехографско изследване - не знам дали това е феталната морфология? и на мен ми е малко объркано.

# 499
  • sofia
Момичета, аз с предишните си бременности кръв за БХС съм давала в Майчин дом и беше безплатно. След това доплащах за прегледа с ехограф - 2011г последно.

https://genetika.maichindom.com/%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D1%86% … 0%B8%D0%BD%D0%B3/

# 500
Аз 2017г. също правих БХС в Майчин дом, само за ехограф платих. Но там ми измериха само маркерите, които са за Даун и ако нещо друго се мери във връзка с БХС. Докато на ранната фетална морфология мисля, че гледат всичко. Аз с предната бременност реално не съм ходила на ранна фетална.

# 501
В клиниката, която аз ходя явно пропускат ранната ФМ. На 15.07 имам час за БХС, тогава ще съм в....11+2г.с.

# 502
  • sofia
Ще ти вземат кръв и ще те гледат на ехо или само кръв?

# 503
А аз да попитам - някой вече записвал ли е час за фетална морфология + БХС? На мен док ми каза да запиша и се обадих в Оскар клиник - дадоха ми час за 12-ти август, когато ще съм в 11 г.с

Привет,
И на мен Оскар ми препоръчаха и специално за Д-р Стратиева и запазих час за края на юли.

# 504
Да и аз при д-р Стратиева записах - ти разбра ли дали този "ехограф" реално е ранната фетална?

# 505
Кръв и ефограф.

Ще ти вземат кръв и ще те гледат на ехо или само кръв?

# 506
Да и аз при д-р Стратиева записах - ти разбра ли дали този "ехограф" реално е ранната фетална?

Да, ранна фетална морфология и БХС май. При отиването взимат кръв като нямало нужда да сме гладни или жадни. На мен ми е първа бременност и не съм много запозната с тези неща, но моята лекарка ме увери, че Д-р Стратиева прави изключително подробен преглед за първото тримесичие и ако нещо я притесни ти казва да отидеш на допълнителни изследвания.  А и май на този преглед вече се разбирал пола на детето Relaxed Heart Exl

# 507
Днес мина и моят втори преглед в 7гс и 4 дни видяхме ембриона и сърцебиенето 💛 Вече си отговаряме на седмицата, че в началото уж изоставаше с 4 дни, вече всичко е точно.
Сега започвам и аз да проучвам къде да записа час за БХС и първа фетална, скоро ще се запиша в Майчин дом за проследяване и може би ще е там. Пишете ми, ако знаете към кого да се насоча за бхс и феталната.
Леко бременеене мамии 🥰

# 508
С първата бременност ги направих в Шейново. И двете бяха в един ден. Взимане на кръв за БХС и преглед с ехограф и доплер. Не знам дали това се води ранната ФМ, но гледаха точно гънката и още нещо при гръбначето.

Аз вече ходих на втори преглед и чуха сърчицето. Забравих да питам, а и не ми казаха, кога да ида пак?

# 509
Бхс се води кръвното изследване само май, а ранна фетална е самият ехографски преглед, който върви ръка за ръка с бхс-то.
Пускам и тук сертифицираните специалнисти по пренатална/фетална  медицина

Аз имам час в Надежда на 31-ви този месец точно в последния момент 13+6, но рецепционистката им беше убедена, че няма проблем.. и да, мисля, че с доста голяма сигурност могат да кажат пола, но не и на 100%

Общи условия

Активация на акаунт