Идвам да ви съобщавам, че през ФЕВРУАРИ мама аз ще ставам!

• 32 354
  • 719
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте, вчера бях на преглед при моя си доктор. Всичко изглежда наред, по ехограф даже влизам в 9 г.с., но аз и не съм сигурна кога ми е била овулацията, така че явно от там идва тази 1 седмица разлика.
В тази връзка, Майка-зайка, не е ли възможно да си била с по-късна овулация и за това все още да не се вижда? Стискам палци на следващия преглед да се види каквото трябва 🤞🏻
На мен ми записаха БХС за 14.07. До тогава няма да имам друг преглед, дано всичко е наред. Казахме на детето, че ще става кака, но за сега като че ли нямаше кой знае каква реакция 😁

Последна редакция: ср, 23 юни 2021, 11:15 от smiley-girl

# 121
  • София
Браво, Смайли, супер, че всичко е наред!
С теб може и с късни януарчета, а не с февруарчета да се окажем, и аз така вървя с няколко дни напред. Живи и здрави да сме.😁
Вашата кака колко е голяма, как съобщихте новината?

# 122
Браво, Смайли, супер, че всичко е наред!
С теб може и с късни януарчета, а не с февруарчета да се окажем, и аз така вървя с няколко дни напред. Живи и здрави да сме.😁
Вашата кака колко е голяма, как съобщихте новината?

Може, да. Каката я родих в 32 г.с., така че нищо чудно януари да е. Иначе е на 3г. и половина, казахме й, че ще става кака и ще си има братче или сестриче и тя само попита “кога” и като казахме догодина явно й се стори доста далеч и не разпитва повече 😁 Nia_192, на теб кога ти е термина?

Нещо не мога да открия поста с фейсбук групата? Може ли някой да ми даде линк?

Аз да се оплача, че малката донесе някакъв бацил от градината и сега сме всички с хрема и болно гърло и ми е едно такова притеснено да не се отрази на бебето нещо Sad

А по повод пренаталните тестове, вчера доктора ми препоръча Verifi, изпращали ги в САЩ. За Veragene, които си бях намислила каза, че 2 пъти им се е случвало да дадат фалшиво положителен резултат.

Последна редакция: ср, 23 юни 2021, 12:39 от smiley-girl

# 123
Здравейте, вчера бях на преглед при моя си доктор. Всичко изглежда наред, по ехограф даже влизам в 9 г.с., но аз и не съм сигурна кога ми е била овулацията, така че явно от там идва тази 1 седмица разлика.
В тази връзка, Майка-зайка, не е ли възможно да си била с по-късна овулация и за това все още да не се вижда? Стискам палци на следващия преглед да се види каквото трябва 🤞🏻
На мен ми записаха БХС за 14.07. До тогава няма да имам друг преглед, дано всичко е наред. Казахме на детето, че ще става кака, но за сега като че ли нямаше кой знае каква реакция 😁

Smiley girl, чудесна новина, много се радвам, че всичко е наред! Simple Smile

За бацила - дано мине бързо и всички оздравеете скоро.

За овулацията - не е била късна при мен, защото правих тестове. Насищаха се и на 30.05 беше почти положителен тестът, а на следващия ден - съвсем отрицателен, много рязко. Т.е. овулацията ми е била на 31.05, най-късно на 01.06. И не се видя нищо на 21.06. Но каквото-такова - стискам зъби и чакам следващ преглед.

Последна редакция: ср, 23 юни 2021, 13:00 от Майка-зайка

# 124
  • София
Смайли, засега термина ми е 1 февруари. 
Нашите каки през март направиха 4г, ще им кажем след бхс. Както и на другите роднини. Аз не очаквам готини реакции честно казано.

Майка-зайка, кога си пак на преглед, да стискаме палци? 🤞🏻

# 125
Sign Children Crossing Тази събота и неделя Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" и Деца на борда ви канят на безплатни обучения „Как да возим бебето си в колата!“ Sign Children Crossing

Обученията са специално насочени към бременни и родители на новородени и ще засегнат важни въпроси като:
    -   защо е важно децата да са винаги в столче и със закопчани колани;
    -   как да изберете правилното столче за детето си;
    -   как да сте сигурни, че сте монтирали и ползвате правилно столчето за кола;
    -   кога е време да преминете към следващо столче и др.
В събота, 26 юни, от 10:30 ч. – онлайн на живо във Фейсбук страницата на Деца на борда, където ще можете да зададете всички въпроси, които имате по темата. Не се изисква регистрация.

В неделя, 27 юни, от 10:30 ч. – присъствено в градината на SOHO в София, на което можете да дойдете с кошницата на бебето си, за да получите съвети за правилен монтаж на столчето и допълнителна безопасност за детето Ви. Участието в това обучение изисква предварителна регистрация, тъй като местата са ограничени

* Обученията са част от събитията, посветени на Националния ден за безопасност на движението по пътищата – 29 юни.

# 126
Уф, аз чакам с нетърпение първия ми преглед, утре в 8 вечерта е . Вече не ме свърта Simple Smile. Иначе следя чхг, вече е 8800 и съм супер обнадеждена, вярвам, че най-накрая всичко ще е наред.

# 127
Имаш стиснати палци от мен, Gebura!

# 128
И аз утре съм на преглед притеснява ме че корема много ме боли от време на време чак ме прерязва и се моля всичко да е наред с първата ми бременност не ме е болял чак така.

# 129
Здравейте, момичета! По мои сметки термина ми е на 12. 02, бях на преглед в понеделник и видяхме подно сакче и жълтъчно мехурче, казаха ми че още е рано за сърдечна дейност, като бях в 6 г.с. + 3, а ме измериха като 6 г.с. + 5. Лекарката ми ме извика отново чак на 12.07 за втори преглед и да видим ембрион и сърдечна дейност. По мои сметки ще съм към 9 седмица вече тогава. Не ми е изчислява допълнителни изследвания или препарати,  единствено хранителна добавка и каза да продължа с фолиева та киселина. Дали е нормално да видим само това в тази седмица?

# 130
Здравейте, аз съм адски притеснена от сутринта имам ту розово ту светло кафяво защапване и то е само на хартията. Утре ще бъде прегледа 5г.с + 6 дни. На някой случвало ли се е.

# 131
Bam bam, ако не се лъжа, една на всеки 4 жени има зацапване. Не се притеснявай, изчакай лекаря. На мен са ми изписани капки витамин К1 ако ми се появи зацапване, но това е от лекар, ти почивай и не се притеснявай.

Rose girl, аз не бих изтраяла до 9 г.с., тогава ще ти е трудно и да си запишеш час при добър специалист за фатална морфология, но някой наистина така процедират. В Англия например почти не те преглеждат и не те броят за бременна преди 12 г.с.( По това, което съм чела във форума).

Aron4o, и мен ме заболява точно  корема, имам и газове, а такъв проблем съм нямала никога досега. Извинявам се за подробностите, но, ако тук не се оплача, къде Simple Smile. Четох някаква статия, че това се дължало на увеличения прогестерон, дано е така. Стискам палци за утре  

Майка-зайка, благодаря Relaxed

# 132
Gebura в България съм, не съм в чужбина, но доколкото знам първата фетална морфология или биохимичен скрининг започват чак от 11 г.с. До 13 или 14 г.с. Прегледите ми са в частна клиника и там имат апаратура за по-късната фетална морфология, за ранната не съм и формирана, но все пак предполагам че от 9 г.с. след прегледа ще мога да намеря добър специалист, който да има свободен час в следващия месец.
Bam bam, ако не се лъжа, една на всеки 4 жени има зацапване. Не се притеснявай, изчакай лекаря. На мен са ми изписани капки витамин К1 ако ми се появи зацапване, но това е от лекар, ти почивай и не се притеснявай.

Rose girl, аз не бих изтраяла до 9 г.с., тогава ще ти е трудно и да си запишеш час при добър специалист за фатална морфология, но някой наистина така процедират. В Англия например почти не те преглеждат и не те броят за бременна преди 12 г.с.( По това, което съм чела във форума).

Aron4o, и мен ме заболява точно  корема, имам и газове, а такъв проблем съм нямала никога досега. Извинявам се за подробностите, но, ако тук не се оплача, къде Simple Smile. Четох някаква статия, че това се дължало на увеличения прогестерон, дано е така. Стискам палци за утре  

Майка-зайка, благодаря Relaxed

# 133
Момичета, здравейте 🙂
Бяхте ли на преглед вече или е твърде рано?

Здравейте, извинявам се ако въпросът не е да тук но….
Наскоро разбрах че ще ставам мама през февруари, щастието беше неописуемо. Бях на преглед преди няколко дни на не се видя почти нищо ( само малка чертичка).
По принцип по изчисления на лекарката ми съм в 7 г.с., но аз съм с късна овулация и според мои изчисления съм в 4та седмица. Овулацията съм си я следила. Та въпросът ми е нормално ли е нищо да не се види? Многа ми е притеснено всички ми казват че е нормално но все пак няколко мнения в повече няма да са зле. Прегледът беше с вагинален ехограф и лекарката каза че яйчниците и матката са напълно чисти и здрави.

# 134
Здравейте, включвам се и аз в тази темичка. На 8ми юни ми беше първия преглед, за съжаление беше твърде рано, тогава тъкмо бях влязла в 5та седмица и се видя само плодовото сакче и ме извикаха след 2 седмици. Вчера ходих пак, вече съм 7ма седмица и за щастие вече се чува сърчицето, термина ми казаха че се очаква да е на 08.02. Сега ми предстои да взема важното решение къде да се регистрирам за следене на бременността. Аз съм от Варна ще се радвам ако има и някой друг от града и да си каже препоръките Simple Smile Прегледите ми бяха при Петинка Цветкова, но не останах много доволна, и двата прегледа не продължиха повече от 5 мин и понеже не бях с направление гледаше набързо да си вземе паричките.

Общи условия

Активация на акаунт