Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 37

• 68 998
  • 737
  •   2
Отговори
# 135
Магнезиев глицинат- най- добре.

# 136
  • Пловдив
Здравейте, идвам с ъпдейт. Малко повече от месец на режим, не стриктен. Хляб и други тестени и зърнени не ям, разбира се... За това време един два пъти съм яла по една две лъжици ориз басмати като гарнитура и една супа нарязан картоф на цялата тенджера. Млечните - пр. мляко не ползвам, но кисело мляко по 2-3 с.л с яйца или ягоди по няколко пъти седмично ям, както и сирене в шопската салата.
Като кг съм минус 3, и минус 6 см от талията.
От време на време пия алкохол и тогава не пия Глюкофаж...не съм забелязала разлика в дните с хапче и без. Та май ще го спра.
Спрях и витамините защото пих почти 2 месеца, за да отида след 10 дни на изследване.
Общо взето съм доволна от развитието на нещата. Особено като вече не добавям прекалено много мазнина, което ми беше първоначалната заблуда, мога да си хапвам по-лесно

# 137
И аз с ъпдейт и лека похвала.
При положение, че последните седмици  (г д месец) режимът ми е далеч от стриктен,  от 5.7 съм на 4.99 КЗ  Heart Eyes

Д знам, че е нисък. Но ендото нищо не каза за пролактина* ..? Rolling Eyes

П.п. ОГТТ не правих, така че не знам има ли подобрение на 60 минута.

Последна редакция: пт, 28 май 2021, 18:37 от Витаминче_

# 138
Аз не виждам прогестерон. Да не би да е пролактина? Разликата е минимална, този хормон е много емоционален, така да се изразя и май го е сметнала, че е в норма.

# 139
Аз не виждам прогестерон. Да не би да е пролактина? Разликата е минимална, този хормон е много емоционален, така да се изразя и май го е сметнала, че е в норма.
Ох, да, пролактин имах предвид.
Ами, знам ли. Все пак не е 10, примерно
 Чак толкова ли лесно варира?

# 140
Дами, как се справяте с плодовете?
Блажени са тези от вас, които не обичат плодове. YumYumYum

Аз днес не се стърпях и ометох поне 400гр. череши преди вечерята от мазни свински гърди.
Просто не знам как да се удържам. Не ме е яд толкова, че веднъж на 3-4 седмици изяждам нещо сладко, колкото плодовете, които се задават на хоризонта и цяло лято ще ме побъркат.

Да, позволявам си до 1 плод на ден / 100гр. на ден, особено като други въглехидрати не приемам, но не знам как ще се справя през лятото.

# 141
Витаминче, знам , че те радва стойността на глюкозата, ама тя е моментно състояние. Аз вчера станах с КЗ 4,7 , ама днес станах с КЗ 5,8. Можеш да изследваш гликиран хемоглобин, който изследва средната стойност за 8-12 седмици назад. Колкото до пролактина - стрес хормон е и си има изисквания , преди да се изследва - почива се поне 20 минути преди вземане на кръвта, предния ден не се прави секс и не се стимулират по никакъв начин гърдите и в частност зърната. Може да е инцидентна тази стойност.

# 142
  • София
Аз съм от неядещите плодове. Не че не ям изобщо, но не се сещам нито да си купя, нито да си взема от вече купените.
Зеленчуци обичам, всякакви. За съжаление - и картофи, макар те да са кореноплодни

# 143
Аз почнах да си позволявам плодове, още повече че имам домашни. Като отида след десетина дни при ендокриноложката, която Рокет препоръча ще го обсъдя и с нея. Аз друг проблем имам - гади ми се от месо(дано скоро ми мине) и се чудя вече какво да ям. Карам основно на яйца и сирене, ама имам от време на време и прегрешения.

# 144
Витаминче, знам , че те радва стойността на глюкозата, ама тя е моментно състояние. Аз вчера станах с КЗ 4,7 , ама днес станах с КЗ 5,8. Можеш да изследваш гликиран хемоглобин, който изследва средната стойност за 8-12 седмици назад. Колкото до пролактина - стрес хормон е и си има изисквания , преди да се изследва - почива се поне 20 минути преди вземане на кръвта, предния ден не се прави секс и не се стимулират по никакъв начин гърдите и в частност зърната. Може да е инцидентна тази стойност.
Ех..а така се зарадвах 😁
Това за покоя го бях чела, изрично попитах лаборантката - нямало такова нещо. Така че не е спазено, не съм седяла 20 минути; другите 2 условия спазих.

# 145
Аз друг проблем имам - гади ми се от месо(дано скоро ми мине) и се чудя вече какво да ям. Карам основно на яйца и сирене, ама имам от време на време и прегрешения.

Всички комбинации от мазни сирена и кашкавали дават разнообразие от рецепти като ги правиш със зеленчуци.
Аз вчера обядвах салата домати и краставици и любимото сирене Бри - 100гр. Мазно, вкусно и засищащо.
Мазните риби, ако обичаш - също са чуден източник на протеин и мазнина.
Жалко, че не обичаш месо. И на мен ми писват пържолите за нула време, но има много рецепти с кайма, домашни колбаси, шунки и подобни.

Започнах да следвам една мацка и НВД рецептите й, направо чудеса от комбинации прави.
Сигурна съм, че ще си намериш нещо полезно.
Сайтът й: https://mywholesome.life/

# 146
Гадинке, не съм казала , че не обичам месо. Обожавам мазни свински мръвки, в момента ми се гади от тях, че съм малко бременна Wink Ще прегледам линка.
Витаминче, в лабораторията, в която аз си пускам изследванията, ми пускат стола на който взимат кръв като легло и вдигат краката и всеки път си лежа по 20-тина минутки.

# 147
Дами, как се справяте с плодовете?
Блажени са тези от вас, които не обичат плодове. YumYumYum

Аз днес не се стърпях и ометох поне 400гр. череши преди вечерята от мазни свински гърди.
Просто не знам как да се удържам. Не ме е яд толкова, че веднъж на 3-4 седмици изяждам нещо сладко, колкото плодовете, които се задават на хоризонта и цяло лято ще ме побъркат.

Да, позволявам си до 1 плод на ден / 100гр. на ден, особено като други въглехидрати не приемам, но не знам как ще се справя през лятото.

Черешите доколкото знам имат нисък ГИ.
Като ти се хапва сладко, по-добре череша, а не вафла Grinning

# 148
Гадинке, не съм казала , че не обичам месо. Обожавам мазни свински мръвки, в момента ми се гади от тях, че съм малко бременна Wink Ще прегледам линка.

Аааа, това е друга работа. Nerd
Не помня споделях ли блога и на тази мацка, която има много вкусни НВД рецепти.
Дано да те разнообрази с различни безмесни комбинации.
https://www.vilistime.com/bg/

# 149
Черешите доколкото знам имат нисък ГИ.
Като ти се хапва сладко, по-добре череша, а не вафла Grinning
То хубаво, ма почти половин кило наведнъж...

Общи условия

Активация на акаунт