Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 37

• 69 273
  • 737
  •   1
Отговори
# 450
Според мен при опасения за диабет трябва да се отиде на лекар, най-малкото за мнение и наистина диагноза. А режимът си е задължителен  отделно.

Имайте предвид, че ковид може и да е оказал влияние на стойностите, но все пак бих отишла на лекар при такива числа.

# 451
Миришеш ли после на чесън?Чесън не съм вкусвала от 10 години,лошо ми става само от миризмата,но това ме заинтригува и много се чудя дали да не опитам,но този чесън 🤨☹😏.
Аз си правя нещо подобно,но отслабване не съм забелязала. Връзка магданоз и сок от 1-2 лимона смесвам с 1.5л вода,сутрин на гладно като разпределям сместа да ми стигне за 5 дни.

Казват, че ако си ял чесън, с малко магданоз се измирисвало. Но не мисля да експериментирам.
Като ям чесън и на другия ден мириша и хапвам сутринта 2-3 листа магданоз. Помага в голяма степен, но не мисля да го ям това за закуска.
Магданозът действа ли добре и в салати, а не само пюриран на смуути?
Сигурно действа. Но ако се дъвче бавно. Като цяло яденето трябва да се дъвчи добре - каквото и да е.

# 452
  • София
"Лечението" на диабет е същото като при ИР - диета/режим с изключване на ВХ. Само с режим, може да се вкара заболяването в ремисия.
Според мен при опасения за диабет трябва да се отиде на лекар, най-малкото за мнение и наистина диагноза. А режимът си е задължителен  отделно.
Имайте предвид, че ковид може и да е оказал влияние на стойностите, но все пак бих отишла на лекар при такива числа.
Преди 8 години ендокринолог му изписа метформинов препарат, който приемаше година и нещо и след това ограниченията в храненето отпаднаха. Бях го натиснала да се провери заради поясно напълняване и ме засъмнява за ИР.
През последната една година започна да вдига кръвно, също и килограмите, така че ковид може да се е явил катализатор, но не и единствена причина. Сега мисля да използвам случая, че отслабна с 8 кг. по време на боледуването, та да задържи постигнатото. Иначе е заоблен (1.86м висок и 92 кг.), но не е съвсем изтърван случай.

# 453
Ох, ако успее да запази свалените килограми, много добре. Аз свалих 4 кг по време на ковид, но после ми се върна апетитът със страшна сила и си ги върнах.

# 454
  • София
Засега удържа положението, защото вечеряме салата. Вярно, с домати е, но гледам да караме умерено. Проблемът е, че обича бира лятото и съм като свекърва вечерно време. Има и дълги фастове, защото няма навика да закусва, често пропуска и обяда.
Аз също свалих 4 кг. след ковида, но скоро върнах 1. Разликата ни е, че обичам сладко, той поне на това не налита.
След работа мисля да взема хром пиколинат с канела и биотин, та да спестя метформина, с който обикновено започват.

# 455
Привет, някоя от вас да е имала като страничен ефект сухота в устата след започването на метформина? Пия бая вода, не го пише и в листовката, та ми е странно.. И то вече 2-3седмици май

# 456
"Лечението" на диабет е същото като при ИР - диета/режим с изключване на ВХ. Само с режим, може да се вкара заболяването в ремисия.
Според мен при опасения за диабет трябва да се отиде на лекар, най-малкото за мнение и наистина диагноза. А режимът си е задължителен  отделно.
Преди 8 години ендокринолог му изписа метформинов препарат, който приемаше година и нещо и след това ограниченията в храненето отпаднаха. Бях го натиснала да се провери заради поясно напълняване и ме засъмнява за ИР.
През последната една година започна да вдига кръвно, също и килограмите, така че ковид може да се е явил катализатор, но не и единствена причина. Сега мисля да използвам случая, че отслабна с 8 кг. по време на боледуването, та да задържи постигнатото. Иначе е заоблен (1.86м висок и 92 кг.), но не е съвсем изтърван случай.
Казват, че от ИР в диабет се превръща заболяването за около 10-ина години. Ако преди 8 му е изписано лекарство, общо взето се връзва времевия период и е твърде възможно да е развил диабет. Ако иска да живее дълго и безболезнено до колкото е възможно, друга алтернатива, освен промяна в храненето, няма. Ковид само се е възползвал от състоянето му, не е причина, нито дори повод - просто си е намерил благодатна почва.

Бирата е едно голямо НЕ - алкохол и  въглехидрат заедно - течен хляб, че и по-зле.

# 457
Сега като се замисля леко преувеличих - това не са количества, които консумирам всеки ден (2кг), но е факт, че всеки ден ям плодове.
По принцип храненето ми е сравнително изчистено, но ще се постарая да огранича плодовете поне докато се видя с ендокринолога ми.

# 458
От каква марка хром сте доволни и по колко милиграма таблетки е добре да се взима?
Гледам някакъв на Calivita 500 mg и се чудя дали е добър?

# 459
Миришеш ли после на чесън?Чесън не съм вкусвала от 10 години,лошо ми става само от миризмата,но това ме заинтригува и много се чудя дали да не опитам,но този чесън 🤨☹😏.

В скилидката има едно зелено перце (ако мога така да се изразя). То е виновникът за миризмата и дразненето на стомаха при по-чувствителните хора. Извади ли се, миризмата изчезва. Пробвай, за да видиш дали ти мирише.

По принцип тази рецепта ще си има своето действие и без чесъна, така че...
А, и тайната на успеха е доброто смилане на магданоза, че иначе няма преглъщане Simple Smile

# 460
Днес си пуснах малко изследвания, кз - 5.4, инсулин - 8, гликиран хемоглобин - 5.1.  Когато стартирах през октомври кз беше 6, а И - 9.8.  Надявах се на по-голяма разлика, но все пак и това е нещо.

# 461
Добре са ти, дерзай Simple Smile

# 462
  • София
От каква марка хром сте доволни и по колко милиграма таблетки е добре да се взима?
Гледам някакъв на Calivita 500 mg и се чудя дали е добър?
Днес търсех един конкретен - на Натрол, с канела и биотин. Засега съм най-доволна от него. От Calivita нямам никакви впечатления.

# 463
Добър вечер на всички искам да ви попитам следното от 1 година насам майка ми има омазнен чер.дроб високи ензими асат и алат гастроентеролога даде карсил падат ензимите,но омазняването остава.Вече мисля,че майка ми има ИР моля кажете какво трябва да направим някакъв съвет?В пловдив има ли добър ендокринолог да разбере от ИР?Благодаря вш

# 464
Режим ВМНВХ, ако има и затлъстяване, може и да не е много ВМ - толкова до колкото да се нахрани, а не да гладува. Никакви плодове, мед и изобщо неща с фруктоза. Тя е основната причина за неалкохолно затлстяване на черния дроб.

Общи условия

Активация на акаунт