Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 37

• 69 260
  • 737
  •   1
Отговори
# 465
  • София
От каква марка хром сте доволни и по колко милиграма таблетки е добре да се взима?
Аз пия на Natural factors по 500мг на ден.
Ще ми е интересно и други да се включат за дозировката, чела съм, че при ИР може и до 1-2г на ден, но не смея на своя глава.
Този на Natrol с канелата и биотина и аз съм си го набелязала в iherb. Wink Така поне и канела ще приемам, не мога да я пия в кафето и това е! От години не я харесвам.

15 стръка магданоз, 1/2 лимон, скилидка чесън (маха се зеленичкото в средата, което предизвиква лошата миризма.) Всяка сутрин се прави смути с малко вода и се пие на гладно. До 15 минути след това не се приема нищо друго.

9 дни - 3 дни се пие с чесън, 3 без чесън и 3 дни пак с чесън.
5 дни почивка. Можете да направите този кръг 3 пъти. След това се почива 6 месеца.
Това количество е за 1 смути, всяка сутрин? За разлика от канелата, магданоз много обичам - от дете, имам и смути мейкър. Но определено без чесъна - на мен ми дразни стомаха и с храна и с дни ми мирише после. Grin

... и бебето ми се роди над 4 кг.
Може би съм писала, една от причините ендокринологът да ми назначи обременяването е родилните кг на децата (и тримата са едри бебета, двамата по 4кг, а най-малкият се роди 5кг; всички очаквахме едро бебе, но никой, дори и д-ра, който ме знае от първата бременност още, не подозираше). Та според ендокринолога, жени, които раждат големи бебета, са предразположени към ИР и диабет и добре да се тестват. Ако не по време на бременността, след 50г.
На мен винаги КЗ на гладно ми е била в нормата (е, към по-високата граница, но нали е в норма, а и не съм и аз обръщала толкова внимание). Но обременяване и инсулин не ми бяха пускани през нито една от 3те бременности, а кг си качвах предоволно.

# 466
Ха, от вас научавам, че едрите бебета са по-скоро лошо нещо. До сега мислех,  че по-едро - по-добре,  по-развито, по-лесно се гледа, по-здраво и т.н.

# 467
  • София
Ами то всъщност си е така, наистина по-лесно се гледа (не трепериш, ако спадне в грамчетата). Според АГ-то ми, даже по-лесно се раждали големите бебета (аз след  първото раждане не бях на това мнение), защото главата се позиционирала правилно.
Но, за ендокринолога, това е вид сигнал...

# 468
Ха, от вас научавам, че едрите бебета са по-скоро лошо нещо. До сега мислех,  че по-едро - по-добре,  по-развито, по-лесно се гледа, по-здраво и т.н.

Бебетата на жени страдащи от гестационен диабет, често се раждат едри, но това е заради високите захар и инсулин, които поддържа майката по време на бременността. Разбира се, това в случай, че състоянието не се контролира.
При тези бебета рискът от ниска кръвна захар сшед раждане е по-голям. Имаше и други завишени рискове, но вече не помня подробностите.
Общо взето, добре е да родиш едро бебе, ако е такова заради генетична предразположеност - високи родители примерно. Ако детето е едро заради гестационен диабет, там вече има повишени рискове за него и не е хубаво това да е причината за размерите му. Simple Smile

# 469

Бебетата на жени страдащи от гестационен диабет, често се раждат едри, но това е заради високите захар и инсулин, които поддържа майката по време на бременността. Разбира се, това в случай, че състоянието не се контролира.
При тези бебета рискът от ниска кръвна захар сшед раждане е по-голям. Имаше и други завишени рискове, но вече не помня подробностите.
Общо взето, добре е да родиш едро бебе, ако е такова заради генетична предразположеност - високи родители примерно. Ако детето е едро заради гестационен диабет, там вече има повишени рискове за него и не е хубаво това да е причината за размерите му. Simple Smile
И аз родих голямо бебе - 4.400,но никой не ми каза нищо, чек сега след две години разбирам, че съм със ИР. Макар с леки отклонения, но я има!!! Взех се в ръце, спрях въглехидратите и сърбежите по тялото спряха.

# 470
При тези бебета, следете ги после, защото си се раждат с ИР. Внимавайте при тях с храната и т.н. Както за вас, така и за тях. Аз имам недоносена втора дъщеря и при нея има повишен риск от метаболитни проблеми, и недоносените се раждат с ИР. Добре, че навреме почнах да обръщам внимание на тия неща.

# 471
Е голямо, но в рамките на нормите. Над 4кг си е прекалено голямо и може да доведе до усложнения при ражадено както се случи с мен. Ако трябваше да раждам на полето, щяхме да сме умрели и двамата, въпреки че аз не съм с тесен ханш, бебето беше завъртяно както си трябва и карах изключително лека бременност. Аз самата не качих много кг (в рамките на нормите) и нямаше никакви други индикации за потенциален проблем, освен размера на бебето. Големият му размер не попречи да има проблеми като малък - алергия към кравето мляко, няколко пневмонии, отити почти при взеки сопол и т.н. Слава богу, след като тръгна на училище и през пубертета се стабилизира, но до тогава, не бих казала, че е бил толкова здрав колкото съм била аз като малка.

# 472
  • Plovdiv, Bulgaria
Моите и двете деца са дребни, дори малката прекалено дребна.
 Може би ако си ГД има отношение за по-голямо бебе 🙄
 Аз не развих ГД. Обременяване се прави в някой държави дори задължително през бременността, не е нужно майката да има диагноза. И се гледа захар през този период, защото инсулина си е завишен при бременни.

# 473
Моята дъщеря се роди 2,500 кг, но и аз съм в кюпа. През цялата бременност имах завишена кз и двамата с доктора цъкахме с език. Преди 12 години, когато бях бременна дори не знаех, че съществува такова нещо като ИР. Вероятно и повечето лекари, които посещавах.

# 474
При висок инсулин - големи бебета, при висока захар малки бебета - така излиза май.

# 475
Инсулинът си е завишен при бременните, затова и не се изследва.
Но кръвната захар трябва да е под 5.
Ако се задържа стабилно над, там вече може да се види за гестационен диабет, при който децата често стават по-едри.
А за "дребни" бебета може да има други фактори. Не всичко е свързано с инсулин и кръвна захар в този живот. Simple Smile
Има тромбофилии (придобити + наследствени) и куп други състояния, които могат да попречат на доброто кръвоснабдяване на матката и от там затрудняват храненето на плода.

# 476
А какво значи инсулинът е завишен при бременните? С колко е завишен и през цялата бременност ли ?

# 477
Момичета, доколко висок инсулин и кръвна захар влияят на сперматогенезата. Днес съпруга ми се изследва и инсулина му е 19,3 а кръвната захар 5.Последната спермограма в клиниката на Владимиров излезе с 11% по Крюгер. Пуснали сме и контролна в Токуда, но още не сме взели резултата.

# 478
  • Plovdiv, Bulgaria
А какво значи инсулинът е завишен при бременните? С колко е завишен и през цялата бременност ли ?

Едва ли има един общовалиден отговор с колко. До колкото знам през бременността, което значи през цялата.

# 479
И аз не знам да има конкретни стойности, само знам, че е нормално бременните и деца в пубертета да са леко инсулиново резистентни. Обяснението е усиления разтеж. Инсулинът е разтежен хормон. Според мен, през бременността няма смисъл да се изследва инсулин. Така или иначе е само 9 месеца, а дали има проблем там, може да се установи и по симптоматика.

Общи условия

Активация на акаунт