Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 37

• 69 184
  • 737
  •   1
Отговори
# 495
Хм, аз пия някакви хапченца, 5.60 лв  е шишенцето, хапченцата са миниатюрни, а са по 5 000 единици. По-удобно ми е от Вигантол.

Чудя се, септември-октомври примерно, по колко единици да приемам, профилактично?

# 496
Като сме на тема витамин Д да попитам тези, които са влезли в норма...в какво се изразява усещането, че се чувстват по- добре? Интересно ми е кои симптоми отшумяват

# 497
Може да е и някакъв плацебо ефект от това, че си "наред" вече 😊 Като че ли умората малко намаля и състоянието на кожата ми се подобри, също спряха болките в ставите. Може нищо от това да не е мотивирано от попълването на точно този дефицит, но това мога да посоча.

Последна редакция: нд, 27 юни 2021, 09:17 от Melusine

# 498
Витаминче, зависи какви са ти нивата на витамин Д, но по 2-3 капки Вигантол е поддържаща доза, което е 800-1200 IU. При мен  всички витамини Б , както и Д са в норма, но не съм се замисляла, дали като съм си наваксала дефицитите  , съм се чувствала по-добре чисто физически.

# 499
И аз гледам да не си внушавам, но откакто започнах вигантол и Б12 някак си умората ми намаля. Преди това бях постоянно уморена. 😀

# 500
Аз пия вигантол от 2 години. Качих го от 13 на 33, никакво усещане нито преди нито сега нямам. Продължавам иначе да го взимам.

# 501
Момичета, когато говорим за витамини и добавки  като вит. Д, вигантол, магнезий, Омега - 3 и различни препарати и добавки с доказан ефект, сами ли си ги избирате и дозирате или се съветвате с ендокринолога? Все се чудя, ако се комбинират с метморфинови препарати, няма ли опасност от изкуствено понижаване на кръвната захар или временно подобрение без лекуване на основния проблем - инсулиновата чувствителност на клетките и обръщането на лошия ход на това заболяване?

# 502
Да, на мен ендокринологът ми даде глюкофаж заедно с вигантол, магнезий и селен за малко, само б12 сама си го добавих, защото четох и си го измерих на своя глава, беше на долна граница 145. После и тя се съгласи и потвърди да пия. Докато увеличавах глюкофажа плавно, ми беше дала й първо 2 сашета инофолик на ден, после само 1 и след 2-3 месеца го спрях, когато стигнах до дозата глюкофаж, която искаше.

Иначе за 2 г на вигантол и аз от 7 го качих до 30-34 макс. Но и съм малко несериозна в пиенето напоследък. Когато го пиех по 10 капки на ден, не пропусках, но след това разредих на 1-2 пъти седмично по 15-20 капки и все забравям.

# 503
Момичета, когато говорим за витамини и добавки  като вит. Д, вигантол, магнезий, Омега - 3 и различни препарати и добавки с доказан ефект, сами ли си ги избирате и дозирате или се съветвате с ендокринолога? Все се чудя, ако се комбинират с метморфинови препарати, няма ли опасност от изкуствено понижаване на кръвната захар или временно подобрение без лекуване на основния проблем - инсулиновата чувствителност на клетките и обръщането на лошия ход на това заболяване?
Метформинът си е метформин, за него знаем че зорлем вкарва нещата в по-добри граници и че това е до време. Който чака само на него, става свидетел на "естествения ход на болестта", както му викат лекарите.
Добавките обаче - при тях какво изкуствено понижаване да има,? Човек ако има дефицит най-естественото нещо е да си го наваксва както може. Дали ще е от аптеката, дали ще успее от храната, ама са си нужни щом има недостиг. И при болен, и при здрав човек. От тях да ти падне захарта надолу - трудна работа.
Инсулиновата чувствителност се поправя с редовно движение и хранителен режим дето не те кара да произвеждаш много и/или често инсулин. Плюс по възможност по-малко стрес и качествено спане. Не виждам добавките с какво пречат на това.

# 504
    Здравейте на всички! Аз от 15 дни съм почти на безвъглехидратна диета. И захарта ми е 4.значи имам напредък!!!

# 505
    А преди това колко беше?

# 506
    А преди това колко беше?
    Единия ден на гладно сутрин 6,на следващия 7.2

# 507
    Много голяма разлика за много малко време. Възможно ли е при предните измервания да си яла много късно и повечко въглехидрати? Иначе, поздравления! 🙂

# 508
    Много голяма разлика за много малко време. Възможно ли е при предните измервания да си яла много късно и повечко въглехидрати? Иначе, поздравления! 🙂
    [/quote Първото, което беше 6 си ядох нормално, към 8 часа вечерта, на другият ден, дори не бях хапнала грам въглехидрати, и в 6 ми беше последното ядене, но не успях да спя хубаво. Питах доктора дали е възможно от притеснението, каза че цяла е деница не било възможно. Но да ви кажа бях доста потпухнала, глезените ми оттичаха след работа, имах необичайни сърбеж по тялото. Радвам се

# 509
    Това е хубаво. При всеки е различно. Зависи си от организма, от възрастта. И особено ако я рязко преминаването.
    Все пак и инсулина е важен, не само кз.
    Следващия път си измери и инсулина.

Общи условия

Активация на акаунт