Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 37

• 69 085
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
Нужни са и резултати на 60-та минута, за да се разбере, както кз, така и инсулин

# 586
Нужни са и резултати на 60-та минута, за да се разбере, както кз, така и инсулин
Тая свърши,на 0 и на 120 и при двата теста,не мога пак да гълтам глюкозата 🙁.!А за Хашимото някога пиех л тироксин,от години нищо не приемам, сигурно защото тсх е под 2....

# 587
Аз започвам да намалявам глюкофажа от 3 по 500 на 2 по 500, после ще махна сутрешното хапче и след време съвсем. Свалила съм килограми и глюкозата и инсулина, но имам още за сваляне - към 6-7 кг, което няма да е лесно. Купих си берберин, който се надявам да не ми се наложи да ползвам. Освен на запазване на хранителния и двигателен режим и витамините, които вземам, на какво да обърна внимание според вас? Това е деликатен момент и някои от Вас са се справили успешно. Лекарят ми каза след спиране на глюкофажа да ходя на обременяване. Обаче аз не смятам,  че както съм сега на ръба на бръснача закрепена, да гаврътна глюкоза на гладно, ще се справя. Чак такъв любител на статистиката не съм. То е ясно, че е борбата ще е цял живот.

# 588
Съгласна съм с теб. И аз не бих си правила обременяване. До преди известно време си мислех да правя обременяване, но не виждам  смисъл. Защо да си товаря организма само за да сравня резултатите от преди 6-7 години. Свалила съм и кила и кз и инсулин. Що ми е да се товаря заради една статистика.

Просто си спазвай режима.
За берберина не знам, не съм пила. Ти виждаш ли ефект от него?

Възможно е след спирането да имаш някакво задържане, но това не бива да те плаши и да почваш пак хапчето.
Организма сам ще се научи.

# 589
За берберина не знам, не съм пила. Ти виждаш ли ефект от него?
Благодаря, Елора!
Берберин не съм пила, започнах направо с глюкофаж.  За себе си реших, че не е лесно да се пие берберин. Пък и как ще се дозира - едва нагласих доза на глюкофажа, която върши точната работа. Само най-скъпите берберини са наистина качествени и могат да се дозират. Това си е скъпа добавка, билката е скъпа и обработката на тази билка също е сложен процес. А за нас си трябва дозиране за постигате на точно определени резултати. Аз си купих не скъп берберин по-скоро за успокоение да го имам. Ама дали няма да си бъркам организма. Доколкото прочетох за билките досега, повечето само вдигат инсулина. Аз не съм против алтернативното лечение, но за регулиране на хормони с билки не се хващам. Искам за кажа, че ако започна берберин, то лекар ще ми каже каква марка да пия и каква схема да ползвам.

# 590
Мисля, че като спреш глюкофажа, трябва да изчакаш преди да посегнеш към добавка.
Ще се изследваш известно време след спирането и ще видиш как са резултатите. Може и да нямаш нужда.

# 591
Момичета, това ИР ли е?

# 592
Да, според мен.

# 593
Височък е иснулинът на гладно, за на първия час сме виждали и по-фрапиращи неща де, това на око го правя да е 5 пъти нагоре грубо спрямо началното.
По стойностите на гладно излиза НОМА индекс около 3, което се води вече не баш на здрав човек.
Гликираният хемоглобин е 5,3% при положение че захарта на гладно е 4 и нещо... явно играе доста нагоре-надолу. От колко време беше на режим, че не помня преди колко взехме да се засичаме из темите? Ако хемоглобинът ти е нормален, този гликиран бива да е по-нисичък за човек който се храни що-годе режимно, той ти дава усреднена кръвната захар за към 3 месеца назад.
Интересно щеше да е на втория час какво се случва с инсулина и захарта, но няма стойности... Не са изследвани или не са били готови и третите когато е гледан този резултат?

# 594
Има, ето го пълното изследване.
От месец и нещо съм на ВМ НВХ като последната седмица го нарушавах, защото казваха, че трябва да вдигна въглехидратите преди натоварването с глюкоза

# 595
А, щом само месец и нещо си на режим, не е зле гликираният хемоглобин толкова.
Ама ИР си имаш де, ако съдя по тия стойности. При съвсем здрав човек на втория час стойностите са близки до началните. При теб очевидно не е така, а и много инсулин още на гладно...

# 596
Имам едно чудене и да питам замнение. От 07. 06. съм на НВ ВМ хранене, след изследванията които правих. Взех си един глюкомер на заем и понякога меря. Две седмици след режима премерих КЗ на гладно 4.3, а днес беше 6.1 защо се получава така. Спазвам стриктно режим, но възможно ли е това да не е единствения фактор. Казват ми, да внимавам с ниските въглехидрати, че след това организма съвсем не можел да се справи с тях, мислите ли, че и това е така?

# 597
  • В полите на Пирин планина
Съдейки по себе си - изобщо не е така...
Аз съм на НВ-ВМХ от средата на 2014 година. С времето бих казала, че съм много по-толерантна към въглехидратите. Дори и да хапна нещо по-високо въглехидратно не огладнявам зверски, не получавам други неразположения и спокойно се връщам към режимно хранене без никакви драми.

# 598
Имам едно чудене и да питам замнение. От 07. 06. съм на НВ ВМ хранене, след изследванията които правих. Взех си един глюкомер на заем и понякога меря. Две седмици след режима премерих КЗ на гладно 4.3, а днес беше 6.1 защо се получава така. Спазвам стриктно режим, но възможно ли е това да не е единствения фактор. Казват ми, да внимавам с ниските въглехидрати, че след това организма съвсем не можел да се справи с тях, мислите ли, че и това е така?

ИР не е грип за да очакваш излекуване за две седмици.
Необходими са месеци за да се нормализират стойностите.
Не те знам какво ядеш и колко, но млечните предизвикват секреция на инсулин. Особено прясно мляко и кисело.
И сме писали, че липса на витамини също е причина. Затова неведнъж Невена е писала за магданоз и останалите зелении.

# 599
Нормално е. Зависи какво си яла, какво ти е емоционалното състояние и т.н други фактори. Важното е тенденцията, а не конкретните цифри.

Не знам за какво "справяне" с ВХ става въпрос? За какви ВХ става въпрос? В какво се изразява това "несправяне" според тази теза? Нещо много неясноти има в такова изказване и ако е нещо такова, да, не се справяме.
В неделя ходих на екскурзия и изядох една шоколадова вафла и една топка сладолед. На другия ден, сутрешната ми захар беше 6,8 и цял ден бях с главоболие. Вечерта ми беше спаднала на 4,8 преди вечеря, а тази сутрин съм с 5,6 и още ми тежи главата, а се наспах добре. Очевидно не се справям добре на вафли и сладолед, но това е инцидент при мен.
За сметка на това, тенденцията при мен е, че ми падна гликирания хемоглобин, сутрешната ми захар е около и под 5, през деня не се катери над 6 след нормалното ми хранене и нямам болки по ставите, чувствам се лека, нямам стомашен дискомфорт, не ми прилошава от липса на храна за 2-3 часа, не пригладнявам и т.н. и това е постоянно. При такива условия, съм напълно съгласна да си понеса последствията при едно такова отклонение като горното, защото те се случват рядко. Ако започна да го правя редовно, вероятно главоболието след вафли ще отмине и ще започна да се чувствам както преди режима - болки в ставите, подута от задържана вода, но пък няма да ме боли глава след вафли... та избираш кое те устройва и действаш Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт