Страх от обвързване

• 13 639
  • 542
  •   1
Отговори
# 390
Според мен тя няма страх от обвързване, а няма вяра на преценката си. До момента е влизала във връзка все с неподходящи мъже. Ако следваше изискванията си, нямаше да бъде във връзка с тях. И не мисля, че търси, защото щеше да се запознава с други и дори само да ги опознава без да влиза във връзка. А тя предварително е сигурна, че не стават и не гледа на тях като на потенциални кандидати. Така попада в едно безвремие, че тя е супер, а те не стават, което може да продължи твърде дълго и да изгуби ценни години.

# 391
Тя не иска изброените неща от Андариел, а иска точно обвързване; семейство.
На свой ред, как се "играе тази игра", че и аз не разбирам?
И какво значи "зная си цената"; преди време имаше точно тема "как се определяте от 1 до 10" и ако не се лъжа, точно в нея лъсна, че едно си мислим ние, друго света за нас, а в условията на пазарна икономика "струва толкова, колкото някой е склонен да плати"?

# 392
  • София
Не всяка жена иска. Както и не всеки мъж иска да се обвързва.

Аз се омъжих по любов на двайсет и няколко. Не съм се замисляла за екзистенциалните въпроси на 30-годишните за сериозния и подкрепящ мъж, страхуващи се от обвързване. На млади години е доста по-лесно всичко, особено когато  си лудо влюбен и двамата сте лудо влюбени и всичко е любов.

Докато публикувам и  летящата е писала, та да допълня. Играта на свалка и на обвързване иска доза безотговорност и навлизане в непознати води. Риск. За него застраховки не правят.

# 393
Вивиян, не съм чела всички страници, но ще кажа, че ми допада последното ти мнение /дано не го вадя от контекста, щото гледам, че са те нападнали/. Явно си човек с образование, добри доходи и приятен външен вид. Искаш да срещенеш човек, който да бъде такъв. Бъркаш обаче какво искат мъжете и какво жените. Мъж с добър вид, доход и интереси, жена, която работи по 14 часа на ден и  има изисквания, не си търси!

Благодаря ти за милите думи. Както казах, работя по 14 часа, за да имам стандарта, който искам. Разбира се, когато срещна подходящ човек, това ще се промени. Не съм работохоличка.

Ако тук се появи мъж, който напише същото “ Работя по 14 часа на ден, спортувам, изглеждам добре, имам собствено жилище, нямам деца от предишни бракове, имам желание да излизам на вечеря с жена ми 3-4 пъти седмично, обаче искам тя да не е дебела, да ми е вярна, да е грижовна и също да бъде стабилна финансово” Вие, какво ще му отговорите? Ще му напишете, че търси принцесата от приказките? Че има проблемно мислене? Че е проблемна личност с нереалистични представи за себе си и живота?
Според мен, нищо няма да му отговорите в темата ,  защото ще му пишете на лични директно 😄
Господин Тангра го написа многократно същото из темите. Може да си пишете директно.

# 394
От това, което тя описа.. Позволила си е, че и доста изчакала, отношения с двама.."няма да използвам думичка". Сега изпитва страх..да се довери. Избира, преценя, но все гледа негативното.
А за да се случи онова, което иска..основата е да виждаш позитивно.

# 395
Благодаря на дамите, които ме подкрепиха.

Ходя на фитнес, защото семейството ми от страна на баща ми е с предразположеност към затлъстяване. Баща ми (Бог да го прости) почина от инфаркт и беше с наднормено тегло. Знам последиците от това и съответно се грижа за себе си и не искам да допускам мъжа да мен да бъде с наднормено тегло. Ако е мъж, който ходи на фитнес това би предотвратило проблем. Смятам, че това е нещо нормално.

Когато даден човек търси нещо, той знае защо го търси. Има си причини.

И да, от много време насам, изобщо не стигам до връзка. Затова и написах темата
Ясно е, че не трябва да мисля от тези гледни точки, а да бъда с позитивна настройка, но то е да можеш да се пуснеш, а да не смееш.

# 396
Лорелада, именно- аз първия компромис, който бих направила е с парите и с външния вид. Навремето се бях влюбила (влюбила, не приела, не преглътнала, не невиждала) в едно 104кг шкембе, а по това време си падах само по 1,90 с плочки. Този същия работеше и много, за да има/ме висок стандарт. Та тогаз разбрах, че други работи са ми по-важни. Не бих правила компромис с мързел, леност, алчност, егоцентризъм, липса на лоялност и за това я съветвам същото.

# 397
  • София
Вивиан, ти тогава никога нищо не трябва да правиш, защото е опасно. Раждането на деца също е опасно. Как ще живееш така? Докога така?

# 398
Вивиан, ти тогава никога нищо не трябва да правиш, защото е опасно. Раждането на деца също е опасно. Как ще живееш така? Докога така?

Това е нещо, за което мисля всеки ден и се опитвам да го разреша. Затова и пуснах темата. Предполагах, че може да има и други хора, които вече да са минали по този път и да споделят как са се справили с този страх.

# 399
  • София
Справянето е като в детските игри - мечка страх, мен не страх.  Малките деца падат сто пъти преди да се научат да ходят стабилно. Същото е. Ако се страхуваш така и нищо не получаваш. А надделява интересът към света, който е на една крачка разстояние. И на три падания.

# 400
Vivian,изобщо не разбирам какви бариери си поставяш и защо? Като си свободна защо не се отпуснеш и не си живееш просто живота, пък каквото има да идва при теб, то ще дойде.
Не трябва да подхождаш към всеки, едва ли не край  тоя ще е доживот.

# 401
  • София
Трябва да спреш мозъка ти да препуска нон стоп в различни посоки и преценки и да се пуснеш по течението без очаквания.

Излизай, забавлявай се, кокетничи, смей се. Лекотата ти ще привлече нужният човек за теб.

# 402
Точно това става - мозъкът ми препуска и постоянно се опитвам да преценя, какво и как трябва да направя, всичко да предвидя и да не пропусна нещо, което после да ми коства разочарование.
Напълно осъзнавам , че е грешка

# 403
Хем ми се иска да кажа +1 за Горджи, хем не. Значи ако си съвсем без очаквания, ще се събудиш на 40г в същото положение; ако натоварваш 1-та среща с Менделсон-също. НО съм с 2 ръце "за", че мъжете се влюбват "лекотата", в енергията, в излъчването на безгрижната, ненатоварваща, несравняваща с предните си 100 краха жена. Пък понякога, от това си влюбване и мъжете се претворяват. На тях им е кодирано да постигат, да се борят, да се доказват; просто не всяка им вади тези качества.

# 404
Да, всеки един качествен мъж иска до себе си жена, която му носи лекота и спокойствие. Никой не иска да поправя щетите след някой друг.

Общи условия

Активация на акаунт