Страх от обвързване

• 13 611
  • 542
  •   1
Отговори
# 60
Търси по грешен начин и го усеща.
Пак да питам, защо да е грешен начинът?

-Narcissa-, шаблонът може и да не се вижда, но авторката трябва да го потърси. Може да е в това, че те са я харесали, а тя тях - не и пак е влязла във връзка. Може да са властни типове. Може шаблонът да е в нея - тя да не си казва каква е, какво иска и търси, на какво държи и да привлича такива типове, които си въртят своята схема. Нещата са твърде лични и всеки да си ги определи за себе си. Няма как ние отстрани да квалифицираме, че нещо е такова и да дадем съвет.
Лично е, но има една малка подробност - истински свестните са кът и при двата пола и е кофти да убеждаваш някой препатил, че ей го, зад ъгъла чака перфектният. Да, малко е плешивичък, нисичък, минал е 40, малко парите не му достигат, темите му са днешната вечеря и тиквуна Бойко, живее с мама, не чете много, но пък не пие твърде много и не бие по-слабите, а и на тия години вече му е време да се задоми - свестен си е, кво?
Естествено, че авторката може да е неосъзната златотърсачка или с кофти семеен модел, или родена кучка, или някое друго клише, и така лесно да я разпределим в групата на претенциозните стари моми, дето все никой не е подходящ за тях. Но също така естествено не знаем тези имагинерни свестни самотници , които твърдим, че са нейде там и я чакат, защо са самотни.

# 61
Може подсъзнателно да не искаш свестен (например защото го асоциираш със скука, не искаш наистина сериозна връзка, а оправдание да си тръгнеш в някакъв момент и т. н.). Предполагам има много различни причини да проявяваш интерес към "лошите момчета".
И обратното може да важи при мъжете.

# 62
  • СИ

Ако ти или някой друг има отговор на този въпрос "Защо", с нетърпение чакам да го чуя.
И аз (доста често) съм от този тип - може да познае 10 нюанса червено, ама не и да различи идиота от свестния.

Отговор на този въпрос няма. Имам само някакви предположения, които едва ли са общовалидни.

# 63
  • Paris, France
Сигурно е от цайсите ми, но не виждам шаблон при един партньор служител и втори партньор шеф 👓

В описаното шаблон няма. И аз съм имала гаджета чистачи, готвачи, шофьори, автомонтьори, адвокати, студенти, боксьори, банкери, директори на бордове в банки. На пръв поглед нищо общо. Ако, обаче ги опиша физически, опиша интересите им, хобитата им, езиците, които говорят, начина, по който се обличат, етническия и религиозен произход и разбирания, излиза един, точно определен типаж. Всички до един са средни на ръст, с широки рамене, мускулести, с големи очи и леко загърбен надолу къс и широк нос с висока латерална част на ноздрите, вертикална долна челюст със силно развита, широка брадичка, къдрави, с високо съотношение бедрена кост/тибия и слабо до никакво окосмяване по тялото. Всички говореха френски и английски, повечето и испански и/или португалски, редки единици руски, арабски, японски. Всички се грижеха за телата си и влагаха в облекло, но без да са културист. Всички бяха музикални и обичаха да танцуват латино танци и кизомба, а някои и други видове. Всички имаха кола, някои по повече. Всички живееха сравнително близо до мене, в център на голям град и далече от родните си места и без родители наблизо. Всички бяха бездетни ергени на възраст 22-32г и всички бяха по-възрастни от мене. Всички обичаха да четат. Това е общото между тях и съответно този типаж се повтаря отново и отново. За 15 години моминство аз не излязох с мъж, който да няма гореизброените качества.

Всички тези мъже са ме впечатлили и с друго. Един готвеше японска храна, друг беше запален по импресионизма, който ми е страст, трети отглеждаше расови коне, четвърти развъждаше камили. Ако срещнех развъждащ коне и камили, готвещ японска храна, с 10 коли и 2 самолета, който обаче не говори френски, работата не тръгваше. Явно за мене езиковата среда е супер важна.

Някои от мъжете нямаха никакви спестявания, а други бяха фрашкани с мангизи. Не ме бъркаше, но е ясно, че с тези без спестяванията не можеше да се планира семейство и дете. Не съм ги напуснала за други.

За себе си бих казала, че образованието не е фактор в избора ми, но е факт, че не съм излизала с мъж без никакво образование или неграмотен.

Мене ме привличат плейбои и кръшкачи, защото с тях имам повече свободно време, а и не съм ревнива. За жалост те си тръгваха бързо. Аз не бих скъсала с кръшкач само задето кръшка, но с такъв не ми се получаваше връзка. Приятелка ми каза, че понеже съм пасивна и непукист, не успявам да търся достатъчно лошото момче, което е търсено от много жени. Май е права.

Разделите са били често заради религия, ниво на религиозност и нежелание за брак и деца от моя страна. На пръв поглед е странно, че купонджийка като мене намира все католици, които и ходят на църква в Неделя. Свързано е с физически тип и език, но също и етнос. Ако мръдна от желаните френскоговорящи антилци и африкснци, сигурно ще попадна и на други, обаче те си ми харесват и явно другите не ме привличат.

Авторката трябва да намери нейния желан типаж, но не само по възраст и тип работа.

# 64
Невена  ,имала си интересни хора около себе си,и богат опит си натрупала,
Интересно ми е сега на колко години си?
А от всички тия мъже,можеш ли да кажеш, че си направила впоследствие най- добрия избор за себе си.

# 65
  • СИ

Лично е, но има една малка подробност - истински свестните са кът и при двата пола и е кофти да убеждаваш някой препатил, че ей го, зад ъгъла чака перфектният. Да, малко е плешивичък, нисичък, минал е 40, малко парите не му достигат, темите му са днешната вечеря и тиквуна Бойко, живее с мама, не чете много, но пък не пие твърде много и не бие по-слабите, а и на тия години вече му е време да се задоми - свестен си е, кво?
Естествено, че авторката може да е неосъзната златотърсачка или с кофти семеен модел, или родена кучка, или някое друго клише, и така лесно да я разпределим в групата на претенциозните стари моми, дето все никой не е подходящ за тях. Но също така естествено не знаем тези имагинерни свестни самотници , които твърдим, че са нейде там и я чакат, защо са самотни.

Напълно естествено е свестните да са кът. И то винаги са си били. Под свестни имаме в предвид нормални хора с поносими недостатъци, нали? И защо все пак тия свестни и самотни мъже са сами? Вероятно поради сходни причини, заради които има и самотни свестни жени. Тоест, леко плешивичките и пораснали момчета не забелязват комшийката зад ъгъла. Да, тя е малко по невзрачна и не е руса или синеока. Няма дълги крака и големи цици. Но пък е разбрана и може да прави мусака. Освен това, може да роди здрави и хубави деца, но това не се вижда на пръв поглед.
Все се сещам за един мой приятел от студентските години. За него жената трябваше да има перфектно тяло. С точно определени пропорции и телосложение. Само такава и никаква друга. Край...! Още я търси, между другото.

# 66
Точно тях - нормални хорица с малко и поносими дребни недостатъци. Когато обаче дребните недостатъци се натрупат, вече излизаме от понятието свестен. В моето описание - ок е да е малко грозничък, но като сложиш и безпаричие, зависимост и обща културна и поведенческа неадекватност вече не е ок. И така свестните мъже изведнъж рязко намаляват.
Впрочем, пак даваш визуални и готварски примери. За мъж е лесно - сваля претенциите за силикона и мусаката и готово. Жените как да свалят претенцията 'материал за съпруг и баща'? Че нали и тук по темите има съвети жената да не намирисва на отчаяна и изпускаща влака, че току виж изгони някой заблуден кандидат.

# 67
Лошото е, че след една определена възраст претенциите стават все по-големи.
-Narcissa-, това което си описала не е натрупване на дребни недостатъци, а несъвпадение на модела, който търсиш. Нямаш ли съответствие в културно отношение отсреща, то вече не гледаш другите недостатъци. Затова казах по-нагоре, че всеки определя това, което му е важно и приоритетно и държи на него, а с останалото се примирява.
И не съм съгласна, че за мъж е лесно. Все едно мъжът иска някой да му готви и да прави секс с някого, другото е маловажно. И за мъжете важи същото, смятам аз.

# 68
Точно тях - нормални хорица с малко и поносими дребни недостатъци. Когато обаче дребните недостатъци се натрупат, вече излизаме от понятието свестен. В моето описание - ок е да е малко грозничък, но като сложиш и безпаричие, зависимост и обща културна и поведенческа неадекватност вече не е ок. И така свестните мъже изведнъж рязко намаляват.
Впрочем, пак даваш визуални и готварски примери. За мъж е лесно - сваля претенциите за силикона и мусаката и готово. Жените как да свалят претенцията 'материал за съпруг и баща'? Че нали и тук по темите има съвети жената да не намирисва на отчаяна и изпускаща влака, че току виж изгони някой заблуден кандидат.

Дам... след онзи с изневерите, реших, че ще заложа на сигурното. Семейни приятели на моите родители имат син, който винаги ме е харесвал. И аз реших, че това е супер - познавам го, познавам му родителите, работеше като барман, родителите му му бяха дали един апартамент, в който той живееше, беше нисък, вечно дебел и гладен, защото се опитваше да отслабне, но беше прекалено мързелив да спортува. На втория месец ми изневери с една от сервитьорките в заведението, в което работеше. Каза ми, защото му тежало и не искал да се чувства гузен. След още един месец ми изневери пак със същата и пак ме уведоми и отново по същата причина. Зарязах го, а майка му до ден днешен смята, че вината си е изцяло в мен.

Давам го като пример за един от онези компромиси, които често жените са учени да направят. Това момче беше от точно този тип хора, няма да го забележиш на улицата, в заведение или където и да било. Често такива са давани като пример за “свестни”, но не е точно така.

# 69
То, колкото по- възрастен ставаш, не сваляш своите критерии, а не виждаш и своите недостатъци, и реално е все по- трудно, да се излъжеш и да направиш компромис със себе си.

Vivian Dream, компромис със такова нещо, не се прави ,още повече, че щом отначало е тръгнал така, така и ще си кара, а пък и смята че ще му е простено. Абе, тия хора не се ли гледат в огледалото. Хем смотан, хем посредствен, хем дебел, ама и той тръгнал.

# 70
И какво значение има за качеството на твоя живот какво била смятала майка му и до днес? Или пък какъв е предполагаемо за хората?   Ти какво смяташ?  Че с привидно по-малкото зло можеш да се справиш? Или че си способна да го претеглиш и пресметнеш? Големи изненадки изскачат после от тая торта.
Адът идва после. Човек обикновено стига до идеята, че ще избере наличното безлично, щото може да му сложи оценка като безопасно. Ама не може да сложи оценка на себе си. Точна. Как тогава мисли, че е способен да го направи за друг човек?

# 71
Грешката ти е била, че не си послушала сърцето си и си заложила уж на сигурното. Затова ако не ти идва отвътре, не бъди със съответния човек. А може и ти да не си му дала топлината, която е искал и затова да го е направил.
С времето обаче интуицията се засилва и е една идея по-лесно да прецениш хората, не е като да си нямал опит.
По-горе казаха да не вкарваш човека във връзка. Как може да стане това? Един вид, ще дава от себе си, ще бъде честна, ще влага емоции, чувства и накрая човека духва и заявява "Ама ние не сме имали връзка". Такива истории само за хората, които и без това не влагат особени чувства в отношенията с хората.

# 72
  • СИ

Да де... Говорим за едно и също. Ти защо си мислиш, че при много от жените не липсва поведенческа или културна адекватност. Или, че имат огромни претенции за финансовото състояние на мъжа, докато те самите са голи като врабчета?
Какви други примери да давам? Ние сме живи хора. Извън разговорите по интелектуални теми, трябва да хапнем и да пийнем, нали? Как жените да свалят претенциите за материала за съпруг и баща? Ами лесно. Така, както мъжете трябва да свалят изискването за майка на децата си.
Отчаянието се усеща и при двете страни. Както от жени, така и от мъже. И е нормално да се нараства след определени години. След това разко спада. Тоест когато вече свикват с мисълта, че си остават сами.
Ако не си гледала Високо в небето/Up in the air, гледай го. Приятно филмче... И музиката е добра. Поздрав за свободните дами...!            Yum

https://www.youtube.com/watch?v=3z8LplCQKNk

# 73
  • Paris, France
Интересно ми е сега на колко години си?
А от всички тия мъже,можеш ли да кажеш, че си направила впоследствие най- добрия избор за себе си.

На 50г съм, голямо момиче 🥳😇. Посрещнах ги по анцуг и с маска у дома, а бяхме резервирали ресторант за 300 души. ...... Дано тази година да мога да си оттанцувам РД в дискотека, че ми писна от карантини. Всичко тук е затворенооооооооооо.

Не, не мога да кажа дали съм направила най-добрия избор, защото когато направим един избор не изживяваме времето с други хора и няма как да сравним. От 20+ години съм с мъжа ми и не зная как се е развил живота на бившите, а и с повечето не сме в контакт  Когато срещнах мъжа ми онези връзки бяха изживяни, в миналото и не са били част от избора.

Най-добър избор няма. Има добър за момента избор  Понякога нямаме избор, а след време сме заляти от внимание от най-различни мъже.

С мъжа ми се влюбихме един в друг от пръв поглед и нямаше премисляне, сравнения, мъдрене, анализи, изчакване, наблюдения. Предимството на младостта, да нямаш 30г и да не те гонят черни мисли. Не живеехме в един град, та нямаше как да се дебнем някой да не кръшне. Нямаше Скайп, нямахме и roaming на мобилните телефони и изобщо не работеха като се посещавахме, нямахме интернет на мобилните телефони, нямаше WiFi в хотелите, нито в къщи. Абеееее, идилия си беше. Спре си човек телефона, иде при любимото момиче и нито майка му, нито шефа му, нито жена му 😇 и децата могат да го безпокоят 🥳. Сега до магазина не можем да идем без някое чаве да дрънка и да иска да види с очите си какво има по рафтовете. Мани!

Засега сме заедно, децата са отгледани. Изживяхме хубави времена. Напоследък е тежко в къщи, защото децата учат дистантно, всеки е на главата на другите, всеки се кара с всеки и децата не ни дават да излизаме за да не довлечем някоя болест. Не щат да излизат безпричинно и те. Чакаме лятото и по-добри времена. Ако някой ми беше казал преди година, че ще се дерем и караме така, нямаше да повярвам, ама нА.

# 74
Vivian Dream, точно за това говоря - ти си била с тези хора, защото те те харесват, а не - защото ти ги харесваш и затова после не е имало нещо, за което да се хванеш във връзката ви. И това не са компромисите, които сме учени да правим - не съм съгласна. Ти изначално бъркаш във връзките. Не търсиш човек, който да ти пасва, да сте на една вълна, да се харесвате, дори да ви харесва секса, примерно. Има основни неща, които гледаш в началото. А ти вероятно не ги гледаш, защото те е страх да не си сама и се хвърляш със затворени очи.
Помисли ти какво искаш от отсрещния човек и търси такъв. После виж дали можете да бъдете заедно и чак тогава ще направиш компромисите. А не в началото.
Marilynn08, какви чувства ще влага? Тя няма чувства, както се разбра. Може просто да е в изчаквателен режим. Да се срещат, да си говорят, но като виждаш, че не е твоя човек... Това личи и от последния пост на авторката - тя се е насочила към него, защото й е познат, родителите познава и т.н., а не защото има чувства.

Последна редакция: вт, 18 май 2021, 16:32 от ornelam

Общи условия

Активация на акаунт