Страх от обвързване

• 13 712
  • 542
  •   1
Отговори
# 195
Емилия, мъж с качествата, които искам не би направил такова нещо

# 196
Започва да ми изглежда, че за авторката най-добрия вариянт е да си вземе мъж, който е изпитан и проверен, някой разведен не по негова вина, за който се знае че притежава всички търсени качества и му се знаят всички домашни навици, така че да няма изненади. Това малко ограничава обсега на търсене, защото явно трябва да е някой за който познати или роднини вече му знаят и кътните зъби, но пък е единствен и гарантиран начин да се намери точния мъж. С всички други си е хазарт.

# 197
Емилия, мъж с качествата, които искам не би направил такова нещо
Няма как да знаеш това. Качества като грижовен, верен, финансово стабилен не гарантират как ще постъпи след няколко години съвместен живот. Перфектност няма.

# 198
Аз оставам с впечатление, че се търси "мъж" от пластелин, който да се моделира с кратка команда, според очакванията и изискванията...ако може да чете мисли...трудна работа...

# 199
Май темата не е за страх от обвързване, а непоносимост към мъже.

# 200

А аз оставам с впечатление, че нещо, което дадох като пример за нещо крайно и смятах за изолиран, единичен случай, всъщност е нещо масово. Това ми беше обягнало до този момент 😆 Излиза, че адекватно поведение от мъж на около 30г е прекалено голямо изискване, а запазването на лично пространство дори в съвместния живот и то по отношение на ходене до тоалетната е непоносимост. Щом е така, ОК. Но май вас ви притеснява и явно на голяма част от дамите им се случва, а не им допада и затова се включиха да нападат. Не виждам, какво печелите от това. Хубава вечер ви желая!

# 201
С тази свръх чувствителност и фиксиране в някакви глупости е по-добре да си останеш сама високо на пиедестала, на който сама си се поставила.

# 202
Сори, Вивиан, но за никакъв страх от обвързване не иде реч в твоя случай, а за инфантилно тропкане с крак, че мъжете не отговарят на предварително зададените от теб критерии. Няма лошо човек да иска брак и деца, които да са резултат от сделка, но е наивно в такава връзка да очакваш отношения като между хора, които са се взели по любов. Да, не всеки мъж с по-високи от средното доходи кръшка, но на по-заможните им е по-лесно и държиш ли на верността, хубаво е да съобразиш и този факт.

# 203
Сори, Вивиан, но за никакъв страх от обвързване не иде реч в твоя случай, а за инфантилно тропкане с крак, че мъжете не отговарят на предварително зададените от теб критерии. Няма лошо човек да иска брак и деца, които да са резултат от сделка, но е наивно в такава връзка да очакваш отношения като между хора, които са се взели по любов. Да, не всеки мъж с по-високи от средното доходи кръшка, но на по-заможните им е по-лесно и държиш ли на верността, хубаво е да съобразиш и този факт.
Искаш ли верен мъж, вземи си беден мъж. И като бедният ти изневери, да ти е двойна мъка.
Верността не е функция на дохода.

# 204

А аз оставам с впечатление, че нещо, което дадох като пример за нещо крайно и смятах за изолиран, единичен случай, всъщност е нещо масово. Това ми беше обягнало до този момент 😆 Излиза, че адекватно поведение от мъж на около 30г е прекалено голямо изискване, а запазването на лично пространство дори в съвместния живот и то по отношение на ходене до тоалетната е непоносимост. Щом е така, ОК. Но май вас ви притеснява и явно на голяма част от дамите им се случва, а не им допада и затова се включиха да нападат. Не виждам, какво печелите от това. Хубава вечер ви желая!
Vivian, наддумването е излишно. По същия начин би могло да се направи заключение и срещу теб - щом смяташ, че е нормално брат да ползва тоалетна пред сестра си, значи ти се е случвало. А това брат да показва гениталии пред сестра си никак не е нормално, а и също показва неуважение към личното й пространство.

Според мен завишените критерии са по-малкото зло в сравнение със страха от обвързване. Така че, погледни откъм добрата страна на направените изводи и съвети.

# 205
Отказвам се вече да пиша в собствената си тема, защото е безсмислено. Как решихте, че смятам, че е нормално брат да ползва тоалетната пред сестра си?? Добре ли сте, бе, хора? Четете ли изобщо или просто търсите къде и как да си излеете злобата??

От темата разбрах едно : прекалено много мъже не приемат жена си като жена и ползват тоалетната пред нея. Тези жени осъзнават, че това не е ОК, но нямат, какво да направят. После пишат по форумите и оплюват другите хора, които все още имат някакъв шанс да намерят нещо по-добро.

Хубав ден ви желая

# 206
И за мен темата беше полезна. За пореден път устяновявам, че човек трудно дешифрира проблемите си, а е непосилно почти да чуе и разбере мнение, което не отговаря на проблематичното му мислене, отношение и последващо поведение.
Успех на авторката пожелавам. Добронамерено.

# 207
Ох, Vivian, Vivian ... Ами с твоите камъни в твоята градина... Да ти се покаже колко грешни са ти заключенията...
Ако прочетеш темата отново след няколко дни, но вече по-спокойна, сигурна съм че ще успееш да видиш и осмислиш полезните мнения.

Хубав ден и на теб 🤗

# 208
Стела, на български съм написала, че на по-заможните им е по-лесно, а не това, което ти твърдиш, че съм написала. Написах още, че ако си сключил сделка за брак и деца, е нахално да имаш претенции за отношения,каквито имат хората, които са се взели по любов, ама това не го видя. Сакън някой да не ви каже да разгледате листата на мъжете с по-ниски или около вашите доходи.
Отказвам се вече да пиша в собствената си тема, защото е безсмислено. Как решихте, че смятам, че е нормално брат да ползва тоалетната пред сестра си?? Добре ли сте, бе, хора? Четете ли изобщо или просто търсите къде и как да си излеете злобата??

От темата разбрах едно : прекалено много мъже не приемат жена си като жена и ползват тоалетната пред нея. Тези жени осъзнават, че това не е ОК, но нямат, какво да направят. После пишат по форумите и оплюват другите хора, които все още имат някакъв шанс да намерят нещо по-добро.

Хубав ден ви желая
Вивиан, ако само това сие разбирала, няма смисъл да се пише повече. От последните ти включвания ми се изясни защо не си се разбрала и няколко психолога.
Хубав ден и на теб!

# 209
И аз съм чувал за двойни тоалетни чинии за влюбени, ама едва ли е нещо толкова разпространено. И че някой се е изтропал пред жена си, не означава, че всеки го прави, хайде вече да се спрете, че се разсмърдя от тия кенефни истории...

Общи условия

Активация на акаунт