Страх от обвързване

• 13 683
  • 542
  •   1
Отговори
# 345
Да наречеш някого “отчаян” не е ли обида според вас? Или “манипулатор”? Ако, ако ви кажа, че ми звучите като дебели лелки, които не са си сложили червило от 5 години, яд ви е на по-младите жени и съм напълно убедена, че скоро мъжа ви не ви е подарил дори един букет  ще го приемете ли като “по-различна гледна точка, която просто не ви харесва, но трябва да я вземете предвид”?
„Отчаян” и „манипулатор” в определен контекст биха могли да бъдат обидни. Посочи точен цитат, където са употребени, за да коментирам него.
Колкото до лелките без червило и кофти мъж, проектираш собствените ти мераци и липси на околните. Сори, но на всеки са му приоритет глупостите, за които ти си мечтаеш.

# 346
  • София
В интернет хората охотно се възползват да си кажат мнението.
Темата наистина се изчерпа откъм КПД, остана само надлъгване кой е по-по-най.
Е, авторката е най.

# 347
Да наречеш някого “отчаян” не е ли обида според вас? Или “манипулатор”? Ако, ако ви кажа, че ми звучите като дебели лелки, които не са си сложили червило от 5 години, яд ви е на по-младите жени и съм напълно убедена, че скоро мъжа ви не ви е подарил дори един букет  ще го приемете ли като “по-различна гледна точка, която просто не ви харесва, но трябва да я вземете предвид”?
„Отчаян” и „манипулатор” в определен контекст биха могли да бъдат обидни. Посочи точен цитат, където са употребени, за да коментирам него.
Колкото до лелките без червило и кофти мъж, проектираш собствените ти мераци и липси на околните. Сори, но на всеки са му приоритет глупостите, за които ти си мечтаеш.

Злобата ви може да се опитвате да я прикривате, както искате. Това е една незначителна тема. В реалния живот с вас даже няма как да си срещнем, така, че като имате възможност тук да се чувствате значими и явно не се отказвате - моля, заповядайте Simple Smile

# 348
  • София
Прибавяме и "вие ми завиждате, че съм по- млада и червисана". Знаеш ли на кои постоянно им завиждат? Спри се, смешно е вече.
Хората не са ти пешки, които да се държат според твоя начин на възприятия и да им заповядваш какво и как да пишат.

# 349
Не, аз просто изразявам мнението си (както правите и вие), че е нездраво да пишеш пост с обиди.
Иначе, продължавайте ... темата придоби и роля на благотворителност. Дава изява на такива като вас. Явно имате нужда.

# 350
Да наречеш някого “отчаян” не е ли обида според вас? Или “манипулатор”? Ако, ако ви кажа, че ми звучите като дебели лелки, които не са си сложили червило от 5 години, яд ви е на по-младите жени и съм напълно убедена, че скоро мъжа ви не ви е подарил дори един букет  ще го приемете ли като “по-различна гледна точка, която просто не ви харесва, но трябва да я вземете предвид”?

Злобата ви може да се опитвате да я прикривате, както искате. Това е една незначителна тема. В реалния живот с вас даже няма как да си срещнем, така, че като имате възможност тук да се чувствате значими и явно не се отказвате - моля, заповядайте Simple Smile
Злобата в тая тема се лее от теб в посока на всички, които са написали нещо, което не ти е харесало. Сори, мила, но няма как да завиждаме, че не сме това, което ти си мечтаеш да бъдеш. Гледайки истериите ти тук, на мен ми става ясно защо не ти се получава с мъжете, но няма да го споделя, та да не се обидиш.

# 351
Както и останалите.
Авторката в момента е предизвиквана да се покаже каква претенциозна и проста селяндурка е, за да й бъде отново казано с евфемистични думи, че е претенциозна проста селяндурка. Съответно авторката се връзва и напада, а предизвикващите интелектуалки потриват доволно ръчички и продължават да съскат. Кръгът змии-плъх се затваря от змиите.

Последна редакция: нд, 23 май 2021, 12:57 от -Narcissa-

# 352
  • София
Страх от обвързване- случвало ли ви се е и как го преодоляхте?

Искам да споделя, че при мен е един прецедент - искам връзка, време ми е, но се страхувам да допусна някой до себе си. Това е логично, тъй като не е като да ми липсват разочарования. Преди следвах максимата, че не е редно да се оставям това да ми влияе, че трябва да бъда положителна, да се пазя и изпитвам ситуациите, вместо да се затварям в себе си. Последва, обаче, ново разочарование. Така, че в момента съм в период, в който просто не мога да си представя да допусна мъж до себе си. Не само това, дори най-малкия мил жест на внимание аз виждам като прелюдие към лъжа и се чудя сега този човек, какво ми крои.
Нямам деца, а не искам да оставям сама. Вариантът с психолозите също е изпитан. За съжаление, ми говорят общи приказки от типа на това, че трябва да имам доверие към живота и т.н и т.н. Не ми влияят изобщо такива приказки.
Пиша темата, защото се надявам, че има тук хора, които са били в подобно положение и са го преодоляли.

Първият пост е най-показателен за всяка тема и нагласа. Да, всъщност свалката до някаква степен включва сваляне на звезди, като в рекламите - обещават неща, които или са невъзможни за изпълнение, или много широко тълкувателни, подтикват към мечти и  емоции. Обаче не само мъжете лъжат - жените също го правят, при това също толкова преднамерено, колкото и мъжете. Започваш от грима, дрехите, а мъжете и те - избръснати или с добре оформена брада, хубави дрехи, парфюм, почерпка. Игра, която е за двама и двамата я играят с ясното съзнание защо я играят и докъде ще стигнат.  Никой не те кара да я играеш насила.

# 353
  • Paris, France
Lorelada, , да, индивидуално е. Затова и хората трябва да се събират със себеподобни. Ако аз държа на селективна козметика, а за някой мъж това са глупости  няма да се получи. От тези уж “незначителни” неща си личат и като цяло настройката към живота и кой как иска да си го изживее

А какво значи селективна козметика, че съм дърта, дебела лелка, която от 6 години не си е купила червило (за червилото не е шега)

Искам да ти кажа, че двама себеподобни рядко мелят брашно в двойка, защото никой нищо ново не научава от другия.

И какво като не разбира от селективна козметика? Мъжът ми и дъщеря ми си купуват винаги някакви специални шампоани и сапуни, разни води за почистване, за промиване на устата и повечето са изписани от дерматолог. Аз нямам фон дьо тен, нямам крем за лице и за целия си 50 годишен живот съм купила по 1 или 2 от гореизброените продукти, колкото да ги тествам. Синът ми е като мене. В банята внимавам някой селекциониран от контетата продукт да не ми падне на главата.

Парфюмистка съм и няма да ти казвам колко куфара и кашона с парфюми имам, а мъжът ми често си купува парфюмите в еднолитрова опаковка за да не се разкарва. Не намира за нужно да има над 10 парфюма на тоалетната маса. Дъщеря ми се парфюмира с мускове, а аз с мъхови.

Ако един човек у дома имаше твоите изисквания досега да сме се избили.

Според мене ще имаш по-добри шансове с толерантен, макар и неразбиращ от твоята козметика мъж.

Реално, за да си щастлив с партньора трябва: физическо привличане, хигиена на еднакво ниво, полова съвместимост, да сте доволни от ежедневната храна (у дома или в ресторант) и кинти да ви купят останалото. Всякакви културни интереси, работно време в часове, фитнес вечер нямат никакво, ама никакво значение в дългосрочен план.

Срещала съм парфюмисти, много богати, фитнес фрикове, живеещи в замъци с по 15 бани, но с тях ми е липсвало излизане на танци, пикантна, люта храна, отпускане с приятели. Ей такива, простички нещица.

Съветът ми е да направиш списък с всичко, което можеш да правиш сама, с приятелки, в група, по интернет и да го извадиш от списъка с условия за бъдещ партньор.

Помисли в дългосрочен план щом искаш дете! Вечери в ресторанти заедно, на фитнес заедно стават невъзможни. Селективната козметика ще я намираш намазана по дивана и хвърлена през прозореца през първите 4-5 години на детето. Синът ми беше рисувал с лакове за нокти по паркета. Около 30-40 лака ми беше отворил и бастисал и това докато готвя в кухнята, оставен за около 15 минути.

# 354
Започвам да си мисля че страхът от обвързване е двустранен и затова не се получават нещата.

Я кажете, що е то, "феминизъм в делника"? 
Да си носиш сама новия хладилник до осмия етаж, може и да сте две, но без мъжка помощ Hands Muscle

Ще го сметна за комплимент, че ти звуча като леля ти. Simple Smile
Е то като се криеш в тая ръж кой да те знае Laughing

# 355
Невена, нямах предвид теб в никакъв случай. Точно ти си пример как може нещата да се кажат “право куме в очи”, дори, когато не са положителни, но по интелигентен начин и без обиди.
За селективната козметика имах предвид, че съм чувала от мъже неща от типа “защо си давам парите за тези неща”, че съм “материална” и т.н, когато харча изкарани от мен пари. Затова казах, че ако един мъж е такъв, няма как да имаме съвместно съжителство.
Относно деца и ресторанти, ясно е, че едно е преди децата, друго е след тях. Аз дори допускам, че едно е мъж за връзка, за да си живея живота, друго е мъж за семейство. Но това не изключва все пак с дадения мъж да имаме еднаква настройки към живота и да харесваме еднакви неща.

# 356
  • София
И за връзка и за брак - опевачка не ти трябва.
За начинът по който се държиш, изглеждаш, смееш.

# 357
Мислех да не коментирам, но...

Доста е ... комплексарско авторка на тема в женски форум, с преобладаващо омъжени жени и майки, да обижда на дебели, лелки, глигани в анцузи и прочие, след като сама споделя, че цел живот е използвана от мъжете и очевидно не може да намери свестен (поне по своите критерии) мъж. Само, защото не ѝ харесаха дадените отговори.

Коментиралите са "дебели лелки", но с дълъг семеен стаж, доста от тях са споделяли, че имат и образование, добра позиция, реализация. Имат и големи деца. И без "червило" са ги взели и очевидно ги ценят. Може и по-скъпи подаръци да получват редовно от мъжете си и без да ги развяват из темите.

Авторката в какво точно е повече от тях, в случая, че да се нахвърля така злобно? Дали осъзнава, че звучи отчаяно и предизвиква съжаление? С такава нагласа не само мъж, но и приятелки не знам дали може да има една жена. Знаеш ли такива жени, даже и да са най-красивите, колко са грозни с изкривеното си от злоба лице и лошо излъчване?

Високомерие, злоба, ехидност... на какво отгоре точно? И защо се пускат такива теми - да начукваме канчето на мъжете, че са ни под нивото до един, а на жените - че... пак са ни под нивото?

# 358
На пазара любовен да излезеш е новото майстори да ти дойдат в къщата .

# 359
Аз лично смятам, че страхът от обвързване е двустранен...например аз съм омъжена, но ако остана сама никога пак не бих се обвързала...мъжът ми е на същото мнение, просто след определена възраст и травмите които си понесъл...не е изобщо лесно да се обвържеш и да дадеш шанс, като навсякъде виждаш червени лампи...

Общи условия

Активация на акаунт