Страх от обвързване

• 13 660
  • 542
  •   1
Отговори
# 360
  • Paris, France
Скрит текст:
Невена, нямах предвид теб в никакъв случай. Точно ти си пример как може нещата да се кажат “право куме в очи”, дори, когато не са положителни, но по интелигентен начин и без обиди.
За селективната козметика имах предвид, че съм чувала от мъже неща от типа “защо си давам парите за тези неща”, че съм “материална” и т.н, когато харча изкарани от мен пари. Затова казах, че ако един мъж е такъв, няма как да имаме съвместно съжителство.
Относно деца и ресторанти, ясно е, че едно е преди децата, друго е след тях. Аз дори допускам, че едно е мъж за връзка, за да си живея живота, друго е мъж за семейство. Но това не изключва все пак с дадения мъж да имаме еднаква настройки към живота и да харесваме еднакви неща.

Хаха, питах какво е "селективна козметика", а не какво мислят мъжете за нашия избор. Селективна козметика on prescription only ли е или са марки, които седят по рафтовете на аптеките????? Мислех си да не са високите марки от сорта на Kanebo, Clinique, обаче на тях им викат маркова козметика. Както и да е.

Офф- никаква маркова козметика не може да спре остаряването и да подобри нормална кожа. Добро хранене и спорт са достатъчни. Е, който иска да си я купува.

Всъщност искаш толерантен мъж,но не можеш да го изразиш ясно и кратко.

Не си права и за преди и след децата. Двама купонджии тръгват по купони с бебето, двама планинари тръгват чо планини с бебето, двама домошари остават в къщи с бебето. Когато само единият иска да прави тези неща си ги прави сам, преди, но и след бебето. Тези, дето очакват да е едно преди и друго след, тежко им. Рязката промяна на lifestyle след поява на дете е често начало на края.

Да намериш мъж с настройки като твоите, когато си на почти 35г, с много специфични интереси и изисквания не е възможно. Не е просто малко вероятно, а не е възможно. Възможно е като сме на 15г и се интересуваме от комикси, латино танци и слонове, но като интегрираме фитнес, селективни козметики и парфюмерии, изисквания за работа, заплата и имотно състояние става страшно. 

Честно казано, не съм видяла мъж да държи сметка за какво си харчи собствените пари жена му. Може би някой абсолютен мизерник. Мисля, че този ти страх е неоснователен.

На пазара любовен да излезеш..........

Веднага звъня в ескортната агенция или някой бардак да питам как се движи търсенето 🥳🤩🥵😎. Ако всичко е наред, навличам анцуга, турям по чорап във всяка чаша......... на сутиена, начервявам се с първото червило в банята и потеглям, квичейки.

Ох, ще ме скъсате!

# 361
Аз лично смятам, че страхът от обвързване е двустранен...например аз съм омъжена, но ако остана сама никога пак не бих се обвързала...мъжът ми е на същото мнение, просто след определена възраст и травмите които си понесъл...не е изобщо лесно да се обвържеш и да дадеш шанс, като навсякъде виждаш червени лампи...
Да се гаджосаш ожениш/омъжиш не е равнозначно на това да се обвържеш. Има си връзки/бракове, които са си чисти сделки, та може хем да не си сам, хем да не се ангажираш прекалено.

# 362

Ако един мъж работи по 8часа, но не му стигат парите или пък жена му работи по повече часове, за да й стигат, но той нищо не прави по въпроса - да, мързелив е.
Ако една жена й се налага да работи повече от 8 часа трябва да си повиши качеството на образование, за да може да си позволи да си мързелува или да се занимава с хоби или друго.

А такива синове, които майките им “ги пазят” - мерси 😅
понеже коментара е към мен, само отговарям, че ако бях ги "пазила" Wink щяха да са по-добре, но аз, понеже съм егоистка и си гледам моя си живот, та ги оставих да си събират опита.

# 363
Ей тая например козметика, Неве, ако мъжът мрънка, че си си купила едно кремче, очевидно е стиснат. Relaxed

(Заличих марката...)

# 364
  • София
Материална си, да.
Пак ще кажеш, че те обиждам, но така ми звучиш. И ние, нечервисаните лели, си взимаме парфюми, козметика и не понасяме скръндзави мъже, но на мен, примерно, никой не ми е казвал, че съм материална.

Твоят поглед и самата настройка все какво ще ти дадат и какво могат да ти предложат е много дразнещ дори на четене. Яко ми напомни на една, може и повече от една, позната. Все какво им дали, какво заслужавали, как мъжете не ставали, как те били повече. А повечето са дори под средното и най- важното - с капризна и неприятна душа. Такива жени никога не намират подходящ и достоен. Дори да намерят някого, скоро става балък. Ще си затварят очите за системни изневери, но ще изгонят човек, който работи "само 8ч".

Необосновано капризна, защото не може да си пресметлива и дребнава, а да очакваш щедър и широкоскроен мъж. Нв става. Става за 1-2-5г. После вече не искаш да го гледаш тоя човек.

# 365

Ако един мъж работи по 8часа, но не му стигат парите или пък жена му работи по повече часове, за да й стигат, но той нищо не прави по въпроса - да, мързелив е.
Ако една жена й се налага да работи повече от 8 часа трябва да си повиши качеството на образование, за да може да си позволи да си мързелува или да се занимава с хоби или друго.

А такива синове, които майките им “ги пазят” - мерси 😅
понеже коментара е към мен, само отговарям, че ако бях ги "пазила" Wink щяха да са по-добре, но аз, понеже съм егоистка и си гледам моя си живот, та ги оставих да си събират опита.

Имам висше образование и допълнителни квалификации. Да работя толкова часове е мой личен избор, за да мога и сама да се позволявам нещата, които искам. Тук дамите не одобряват това. В една от другите теми има момиче също с претенции, но в момента не работи, а си търси работа, нея я оплюха, че си търси мъж да я издържа. Така, че няма угодия тук Simple Smile

Lorelada, този продукт не съм го купувала, но по принцип следващия път, когато реша да си купя нещо първо ще пиша тук и ще споделя, за да попитам, според вас ОК ли е дадената покупка.

И тъй като вече сте под всякаква критика ви пожелавам хубав ден и ви оставям да се развихрите на воля.

Последна редакция: нд, 23 май 2021, 15:39 от Анонимен

# 366
  • Paris, France
Лорелада, 💐 ясно. Добре, обаче повечето мъже няма изобщо да тръгнат да гледат Guerlain или La Prairie Caviar седят на масата ако не са метросексуални. Ако се токат самите те с подобни кремове, няма да имат против жената да си ги купува сама. Ако са средностатистически няма да знаят за крака ли са или за полиране на мебел, камо ли да тръгнат да гледат колко струват. Да не говорим, че след 45г може и надписите да не успеят да прочетат без очила 😎🥵🤩.

The Catcher, според мене тя не е особено пресметлива и утилитарна, а е опарена няколко пъти и си пази територията. Синдром на старата мома му викам, като няма връзка с възраст.

Дребнава звучи във форума. И не, не търси широкоскроен. Ако беше така нямаше да се навре при дебелака.

Търси сигурност, семейство и дете. Точно такива са най-прецаканите от мъже в живота, не знам и аз защо. Наистина претенциозните и изискващи кучки нямат и 2% от нейните несгоди с мъже.

# 367
Търси сигурност, семейство и дете. Точно такива са най-прецаканите от мъже в живота, не знам и аз защо.
Аз имам теория по въпроса, която накратко е - наивност. Битува едно схващане за мъжете и желанието им да създадат семейство. И в другата тема го писах (а дали пък не беше тази... сливат ми се) - в 2021ва мъж, който е искал да създаде семейство, го е направил. Другите просто *укат и говорят сладки приказки временно, а някои и не си правят труда за приказките.
Сещам се как говори за семейството и плановете си един млад колега, женен, баща. Такова нещо няма как да се чуе от мъж, който не е семейно ориентиран.

И тъй като вече сте под всякаква критика ви пожелавам хубав ден и ви оставям да се развихрите на воля.
Докладвай темата и в полето поискай да я заключат.

# 368
  • София
Сетила се е неща, ама десетилетие по- късно.
Разбирам я напълно авторката, самопрецакала се е от добрина.
Сега вече не иска да е доброто момиче, но е трудно на тези години тепърва някой да ти шета по акъла и изискванията.
Защото с годините ставаме нихилисти в някаква степен.

Авторке, слагаш си добавена стойност с образование и финанси, но мнозинството тук го имат. Това не е изключително личностно постижение. Не го приемай като заяждане.

la Mer не е връх на сладоледа, доста скандали покрай формули и изпитания.

# 369
Май не е толкова важно какви сме в действителност, колкото това как ни вижда мъжа срещу нас, въпреки всичките ни недостатъци 😁

https://m.youtube.com/watch?v=_iLszfjZLg0

# 370
  • Paris, France
Авторке, слагаш си добавена стойност с образование и финанси, но мнозинството тук го имат. Това не е изключително личностно постижение. Не го приемай като заяждане.

Образованието и финансите на една жена не и добавят никаква стойност на брачния пазар, никаква. Възрастта и външността при нас имат прекалено голяма тежест. В превод - за 16-17 годишната красавица the sky is the limit, 40 и 45 годишната трудно ще бъдат харесани за нормален брак от успял мъж дори и да са милиардерки с докторати от Станфорд. 

Вивиан, живеем в свят, в който парите са над образование и квалификации. Като ти пишат, че работиш дълги часове, съфорумките имат предвид това, че не ти остава време за връзка. Ако и мъжът работи по толкова, ще се виждате за по час по пижами. Мъже, работещи по 14 часа нямат време за връзка. Другото е, че един мъж може да изкарва по 4 хиляди месечно, работейки по 14 часа, а друг да прави по 50 000 от предприятие, разработено от родителите му, където отива по веднъж на ден за по 2 часа.

Пишеш за важност на образование, а се вреш при бармана с апартамент от родители. Значи всъщност е важно мъжът да е осигурен, независимо как?????????

Има богати и осигурени мъже, които не работят по повече от 5 часа дневно, не държат сметка за кремовете с хайвер и даже ги купуват, у тях всеки си има стая  с en suite баня и фитнес залата е на партера. Не знам дали ядат в ресторант всяка вечер, но си имат готвачи. И при такъв ли ще те бърка, че не работи по 14 часа?

# 371
Не бяха кенефи, кремове, кинти, работни часове.
А мислех, че аз ровя в незначителни дреболии.

# 372
Много наковахте канчето на авторката. В крайна сметка това е човек на подходяща възраст за семейство (да, не виждам нищо лошо в това жена, между 22 и 30г да не е бързала да роди, зорлем на 40г да е зарязана с дете или с мъж, обзаведен с любовница), която търси себеподобен мъж. Явно това е човек, който преследва добър материален статус, обича да излиза. Като всеки нормален, опарил се човек, и тя си има своите задръжки и страхове. Не е важно само да се даде съвет, а да се поднесе по начин, разбираем за нуждаещия се. Пак да попитам: Вивиян, пробва ли аповете за запознанства?

# 373
Не, не бих пробвала аповете. Досега мъжете, които са били в живота ми винаги са били познат на приятел, част от средата ми и т.н.

По отношения на изказванията в темата.. Свещено право на всеки човек е да има възможност да изкаже свободно това, което мисли. Само, че тази свобода трябва да се ползва по начин, съобразен с някакви морални ценности. Ако един човек е интелигентен, той ще намери начин да изрази зори едно негативно мнение по начин, с който да не нарани човека, за когото се отнася. В противен случай или целта е да обидиш / нараниш някого, или просто не можеш да общуваш интелигентно. Ако пишеш по форуми, за да нараняваш, замисли се, какво те кара да правиш това. В първия си пост на темата питам, дали има хора, които са имали проблем като моя и как са се справили с него. Идеята очевидно беше комуникация с хора, които се чувстват по този начин и обмяна на опит. Съответно аз споделих моят опит с този проблем. Не съм очаквала, че ще се появят потребителки, които да търсят под воля теле, още по-малко пък да обиждат.
Не знам, какво ви дама това, но дано да сте доволни. Аз си правя доста сериозни изводи от тази тема за състоянието на обществото като цяло.

И още нещо: може ли дамата, която е написала, че наричам потребителките “глиган в анцунг” да ме цитира?? Защото никога не съм наричала никого така, а още повече тук в темата. Да слагате “думи в устата на някого” е толкова ниско, че не мога да опиша.

# 374
Добре де, в първия пост си написала, че при проява на мил жест веднага подозрително търсиш лъжа. Когато излезеш на среща/комуникираш с потенциал настройката ти да му търсиш слабите места ли е или гледаш обективно на него?
ПС-щом искаш традиционно-разшири приятелския си кръг. Щом харесваш ресторанти-започни да излизаш по местата, на които искаш да вечеряш. Вземи си мултиспорт и тренирай на различно място всеки ден; запиши се по екскурзии /има еднодневни из БГ/.

Общи условия

Активация на акаунт