Седмокласници 2020/2021 - Тема 13

• 34 528
  • 736
  •   1
Отговори
# 240
  • София
_re_ge, страхотна ви е каката! Радвам се, че всичко се е развило прекрасно и сега тя е със страхотна усмивка Kissing Heart

vox, честита ви годишна! Пожелавам ви от сърце да извървите още много дълъг път, хванати за ръце Kissing Heart

Kally May, радвам се, че младежът се връща към нормалното си ежедневие, щом и за домашните си мисли -всичко е наред Kissing Heart
ЗаСлон, честито ви завършване! Нека късметът е до вас, за да се сбъднат всички мечти Kissing Heart

# 241
  • София
re_ge, благодаря ти за прекрасната снимка и за всички ЛС, които си ми написала. Останах без дъх да чета и без думи от красотата на това момиче!
Пожелавам на всички да завършват с усмивка всичките им мъки!

Днес приключи нашата сага с 91 НЕГ - Немската гимназия! Еееех, какви времена бяха преди 5 години - не четях тук и си свирках:) И не вярва на лошите отзиви за директорката и си виках - не може да продължи вечно, все ще се свърши нейното царство. Не се свърши. Вие не си мислете като мен - има несменяеми директори-
ЗаСлон, аз бях изчила всичко за НЕГ и не можах да повярвам... Уви, имаме още една година да се мъчим... Слава богу, наборът иска ТУЕС, второ желание НГ КТС в Правец, и т.н. но не искаме да чуем за езикова...

# 242
А моят иска точно Нег и като чета какво се случва там , се хванах за главата. Има ли място някъде в Сф , където може да се научи свестно немски.

# 243
Kally May, бързо да се възстанови младежът и да не се налагат повече интервенции 🍀
Миличкият, като знам какъв апетит имат момчетата в тази възраст, сигурно не му е лесно и от тази гледна точка. Силички му пожелавам!

ЗаСлон, magi_sveta, шокирахте ме за 91 НЕГ. Бихте ли споделили накратко. Като най-желана ЕГ в София си мислех, че нещата там са на ниво.
Ще се радвам, ако някой може да сподели лични впечатления и за 73-то и двете АЕГ. За ФЕГ имаше много хубаво мнение по-назад в темата. При нас както изглежда математическите училища няма да са интерес.

# 244
А моят иска точно Нег и като чета какво се случва там , се хванах за главата. Има ли място някъде в Сф , където може да се научи свестно немски.
Частните?

# 245
ЗаСлон, аз бях изчила всичко за НЕГ и не можах да повярвам... Уви, имаме още една година да се мъчим...
Аз следя темата от много време и все още не ми се вярва. Все се надявам, че няма да е така, както е споделено.
 Беше първо желание при нас, но аз много се разколебах.
Не знам в 73то дали е по-добре. В темата много не споделят, защото се следи от учители в училището.
В НЕГ лайстунгът май е ок, но кой знае на какъв акъл ще е в осми клас.

# 246
  • Пловдив
Днес синът ми беше на пробно НВО по математика в НТГ Пловдив. Формули не са им дали. За втория модул-два листа за белова, поискал трети, но не посмял да поиска четвърти (пише едро) и на едната под точка написал само отговорите. Никой не му е казал, че на беловата може да се пише двустранно....
🤔🤔🤔

# 247
Аз много се зарадвах, че най-после пускат децата на училище. Няма да ги спирам. Всичко е Божа работа:) А и това са им последни дни с класа и приятелите.

# 248
  • София
Ох чета и се притеснявам дали моето ще запомни всички тези правила за нво-то. Стигнах до идентификационната бележка, какво се пише в нея освен  имената? Някъде видях входящ номер и ЕГН, леле че той не си го знае, а този входящ номер от къде се взима?
Още нещо - има ли почивка между 1 и 2 част? Ако си вземе нещо за ядене като солети или шоколад, вода, това позволено ли е, при него ли стоят, как, в прозрачен плик ли, не че ще иска да яде, но да не му стане лошо, аз ще искам да му набутам. Извинявам се за глупостите които питам, но съм притеснена какво всъщност сме разбрали от всички тия завъртяни указания.

# 249
  • Някъде на край света
Радвам се за Кали и Добри!

И аз съм леко притеснителна, да не кажа, че миналата година на изпита на малкия (който беше единствения анонимен от всички състезания при все, че бяха само 4 клас) сънувах как си пише името на листа и разни такива.
Е, справи се четвъртокласникът.
Сега стискам палци и седмокласничката да се справи. Wink
Днес решаваха задачи заедно. Тя решава, той каквото може проверява и ако има как-обяснява. Не знам как не съм се сетила преди. Скоро ще се усети малкия човек, че сестра му е доста добре с българския ... и не знам кой на кого ще пише домашните. Той ще си владее математиката, тя българския. Simple Smile

Добавям се: За спирането на училище- имах такова настроение, но нашите две класни са началото на юни. Второто е на 8ми, та не знам има ли много смисъл. Да не говоря, че наборната само ме изгледа странно като й го предложих...

# 250
На хартия изглежда много по-сложно, отколкото е на практика.
ЕГН и входящият номер ги има на служебната бележка. В задълженията на квестора е да провери дали идентификационната бланка е правилно попълнена, като за целта тя се сравнява с информацията от служебната бележка.
Формално няма почивка, но на практика трябва изпитните материали за втора част да бъдат размножени и раздадени, а това изисква време.
По отношение на храната и водата нямам представа как ще е при сегашните условия. Преди нямаше проблем. Не пречи да си вземе нещо. Добре затворена бутилка с вода на чина до него не мисля, че ще е проблем. Нещо дребно, не особено шумно за разопаковане и ядене - също.

# 251
  • София-Младост
Ох чета и се притеснявам дали моето ще запомни всички тези правила за нво-то.
Скрит текст:
Стигнах до идентификационната бележка, какво се пише в нея освен  имената? Някъде видях входящ номер и ЕГН, леле че той не си го знае, а този входящ номер от къде се взима?
Още нещо - има ли почивка между 1 и 2 част? Ако си вземе нещо за ядене като солети или шоколад, вода, това позволено ли е, при него ли стоят, как, в прозрачен плик ли, не че ще иска да яде, но да не му стане лошо, аз ще искам да му набутам. Извинявам се за глупостите които питам, но съм притеснена какво всъщност сме разбрали от всички тия завъртяни указания.
Странно е колко ги подценяваме (аз включително!), сякаш все още малки първолаци. Казвам го с усмивка,защото и аз все дудна, повтарям, взе ли това, онова, разбра ли, чу ли...
Ще запомнят всичко, сигурна съм.

# 252
  • София
Споделете какво се случва в НЕГ. Ще бъде полезно на много от нас.
Преди две години можеше и по време на изпита да се пие и да се яде (как звучи само 😁), но да се прави така, че да не пречи на останалите. За препоръчване е ако е шоколад, той да бъде изяден между двата модула. В противен случай, ако се яде по време на някой от модулите може да се нацапат изпитните работи.

# 253
Аз това , което разбирам ,  четейки темата за НЕГ по диагонал е,  че цари анархия, не без помощта на ръководството. Половината учителки на 8 клас са напуснали заради ковид и са дошли нови, които май са доста зле като преподаватели. По време на ДО имат доста часове,  които не се провеждат.  Май единственото спасение на това училище са умните и подбрани деца .То при цялото пропадане на образованието  основно това търся за сина - среда. Това са моите впечатления,  има майки с деца в това училище , които четат темата и могат да ме опровергаят или да дадат повече информация. Аз лично много се притеснявам от това , че има слаби учители по немски в 8 клас. Аз като подготве (в др.езикова гимназия) преди 25 се бях паднала  при една много слаба учителка па езика  и макар, че в 9 клас  ни пое много добра преподавателка , не можахме до преодолеем загубите до 12 клас.Тогава частните уроци не бяха на мода. Отделно , че догодина според мен пак ще са ДО и тотално се отчайвам.
Все пак да видим резултатите от НВО , може са нямаме такива терзания , ако се о..ре на изпита .

# 254
  • София
red, развесели ме накрая Simple Smile
Какво повече, всичко си разбрала.
Във френската от какви работи се оплакват... Имат директор, че даже се срещат с него!
В Немската свен да се махне директорката, което искат всички випуски назад, трябва да се изрине и антуража й - хора, които не си падат по трудовите задължения. А нови учители къде ще се намерят?
Успехът е на шест, буквално. Почти всички имат шестици.
Да обереш каймака от НВО и да сътвориш това!
Четете темата за НЕГ, че много се ядосвам да пиша пак,  и пак... Там е писано доста, права е Дъждец, не е като за 73-то.

Последна редакция: сб, 22 май 2021, 18:19 от ЗаСлон

Общи условия

Активация на акаунт