Седмокласници 2020/2021 - Тема 13

• 34 522
  • 736
  •   1
Отговори
# 270
От днес целия ни клас е под карантина до 1юни.Това ,от което най-много се страхувах се случи. Сега нито на уроци може да ходи ,нито на присъствените ПИ,нито РД ще може да си празнува. Но най-страшното е след карантината как ще го пусна на училище пак? Ами ако пак някой от класа се разболее малко преди матурите и пак ги карантинират ,какво правим?Колкото и да не ми се искаше ,май ще търся вариант с личната лекарка да го оставя в нас .

# 271
  • Варна
Selias, много съжалявам. Все пак по-добре сега, отколкото тепърва на 5 юни примерно карантина. Не знам, пак ме хвърляш в размисли.

# 272
  • София
Днес някое дете да е било на ПИ по математика в Междучасие? Ако има такова, как му се е сторила геометричната задача от втория модул?
Докато излязат резултатите по математика, ще е дошло време за НВО и вече ще е все тая как се е справила с втори модул.
Сторила му се е с грешно условие Simple Smile))
Ето затова моята не е могла да намери логика в условието и каза, че 20 минути се мъчила да я открие и в крайна сметка писала съчинение свободен текст 😁
За нашите вече няма значение, но за следващите набори да вземат да сменят господин учителя, който измисля задачите, защото е недопустимо във всеки ПИ да има сгрешена задача.
Selias, ужасно непрятно. Дано след като изтече карантината да няма и други заразени деца и да успеят всички да се явят на НВО.
След отказът на нашия директор да допусне явяване на карантинирани деца и аз се замислям дали последната седмица преди НВО да не я оставя вкъщи. Мислех от по - рано, но на 4.06 има ПИ и класно по БЕЛ, 2 в 1 и няма как да го пропусне 🙄

# 273
  • Варна
Selias, съжалявам много. Дано всичко е наред, детето да е здраво.
Ох, притесненията ни нямат край!

# 274
  • София
Марти, писах, че детето мисли,  че е с грешно условие, защото отникъде нямало проблясък:)  Аз нямам мнение, не съм я видяла.
А за съставителя вече не знам какво да мисля. Дали и сега е Симеонов?
Искам резултатите от пробните веднага Simple Smile

Последна редакция: сб, 22 май 2021, 18:22 от ЗаСлон

# 275
Здравейте, момичета! Аз съм изпуснала две теми, после ще наваксам. Да знаете, че пуснах един сборник в пощата, може на някой да му е полезен. Май е старичък, но една от госпожите, които готвят 7класници, най-добрата уж в училище, каза че е добър и обхваща даваните задачи и по трудност отговаря.
Аз да ви кажа малко се успокоих. Не смея да се похваря де. Имахме голяма драма. Изтеглих един сборник от пощата. Ми то голяма мъка. Моят син от 20задачи 1во ниво, 7 решава. Аз изпадам в истерия, крещене, драми, не го пускам да излиза, страшна работа. И след като почти го решихме, изтеглих сборника на Регалия. Аз направо в ступор останах. Та той решава всичко без грешка. Затруднява се единствено с последната задача на 2ро ниво. В момента работим за бързина, защото той разписва всичко и не му стига времето точно за последните 2 от 1во ниво, а те дават най-много точки. Откакто е започнал училище му обяснявам, че засължително се пише, колкото и да е лесно, защото така наум най-много се греши, а сега точно наопаки. Много тъпанарско с това време, да им бяха дали още 30мин за първо ниво. Днес му дадох и от този тест, който съм пуснала. Ми всичко реши. Не знам, дали да се радвам, да не би да се подведа по тези по-лесни сборници? А ако дадат задачи, като в трудния сборник? Но пък той беше полезен все пак. Които не беше решил или сгрешил, сядахме двамата и му ги обяснявах. Да си призная имаше 3-4, които и мен затрудниха.

# 276
  • София
След отказът на нашия директор да допусне явяване на карантинирани деца и аз се замислям дали последната седмица преди НВО да не я оставя вкъщи. Мислех от по - рано, но на 4.06 има ПИ и класно по БЕЛ, 2 в 1 и няма как да го пропусне 🙄

Как така директорът не разрешава? Министърът ако разпореди, на какво основание директирът на училище отказва? Ако съм на ваше място, ще пиша до МОН и РУО.

Аз получих отговор от Омбудсмана (но не и от МОН) - бла-бла, получавали са много такив аоплаквания от родители, писали до МОН, имали уверение, че карантинирани деца (но не болни) ще могат да се явяват както е за ДЗИ.

# 277
  • София
Велина, честито, бъди здрава и обичана.
Vox, честита годишнина, пожелавам ви пламъкът между вас да е вечен.
Изпуснала съм девойката на ре_ге...
ре_ге, Кали, настръхнаха ми косите, докато ви четях.
magi_sveta и ЗаСлон, благодаря за споделеното, мога да се подпиша под това което  е написала Кали.
За съжаление в някои училищни теми с камъни ще те убият, ако споделиш отрицателно мнение, независимо дали са ЧУ или ДУ.

Аз май съм малцинство, относно споделеното от Добри решение да не казват на младежа.
Преди няколко години и аз спестих резултатите от един изпит преди друг такъв, в т.ч. помолих и родителите на приятелката на наборката да предупредят детето да не се изпусне, че има резултати (за другото беше +, за моето бе -).
Миналата година много се ядосах на обявяването на резултатите на АК в деня между двете НВОта. Разсейване си бе да се научи резултата, независимо дали е бил + или -.

Девойката има ПИ в училище. Тренираха НВО-ситуация -
Скрит текст:
влизане през различни входове,  проверка на документи(те принципно влизат срещу ученическа карта)  найлонови пликове, имаха "служебна бележка", попълвали са информацията от нея, хартиени пликове .. е имало е инцидент с преразказа, но поне е било на ПИ.
В тази връзка й пуснах СМГ-инструктажа, да е подготвена ... До първия плик нещата ми бяха ясни, после се обърках пуснах втори път, а тя: Споко, мамо, като на олимпиадата е и там беше подобно, ще се оправя ... Аз(наум): Дано, че аз бих се объркала Blush

# 278
  • София
catty, на РС каза, че никой и нищо няма да го принуди да затвори неговите хора, т.е. учителите за два часа и половина в стая с болни деца. За него щом е под карантина, значи е болен.
Вчера намерих имейлите на РУО и деловодство на МОН, но не знам дали ако напиша писмо, въобще ще получа отговор.

ЗаСлон, аз също не съм видяла задачата, защото девойката побърза да излезе и още не се е прибрала, но щом и на твоето дете му е направило впечатление, може би има нищо нередно.

# 279
  • В офиса
Дали се носят в пространството слухове за очакваната трудност на НВО? Ако беше предишния министър на образованието, щях да съм убедена, че ще е лесно, щото той гонеше да отчита отлични резултати, колкото повече, толкова по-добре. Ето, и тук се коментира, че сборника задачи на Регалия е лесен. В училище сякаш се целят в малко по-трудни задачи защото моят младеж с резултат 92-93т. е 4-и в класа, а са много хубаво училище и много силен клас. Нас 92т. не ни устройват по никакъв начин, борбата е за от 95 нагоре, да не казвам 98-99, но за да достигне такива, има много работа, най-вече в геометрията, но и в преобразуванията. Ако обаче ще дават лесен изпит, трябва да се тренира внимание, скорост и проверка и е абсолютно излишно решаване на гадни задачи и депресия от резултата Wink. За съжаление нямаме никакъв вариант да плащаме таксата на АК, колкото и той да се радваше, че му е "safety net". Оплаках се.
Tези, които пишете, че децата ви са приети в "частно училище", дали бихте искали да споделите повече кои са тези частни училища и аккво ви е привлякло там? Освен ако не е АК, за който имам лични впечатления.
Утре голямата има бал, в сряда номер 3 има рожден ден, и чак след двете дандании почвам да следя изкъсо младежа.

# 280
  • София
catty, на РС каза, че никой и нищо няма да го принуди да затвори неговите хора, т.е. учителите за два часа и половина в стая с болни деца. За него щом е под карантина, значи е болен.
Вчера намерих имейлите на РУО и деловодство на МОН, но не знам дали ако напиша писмо, въобще ще получа отговор.

Задължително накрая на писмото си поискай входящ номер, длъжни са да дадат и така ще се принудят да отговорят. След това намери тел. в РУО на този, който отговаря за основно образование и се обади, бъди настоятелна, звъняла съм преди 2 години по друг повод и успях да говоря накрая с една дама, която ме насочи.
Това е пълно безумие от страна на вашия директор!!!  А нали уж квесторите са други учители, т.е. не от същото училище? Какви негови хора? Аз пък не разбирам и самите учители наистина ли се съгласяват на подобно нещо?

Много емоции ви предстоят, хубави. Весело изкарване утре. С твоя номер 3 сме заедно рожденици Wink

Утре е присъственият ПИ по БЕЛ в Реглаия, дано разиграят реалната ситуация, че много се притеснявам с тези пликове и т.н. Цяла седмица го карам да прави пробни от книжката на Регалия, смао 1 модул, че преразказът не мога да го проверя. Днес направи и последните две матури (от минала и по-минлата година)/ изкарва между 50-55 точки, което ми се струва добре за него. тезата е много, много зле.

# 281
Къде мога да го видя този инструктаж от СМГ?

# 282
  • София
Ехе, Тинкербел, приятни емоции много настроение ви пожелавам. При нас РД на малката е точно пред НВОто, но поне балът на каката е догодина!

# 283
Вероятно става дума за миналогодишния. Но може и да има нов.

# 284
  • Варна
Здравейте, имам 1 принципен въпрос, дано успея да го задам правилно. Интересува ме значението на мястото, на което поставяме желаната паралелка. Да предположим, че имаме 2 момчета с бал 415. Кандидатстват за 1 паралелка. Едното я е посочило на 1 място, другото на 3 място (за 1 и 2 място не стига балът). Кой ще бъде приет? Има ли значение, че при единия е на 1 място, а при другия на 3-то? Ей това ме вълнува тези дни и не знам къде е написан отговорът из наредбите.

Общи условия

Активация на акаунт