Седмокласници 2020/2021 - Тема 13

• 34 539
  • 736
  •   1
Отговори
# 345
  • София
velina_v, страшно благодаря за личната гледна точка за 73 СУ, много полезно.

Честити празници на всички с рожденици, абитуриенти (на добър час в следващия етап) и празнуващите годишнини.

arino, точно това е пътят - НГДЕК са си отделно и не се появяват в МОН-ските класирания, няма да светне нищо, че вече е записан... Ако 1 класиране на МОН не е идеално, подавате си заявление за 2-ро класиране и се записвате в НГДЕК. Ако на 2-ро класират детето на по-желано място, теглите документите от НГДЕК и записвате в новото училище.

Katnis, попълване на заявления - https://priem.mon.bg/, линкът Помощ горе (още не може да се логваме в самата система; това ще стане, когато в училище раздадат на децата служебните бележки паролите). За 1 класиране попълвате сами, в такъв ред, в който наистина желаете. Ако се класира по 1 желание, записвате в училището, където е приет. Ако не се класира по 1 желание, отивате лично в училището, където е приет и подавате заявление за участие във второ класиране. На този етап мястото не се губи, детето ще бъде класирано или на същото място като 1 класиране, или на по-високо желание от неговото заявление, не може на 2 класиране да паднете на по-ниско желание.
Ако и след 2 класиране не сте доволни, вече всичко почва от начало. Може да се подаде ново заявление за 3 класиране, пак в системата, НО губите мястото от 2 класиране, то не ви е гарантирано вече. Надявам се да се стигнете до там, успех!

Последна редакция: вт, 25 май 2021, 11:05 от marmotche

# 346
marmotche благодаря ти 😀 идеята ми беше, ако не е приет в нито едно от желаните училища на първо и второ класиране, но е приет по първо или второ желание в не толкова исканото училище. Ако го запишем в нежеланото, но на трето  класиране го приемат в желаните, може ли да го запишем или вече се води записан в нежеланото. Проблемът е че в нашия град излизат 7 паралелки от основните училища, които предимно ще се борят в две паралелки в гимназията. И изведнъж ми се видя съвсем реално да не го приемат в нито едно от двете желани училища. Особено ако се панира, както на пробните и изкара нисък брой точки 😔

# 347
  • София
Катнис, в момента, в който го запишете, вече не участвате в никакво класиране нататък.

# 348
имам въпрос: ако си приет в НГДЕК и не ти харесва къде си приет на 1во класиране по системата общата, трябва да се запишеш в НГДЕК, а същевременно да продължаваш да участваш в системата ли? и после да се отпишеш от НГДЕК, ако ти хареса второто класиране в системата? и нали след записването в НГДЕК системата няма да те изхвърли с надпис: ученикът вече е записан?
Много ви моля бихте ли ми поясни ли че нещо се обърках. Възможно ли е да не ти хареса първо класиране, но да ти хареса второ. Нали си ги подредил по последователност на желанията. Можеш ли на второ класиране да се придвижиш напред за да попаднеш на по-желано място. Ако се придвижваш напред това за сметка на ученици класирани в училища към МК или такива които ще се ориентират  към частни училища ли става?
Първо класиране, а не първо желание се има в предвид. На първо класиране може да те приемат и по 18 желание. И то да не ти харесва. Simple Smile

# 349
Катнис, в момента, в който го запишете, вече не участвате в никакво класиране нататък.
Благодаря, явно ще бутаме до края във всички училища, ако не стане на първо и второ класиране 😁

# 350
  • София
Благодаря, явно ще бутаме до края във всички училища, ако не стане на първо и второ класиране 😁
Имай предвид, че за трето класиране пак ще редите желанията си наново, както преди първо класиране.
Но вече може да няма места в желаните от вас училища. Т.е. трето класиране си е риск, който трябва да съобразите дали искате да поемете.
В началото на 23-та страница на тази тема подробно написах как се случват нещата.

# 351
  • София-Младост
В тази връзка...за трето класиране свободните места се разбират, чак когато мине второто класиране, нали така...
Една съседка се опитваше да ме убеди, че няма особено гоям риск затрето класиране. Синът и мин. година беше 7 клас и влезе на трето класиране във втора немска.

ПП Някакви впечатления от 1 АЕГ имате ли...дъщеря ми я завърши, но преди 4 години и от тогава много учители вече не са там...четейки в темата им има усещане, че нивото много е спаднало, но може и да бъркам.

Последна редакция: вт, 25 май 2021, 13:05 от Ала-Бала

# 352
  • Ланкър, планините Овнерог

ПП Някакви впечутления от 1 АЕГ имате ли...дъщеря ми я завърши, но преди 4 години и от тогава много учители вече не са там...четейки в темата им има усещане, че нивото много е спаднало, но може и да бъркам.
И аз такива неща чувам. Най-добрата приятелка на голямата завърши миналата година там. Разликата в точките м/у нея и моята на ДЗИ по АЕ са 4-5. Високи бяха резултатите, но явно и без АЕГ се научава на същото ниво, ако има мерак.
На приятелка племенникът сега завършва, не знам подробности, но самата тя не иска нейният син да ходи там.

# 353
  • София
Преди известно време писах за I АЕГ. Ние сме доволни. След 91 - во и 73 - то I АЕГ му беше на трето място в списъка. И аз бях чувала много негативни мнения за училището и не ми се искаше да го слага толкова нагоре в класацията, но кой ли ме слуша. Вече втора година не сме имали каквито и да е проблеми. Не знам, дали защото попадна в клас със свестни съученици, но дисциплината е на много добро ниво. Успехът също е много добър - малко над 5,30 е. Относно ученето, има преподаватели, които дават всичко от себе си, за да им налеят знания в главите, но има и такива (за съжаление още в 8 клас ще се сблъскат с него), които са там само за да си изпеят урока, без да се интересуват дали учениците са разбрали нещо или не.
Ако някой нещо по - конкретно го интересува за училището, да пита Simple Smile

# 354
Мен ме интересува всичко, което ти се разказва. 1 аег ще ни е водещо на нас. И среда, и клубове/школи, и ниво на английски, кои предмети са на него.

# 355
Момичета, оценен е преразказа, на явилите се на 23.05, в Регалия. Нашият юнак не  приема сериозно онлайн преразказите - разхожда се, занимава се и с друго, и все се върти около 27-28 т. Дано на изпита се събуди състезателният му характер и да изкара малко повече.

# 356
  • София
Предметите, които учат на АЕ са всички разказвателни + музика и ИИ, но по ИИ тази година обучението не беше кой знае колко ефективно, заради ДО. В повечето случаи рисуваха или правеха разни презентации.
Клубове/школи имат най - различни -  мажоретен клуб, баскетбол, мисля, че имат и по волейбол, имат училищен оркестър, имат клуб по дебати, но тази година изглежда не се провеждаше, защото моя син миналата година ходи няколко пъти и каза, че му е много интересно, но тази почти през цялата учебна година 9 клас бяха онлайн и не съм чула дали се провеждат тези срещи. За други за момента не се сещам.

# 357
  • София
Днес някое дете да е било на ПИ по математика в Междучасие? Ако има такова, как му се е сторила геометричната задача от втория модул?
Докато излязат резултатите по математика, ще е дошло време за НВО и вече ще е все тая как се е справила с втори модул.

Точно поради тази причина в крайна сметка изобщо не го пратих на това ПИ въпреки, че ходи на курс там... Ако някой има задачите ще съм благодарна да погледне поне - не, че ще има голяма файда и да ги проверя аз какво от това, като не знам коя задача колко точки носи... но все пак.

Последна редакция: вт, 25 май 2021, 17:15 от katiABV

# 358
  • София
Марти, а директор имат ли?
Не се шегувам. Приема ли жалби, откликва ли при проблеми?

# 359
  • София
За ПИ по МАТ на Междучасие моето момче ще го прави утре онлайн и ще се запознаем със задачите.

Общи условия

Активация на акаунт