Седмокласници 2020/2021 - Тема 13

• 34 502
  • 736
  •   1
Отговори
# 360
имам въпрос: ако си приет в НГДЕК и не ти харесва къде си приет на 1во класиране по системата общата, трябва да се запишеш в НГДЕК, а същевременно да продължаваш да участваш в системата ли? и после да се отпишеш от НГДЕК, ако ти хареса второто класиране в системата? и нали след записването в НГДЕК системата няма да те изхвърли с надпис: ученикът вече е записан?
Много ви моля бихте ли ми поясни ли че нещо се обърках. Възможно ли е да не ти хареса първо класиране, но да ти хареса второ. Нали си ги подредил по последователност на желанията. Можеш ли на второ класиране да се придвижиш напред за да попаднеш на по-желано място. Ако се придвижваш напред това за сметка на ученици класирани в училища към МК или такива които ще се ориентират  към частни училища ли става?
Първо класиране, а не първо желание се има в предвид. На първо класиране може да те приемат и по 18 желание. И то да не ти харесва. Simple Smile

А това съм абсолютно наясно.

Благодаря Кали Мей. За Вн това движение е възможно, но го виждам като доста ограничено. Спортното не са голям фактор и няма да оказват голямо влияние при високите балове. В музикалното да кажем има повече деца които могат да допринесат за размесването.

# 361
  • София
От днес целия ни клас е под карантина до 1юни.Това ,от което най-много се страхувах се случи. Сега нито на уроци може да ходи ,нито на присъствените ПИ,нито РД ще може да си празнува. Но най-страшното е след карантината как ще го пусна на училище пак? Ами ако пак някой от класа се разболее малко преди матурите и пак ги карантинират ,какво правим?Колкото и да не ми се искаше ,май ще търся вариант с личната лекарка да го оставя в нас .

Добре де, нали карантинираха само "необезопасените" контакти? А сега нали носенето на маски в клас и навсякъде е задължително - т.е. достатъчно е да декларират, че са спазвали всички изисквания (както беше за учителите преди)? Има ли някаква промяна в тази инструкция?

Последна редакция: вт, 25 май 2021, 17:33 от katiABV

# 362
  • София
silan, мерси за информацията за резултати от преразказа. Нашият още не е оценен. Но сега разгледах подробно предадената му работа. Ами, такива глупави грешки, и то не граматически, а компютърни е направил. Не се научи това дете да си проверява работата и това си е. Нетърпелив, бързак, това е положението, какво ли не правя да го променя, но явно до сега не съм постигнала успех. Характер ли е, що ли е. Баща му беше такъв, вероятно на него прилича...

Имам за себе си представа как да наредим желанията на момчето, ама той не сяда с мен да ги обсъдим. Ще почакам още малко и разбира се, ще се съобразя с него. Ние не се редим за елитни школа, вторият фланг ни е на дневен ред.

# 363
  • София
Днес някое дете да е било на ПИ по математика в Междучасие? Ако има такова, как му се е сторила геометричната задача от втория модул?
Докато излязат резултатите по математика, ще е дошло време за НВО и вече ще е все тая как се е справила с втори модул.
Сторила му се е с грешно условие Simple Smile))
Ето затова моята не е могла да намери логика в условието и каза, че 20 минути се мъчила да я открие и в крайна сметка писала съчинение свободен текст 😁
За нашите вече няма значение, но за следващите набори да вземат да сменят господин учителя, който измисля задачите, защото е недопустимо във всеки ПИ да има сгрешена задача.

Да сменят най-вече г-н учителя, дето проверява. Абсурдно е да се появяват някакви резултати след няколко месеца... при това без самата работа, без нанесени поправки - независимо дали присъствено или дистанционно, за 2 години до момента проверена работа аз не съм видяла. Някакви хвърчащи точки, които никак не е ясно дали изобщо отговарят на работата или на направеното - тук имаше пример за неправилно оценена работа, ама на дете на същия учител, при направени на следващото занятие задачите и дадени точките, които се получават за тях... е, няма как да се получи това с деца на другите учители, получаващи някакви точки месеци по-късно и без представа какво са направили в този момент... абсурд пълен и симулация на дейност... Но пък ме информираха, че съм била единственият недоволен родител - та ... обаждайте им се на телефона, пишете им на мейла...

Въпросче и се връщам да чета ,че има  да наваксвам доста 😉
В чуденка съм. Според наборчето на НВО няма да има параметрични уравнения и задачи за трапец!?!
Някой, може ли да ми потвърди?
Потвърждавам,че вече не се учат в 7 кл
Обаче трапец се изучава в 5 кл и може да има от него...материалът за равнобедрен трапец,който преди се учеше в 7 кл сега се изучава в 8 кл.Параметрични уравнения по новата програма не виждам никъде ,явно на някой не са му харесвали...

Параметрични уравнения има във всички сборници... учебниците май не съм гледала. Трапец имаше в 5-и клас, да.

Да сменят най-вече г-н учителя, дето проверява. Абсурдно е да се появяват някакви резултати след няколко месеца... при това без самата работа, без нанесени поправки - независимо дали присъствено или дистанционно, за 2 години до момента проверена работа аз не съм видяла. Някакви хвърчащи точки, които никак не е ясно дали изобщо отговарят на работата или на направеното - тук имаше пример за неправилно оценена работа, ама на дете на същия учител, при направени на следващото занятие задачите и дадени точките, които се получават за тях... е, няма как да се получи това с деца на другите учители, получаващи някакви точки месеци по-късно и без представа какво са направили в този момент... абсурд пълен и симулация на дейност... Но пък ме информираха, че съм била единственият недоволен родител - та ... обаждайте им се на телефона, пишете им на мейла...

на междучасие дъщеря ми не е могла да я реши. ще пита учителката си по мат в училище и ако има решение, ще ви кажа.
Задачата има решение, но за Б подточка изисква допълнително построение. Доста трудна задача...
Отг. На Б е 10 см.кв.
А подточка е лесна, защото веднага се виждат еднаквите триъгълници.
Някой ако иска на лични ще изпратя решение на задачата.

Аз моля най-вече и за самата задача? Моооля?

Последна редакция: вт, 25 май 2021, 18:14 от katiABV

# 364
  • София
Марти, а директор имат ли?
Не се шегувам. Приема ли жалби, откликва ли при проблеми?
ЗаСлон, до сега не ни се е налагало да отправяме някакви оплаквания или жалби. Надявам се и в бъдеще да не ни се налага.
Чувала съм, обаче че много си защитава учителите (но кой ли не го прави Grin)

# 365
  • В офиса
И аз моля за задачата.
Вече любопитството ми е огромно коя е тази "сбъркана" и "трудна" задача.
Споко, няма да дадат такава на изпита, така че няма да си пропилеете предимството пред другите.

# 366
  • На морето!
Историята помни случаи с такива задачи на изпити, дано при нашите всичко е наред.

# 367
  • гр.Варна
Привет!
Голям мързел по време на няколкото почивни дни.Все едно не идва  време за изпита....
Варненки,нашето момче е на пробен само в неделя във Вектор.Пуснете инфо къде,евентуално ще седнете и ще се присъединя към Вас Wink
Има поща в abv.bg

# 368
  • София-Младост
То ако до сега не са научили всичко, последните  2 седмици...Аз хич не съм обнадеждена, някъде около 75 т и на двата пробни...
Няма сила, която да го накара да прочете всички произведения...
И онзи ден ми вика...ти представяш ли си да се разболея...викам ти представяш ли си как ще те ошамаря тогава:)))

# 369
  • Пловдив

Няма сила, която да го накара да прочете всички произведения...
И онзи ден ми вика...ти представяш ли си да се разболея...викам ти представяш ли си как ще те ошамаря тогава:)))

Smile
Нашите все още не са взели всички произведения .
Иначе класните ни минаха.

# 370
  • гр.Варна
Ала-Бала, успя да ме разсмееш с ошамарването Simple Smile Той сигурно е по-голям от теб,а ти ще го пляскаш Simple SmileSmileSmile
А нашето си учи,не мога да кажа,че не,но ми се иска малко повече.Чакаме резултати опт присъствен ПИ по БЕЛ.Този уикенд е на 2 присъствени по МАТ и това вероятно ще е финално.Уж математиката му е по-силна,а по БЕЛ вади по-добри резултати.Какво е това Чудо,не знам ThinkingRolling Eyes

# 371
И при нас тази неделя последен ПИ по МАТ ще се отрази и това е.
Дойде резултат от присъствен ПИ по БЕЛ - трагедия, но и го очаквах, защото квесторката нещо е пообъркала ситуацията с втория модул - първо чела текста през маската и не се чувало добре, после и по-рано им го прибрала от дадените 15мин. Каквото - такова, поне е някакъв тренинг за реала.

# 372
  • София
Ала-Бала, и мен успя да ме разсмееш 😂
anitsa, преди известно време моята девойка се опасяваше, че няма да успява да разбира квесторите заради маските. Успокоих я, че най - важното, което й е необходимо, ще е написано или предварително ще им бъде обяснено.

# 373
  • София
Аз я "ошамарвам" моята всеки ден, засега само на думи. Ама то все има за какво 🙄.
На пробен изпит така и не отиде. Като каза Не, та не. Затова през почивните дни наблегнах малко повече на пробни изпити от мама. Ами започвам да се отчайвам - такива тъпи грешки прави, все някой минус го видяла плюс... Още малко остана.
Честито на всички празнуващи тези дни! Бъдете здрави, щастливи и нека усилията на децата (а и на родителите им) да се увенчаят с успех 🤗

# 374
  • София
Честито на всички, които са имали някакви поводи за празнуване през предишните дни!
Ние си изкарахме почивните дни около Бургас. Да заредим малко батериите преди големите мъки Simple Smile
Моята наборка и тя е с ортодонтски проблем. Преди време беше с апаратче за разширяване на горната челюст, че нямаше място за постоянните зъби. От скоро вече е с брекети на горната челюст. След време и на долната ще сложим. Единия й кучешки зъб обаче се наложи да го извадим, защото постоянния не пониква. И сега чакаме да видим дали и при нея няма да се наложи насилствено да се разкрива, за да излезе.
Лека полека се подреждат нещата, но си иска време и търпение. Трябва да се обръща внимание на време на тези проблеми, че после вече стават сложни или необратими.

Общи условия

Активация на акаунт