Седмокласници 2020/2021 - Тема 13

• 34 537
  • 736
  •   1
Отговори
# 405
  • На морето!
Еех, Добри, толкова ме развълнува и мен!  Браво на детето! А кои от държавните училища би предпочел пред тези, в които е приет?

# 406
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
в различни периоди е споменавал различни, но твърдо не езикови и не математически.
изкушаваше се за НПМГ, но то беше заради учителката, която напусна неговото училище и отиде там. Simple Smile щеше да учи много биология и да работи в лаборатория в БАН с нея. после му мина.

на дневен ред дойдоха ТУЕС, Джон Атанасов и още едно, но забравих кое.
след това разбра, че в американския колеж учат "по-различно" и поиска да кандидатства там - опита, остана в резервите и някак се пречупи. спря да говори за това какво иска.

# 407
  • София
st.Dobri, чак аз се развълнувах, много мило ми стана Kissing Heart
Нашият син искаше да учи в Американския колеж, като една от причините беше, че щял да живее сам, нямало всеки ден да бъхта толкова път Joy Искаше да му подпишем, че ще му разешим. Щяла съм да му ходя на гости и да му готвя, сладур Joy
Иначе съм дзен, но наборът удари дъното, на последния ПИ в школата му изкара 55.5 точки- цели 30 т. надолу от предходния. Изживява трудно непостигнатата цел, а аз, като родител, страдам . Дано се съвземе, че не мога да го позная.

# 408
От две години се пише с черен химикал. Уредено е с наредба. Аз лично избягвам да чета преразкази. Често се разминават с истината. По тази причина не разбирам идеята да се залага на разни справочници. Някои от тях са добре изработени, но други.....

Би ли ми казала коя е тази наредба? Опитах се да намеря в МОН, но за съжаление не успях. Прегледах, уж подробно, наредба 10, не открих нищо относно това.

# 409
Там е. В наредбата за оценяването.
Чл. 70. (1) В зависимост от учебния предмет, по който полага изпит, ученикът носи линия, пергел, триъгълник, черен химикал, молив и гума и непрограмируем калкулатор, ако е разрешено в инструктажа за съответния изпит, а учениците с нарушено зрение - и брайлова машина, преносим компютър с брайлов дисплей, брайлови прибори за чертане, техническо средство за уголемяване на шрифта при работа с компютър и оптични средства.

# 410
  • Варна
st. Dobri, Dive, браво на децата ви!
Тези дни не съм активна тук. Миналата седмица движехме една сделка, която мина в петък. Сега чакаме.... Хванахме се на хорото да си купим нов апартамент. Брокери, огледи, предварителен договор направихме още март, но на 21-ви прехвърлихме при нотариус апартамента на акт 14. До края на лятото трябва да е с акт 15, а надявам се до края на годината да е и с 16. Седмокласникът ни е приоритет. Не остана много, но ще бъде напрегнато до 18-юни, а после чакането, класиранията, записването ще ни държат в напрежение.
Варненски майчета, мишете ми на лични за 30-ти къде до втори корпус на ВИНС да се видим на кафе. Аз от 20 години в района не съм ходила и не мога да предложа такова. Ще търся паркомясто, ще заведа до сградата набора и после съм на разположение. Предлагам да се чакаме някъде в двора. Ще ви черпя за здраве и за новата придобивка.
Лек ден!

Последна редакция: чт, 27 май 2021, 09:20 от ysap

# 411
  • Варна
ysap, май няма да ни пуснат в двора (имам спомен, че нещо подобно пишеше в бележката, която дадоха на дъщеря ми). И аз не съм много наясно с района, но в мапса дава 2 пицарии на 100-200 метра, все някоя ще ни приюти Simple Smile
Трябва да си измислим по какво да се разпознаваме - примерно да наосим дискретно някоя бутилка розе/бЕло/бейлис...

# 412
  • Варна
Dive, писах на теб и Bonanza, ще се чуем и ще се уговорим. Не си спомням още кои дами щяха да водят наборчета на 30-ти за ПИ във втори корпус на ВИНС. Който иска да ми пише на лични ще му дам номера си и по телефона лесно ще се разберем.

Последна редакция: чт, 27 май 2021, 09:51 от ysap

# 413
  • гр.Варна
Аз живея на 200м от Втори корпус.
Има 2 пицарии в близост-Селена и Акварел.Определено съм по-голям фен на първата.Една до друга са и се намират на 100м от мястото на събититето.В много краен случай,ако има хора там,има едно бистро-Happy house.
Ние сме много тъжни. SobSob Вчера е починал треньора на сина ни по баскетбол-легендата Спас Натов.Децата трябваше да имат тренировка от 19:30,но той не се появил.Казали им,че имал работа....Вечерта медиите  публикуваха новината,че е починал,вероятно от инфаркт на 53г. Той ги подготвяше за републиканско първенство,което трябваше да се проведе след НВО.Снощи сина ни си припомняше как са играли предният ден,какво са си говорили с треньора и сякаш не можеше да повярва и да го приеме....
Предишният им наставник напусна клуба ни миналият август след като станаха републикански шампиони.Момчетата го приеха много тежко,защото той беше единственият, който някога се беше занимавал с тях.Пое ги на 7г ,та чааак до 13. Писаха му съобщения с молба да се върне,правиха видеа,но той беше непреклонен. Предстоят им трудни дни...Disappointed Relieved

Последна редакция: чт, 27 май 2021, 10:01 от Bonanza

# 414
  • София-Младост
Сутринта прочетох за кончината на този треньор... Млад си е отишъл. Уф, дано синът ти се съвземе, всяко дете го изживява по различен начин:(

Аз разпечатих вчера миналогодишното НВО...много по-лесни били задачите, от това което класния им дал мин. седмица за ПИ...ох, на приказки ми е толкова добър моя син.

# 415
Да, и на моя дадените вече матури са много по-лесни от пробните Simple Smile и той на приказки е много силен, но това си е характер. Сутринта малкият ми тръгва на училище, днес им е НВО по БЕЛ. Толкова притеснен беше милият, жал ми стана. С големият това не може да се случи, той се държи все едно е във ваканция. Добре, че си имам някакви скрити козове, та го принуждавам да сяда и да учи
Bonanza, дано бързо се съвземе детето Hug

# 416
  • Варна
Bonanza,
много съжалявам за треньора на сина ти. Светла му памет! Дано синът ти и другите трениращи деца успеят по-бързо да се отърсят от стреса и дано се намери отличен треньор за децата.

# 417
  • Варна
Bonanza, много тежък удар за децата! Не разбирам много от баскетбол, но дори на мен това име ми говори. Светла му памет на човека, а на децата пожелавам скоро да срещнат нов треньор, който да продължи делото на Натов.

# 418
  • София
Момичета, кой разказ на Азимов беше даван на пробен?
Младежът заяви, че ще се упражнява на преразказ, защото там бил слаб и трябвало да го подобри. Сетил се той, ама щом го влече, поне да му осигуря подходящи текстове. И други интересни предложения приемам, да почете малко, че ще забрави буквите.
  В последно време се е засил леко. Твърди, че ще изкара над 80 по БЕЛ и около 90 по МАТ, но мен лично много ме съмняват и двете цифри. Не го знам какво учи, уж нещо се занимава, но аз вечер като се прибера, само ю-тюб слушам или крясъци по игри. Съвсем скоро ще стане ясно какво е правил. Simple Smile

# 419
  • София
Добри, милото ти дете Gift Heart . Със сигурност му е паднало едно кило напрежение сега.

Bonanza, много тъжно, наистина. Добрите треньори, които децата обичат, стават за тях като родители. Дано детето да го преодолее леко.

Вчера моето момче направи последния ПИ по МАТ. Потвърди, че геометричната задача нещо не е по реда си. Аз не мога да кажа нищо, чакам отговор от частния учител по въпроса. От самия ПИ не очаквам добър резултат; пак не му стигна времето и последните 3 или 4 задачи от първи модул не ги е решил, както и въпросната трета задача от втори модул. Не се вторачвам вече в нищо. Колкото е подготвен, толкова. БЕЛ определено му е по-силният предмет и ще разчита предимно на него. Учителят по МАТ в училището пък го хвали, та не знам къде точно е истината - сигурно някъде по средата.

aunt Ogg, пиши ми един мейл на ЛС.

Общи условия

Активация на акаунт