Седмокласници 2020/2021 - Тема 13

• 34 485
  • 736
  •   1
Отговори
# 420
  • Бургас
Момичета, кой разказ на Азимов беше даван на пробен?
В неделя дъщеря ми прави пробен в Регалия и преразказа беше "Колко забавно им било" от името на Марджи.

# 421
  • Варна
Bonanza, много тъжна история. Децата много се привързват към добрите си треньори и ще им е трудно.

Момичета, имам един въпрос относно резултатите към СМБ. Във формуляра с резултатите обикновено пише :
Брой позиции - например 68
И 31 по ред резултат.
Някой може ли да ми разтълкува тази информация?
Чудя се 31 по ред резултат от низходящ ли е или възходящ. Звъннях им, но не вдигат.
Сигурно е много елементарно обяснението, но аз вече тотално се обърках.

# 422
Вероятно някъде вече има отговор на този въпрос, но - кога се очаква да получим входящите номера за НВОто и как Thinking

# 423
  • София
Bonanza, дано бързо се съвземат децата. Много са привързани към треньорите, малкият ми син не пожела да отиде в именити клубове точно заради "тренер", както го наричат. Светла му памет, да почива в мир.

# 424
  • София-Младост
Вероятно някъде вече има отговор на този въпрос, но - кога се очаква да получим входящите номера за НВОто и как Thinking
Дават ги на децата в училище.

# 425
  • Варна

Момичета, имам един въпрос относно резултатите към СМБ. Във формуляра с резултатите обикновено пише :
Брой позиции - например 68
И 31 по ред резултат.
Някой може ли да ми разтълкува тази информация?
Чудя се 31 по ред резултат от низходящ ли е или възходящ. Звъннях им, но не вдигат.
Сигурно е много елементарно обяснението, но аз вече тотално се обърках.

Здравей Лила, това означава, че има постигнати 68 разновидности на брой точки -
примерно - 98, 96, 94....така до 23т. (примерно) - 68 различни постигнати резултата, като 31 по ред значи, че преди вашия резултат има 30 различни такива точки. Примерно ако си 4 резултат и имаш 80 т, значи че има постигнати точки - 95, 90, 87, 84. Примерно.
Но никъде не се упоменава, колко деца са постигнали тези по-високи точки. Т.е резултатът е 31ви, но не се знае дали 31 деца имат различни точки или 100 деца. (защото може 10 деца да имат еднакъв бр. точки и това се брои за един резултат).
Надявам се , че го обясних разбираемо Simple Smile

# 426
  • Варна
Поспаланка, чудесно си го обяснила, много съм ти благодарна.
За пореден път се убеждавам колко е полезен форума ☺️

# 427
  • София
Поспаланке, ще се радвам да те виждам по-често тук.
Скрит текст:

# 428
  • София
Момичета, имам един въпрос за маските - имаше ли някъде разписано, че на НВО учениците могат да не ги слагат? Днес малките имаха НВО по БЕЛ и в някои стаи не са разрешили да ги свалят.

# 429
Здравейте и аз с един въпрос, понеже миналата седмица правихме ПИ към училището се оказа, че квесторката, която е била с моя син е ОТКАЗАЛА да даде чернова. В тази връзка се замислих, ако това се случи на самия изпит и на НВО някой квестор "самозабравил се" е решил да откаже, то в такъв случай към кого може да се обърне детето за помощ. По очевидни причини аз отвън няма да мога да помогна.

Случаят се е решил след като един учител влязъл в стаята и попитам децата дали всичко е наред. Те от своя страна се примолили за чернова и тогава квестора им дал. Изпита е ПИ по математика.... сина бил решил в краен случай да смята по ръцете ... но някак не ми се вижда редно Simple Smile

# 430
В изпитния комплект по МАТ са включени четири броя листове за чернова, на които може да се пише двустранно. Освен това може да се работи и върху самия изпитен материал. При необходимост квесторът предоставя допълнителни листове за чернова.
Не бих сравнявала пробен изпит с реалния такъв, макар че и там понякога стават недоразумения. Евентуално директорът на училището или председателят на училищната комисия за организация и провеждане на НВО са хората, към които може да се обърне ученикът. Нямам идея как точно може да бъде осъществен този контакт по време на самото НВО и колко точно време ще отнеме разрешаването на въпроса ( независимо дали става дума за допълнителна чернова или нещо друго).

# 431
  • България, София
Bonanza, много тъжна новина Sleepy
Не се преживява лесно такава загуба, но и това са част от нещата от живота за съжаление.
Дано сина ти бързо се съвземе. Децата никога няма да забравят общите моменти и това ще поддържа паметта му жива. Дано се намери и друг треньор, който да влага душа в работата си. Децата много усещат.

kalka, изпревари ме за разказа Simple Smile

# 432
  • В офиса
Бонанза, порастват децата и това е част от горчивите уроци, през които им се налага да преминат. Много, много тъжно. Ще го изстрада и ще стане по-силен, така го приеми. Давам си сметка колко нелепо е такова обяснение при загубата на някой, който им е бил модел за подражание, приятел, ментор и т.н.

Скрит текст:
Точно такива житейски случки имах предвид като писах преди време, че не ме притеснява, че някой ще реве 1 час. Защото там ставаше въпрос за нещо много дребно - неразбирателство с родител, а в случаи като на Бонанза момчето става въпрос за нещо, което буквално може да срине един млад, а и не само, човек. Как децата ни ще могат да посрещат такива гадости, когато им треперим толкова, че се стремим да им спестим и най-малките и елементарни сътресения

# 433
  • София
Тинкърбел, много добре казано.

Бонанза, съжалявам за загубата. Трудно е за приемане, защото е толкова ненавременно и внезапно...

Успех на всички по-малки братчета и сестрички на четвъртокласните НВО днес!

Последна редакция: чт, 27 май 2021, 18:05 от marmotche

# 434
  • Варна
аз съм в потрес от системата за първокласниците -според публикувания чак днес алгоритъм, поредността на желанията не се отчита, което означава че освен в кварталното училище, шансове никакви никъде. а аз не искам да е в кварталното, затова подреждах желания, понеже учителите са супер, но до 4 клас, след което в класовете между 5 и 7ми има голямо текучество. та с 2 думи,  не знам какво да правя...

редактираме се: явно някой там чете форума, добавили са току що и желанията, е..ти абсурдната държава...
Ellet, и ти си с деца със 7 г. разлика като мен. Преди 7 години бях в твоето положение. Притеснявах се почти наравно и за двете. Стискам палци да приемат и двете ти деца в училища, които са отлични!

Общи условия

Активация на акаунт