Седмокласници 2020/2021 - Тема 13

• 34 468
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
На днешния ПИ в Регалия наборът е с 50 т. на първи модул. Втори модул бил доста труден, разгледах задачите, наистина 22 и 23 са доста оплетени, 22 задача я била измислила нашта учителка. Да видим все пак крайния резултат. Пак беше приключил 20 мин. по-рано.

И ние сме горе-долу така. Наборката излезе много отчаяна след обсъждането на резултатите, но аз като седнах да ги смятам ги докарах около 48 точки на първата част. 22-ра е решила само първите две подусловия, 23-та доколкото разбрах три от петте. Абе около 60-65 точки ще завърже. Ако по БЕЛ се справи за около 70-80 точки както на примерните, ги пиша успешни тези матури и тва е Simple Smile

# 586
  • София
vox, на моите четвъртокласници също удължиха до 30.06 - добре, че ни дадоха възможност да приключим на 15.06. Явно очакват ние, родителите, да подготвим по-добре децата си вкъщи. Но забравят, че ние не сме педагози и не можем да сме компетентни по всичко. Доживях да го напиша отново - изобщо не ме интересува тройката му по химия, а по география е направо ооо... на някои учители много им хареса ДО, те също като учениците се скатават. Толкова проекти направи, не ги е поглеждала и оценявала. А сега иска за 2 дена да попълни учебната тетрадка, която му върна едва тази седмица. Е, няма да стане, скрих я Joy

# 587
Не разбирам защо искате лесни матури
Най-добре се разслояват децата при трудни  и аз наистина се моля за такива

# 588
  • Варна
Не разбирам защо искате лесни матури
Най-добре се разслояват децата при трудни  и аз наистина се моля за такива
[/img][/img][/img][/img]
Ето и пробния изпит по МАТ от днес. Нещо не успях тук да ги кача. В пощата го писах по ВАТ. Беше си ги отбелязал с точки и вкъщи ги очерта с химикала, за да сравним.
От 19-та задача нататък ги е писал на беловата и чернова, но ги нямаме при нас отговорите.

Последна редакция: нд, 30 май 2021, 16:11 от ysap

# 589
  • София
Според мен изпитите трябва да са с умерена трудност, нито много лесни, нито много трудни. Ако са много трудни, то ще успеят да се справят малко деца, ако пък са много лесни ще има масово ученици с висок брой точки и кандидатстването тогава ще бъде кошмарно за влизане в топ гимназиите.
Нека бъдем оптимисти и да се надяваме, че този път управляващите ще поставят интереса на децата над всичко.

# 590
И аз се надявам , че матурите ще са нормално трудни ( не прекалено разбира се) , иначе всяка грешка от невнимание , може да " ти отсече" пътя до мечтаното училище. Не е нормално да се приема цял випуск с бал 495 т и нагоре.

# 591
  • Варна
Ysap, и на дъщеря ми отговорите до 18та задача са такива 1:1. Имам съмнения, че на 19а) няма да й признаят нормалния вид на многочлена, ама здраве да е Simple Smile
Относно трудността на изпита - надявам се на умерена сложност, т. е. да има задачи с различна трудност, които правилно да определят нивото на знания и умения. Никой не печели от много лесен изпит, освен тези, които ще се бият в гърдите, че (децата им) са изкарали еди-колко-си точки. Много трудни тестове пък са удар по психиката на добре подготвените деца. Дори да не са се целели в абсолютния максимум, ще боли много да видят нисък резултат като абсолютна стойност, па после ако ще и да се окаже, че е бил в топ 5-10%.
Но кой ли ни пита нас Simple Smile Пожелавам си просто да са всички при равни условия и да са спокойни, за да няма деца, които попадат на "грешното място" по такива причини.

# 592
  • София
Трудни или лесни, изпитите са еднакви за всички. По-сложният изпит е благоприятен за подготвените, ще има по-голямо разслоение в резултатите и разни дребни грешки от бързане, недоглеждане и стрес ще оказват много по-малко влияние. Пък нека в желаните гимназии се влиза с бал 415, вместо с 495! Simple Smile

# 593
  • София
ДЗИ БЕЛ са били с нормална трудност - нито по-лесни, нито по-трудни.
Мнение на експерт.
Успокойте се!

# 594
  • София
Бебчо,за географията нямам коментар. Аз скрих учебника, защото заради нейните дивотии изкара петица по история, където гони успех, та още бели си отвори... Тя цяла година се скатава, сега много взе да изисква.

Иначе си мечтая по-скоро за трудни матури, годината след на каката имаше такива резултати, че за дете с 465 точки прогнозите бяха невъзможни.

# 595
  • Варна
Моят днес на Вектор има 3 грешки до 18 задача, сред които 1 и 3! То бива заплес, ама това е прекалено. Бих го извинила само заради това, че не беше напълно ок със здравето. Задачата с храната за папагали е оплескал, както и неравенство от 21 задача. Другото е вярно. На задачата с попълването на текста не е сигурен какво е писал, но ако е това, което каза, пак се е изложил. Като цяло, беше доволен, откъм организация е било супер, времето е стигнало, даже излезе по-рано, защото решил, че няма смисъл да се мъчи с папагалите...
Разбрахме се идните 2 седмици ударно текстови задачи. Поне съм доволна от геометрията, без грешка.

Матурата според мен ще е лесна 1 част и трудна втора, която да отсее. По БЕЛ не знам, зависи какъв преразказ ще изберат. Там отсявката може да е и с тестовата част, виждала съм големи забивки из тези въпроси.

# 596
  • Бургас
Аз пък съм забравила да отпечатам белови за ПИ на Регалия. Горкото ми момиче освен борба със задачите, се наложи да обработва и листите. Бях извадила от предния пробен повече белови и така с програма оправи датите на  листите и ги предаде. Казах й, че дори да не й оценят ПИ, са ни важни задачите. Ама ми стана тъпо, че забравих.
Сега пък прави класно по немски:smiles:. Много удобно дистанционно за децата, че представям си какви резултати ще се получат.

# 597
  • В центъра на моретата
Варненки, благодаря за компанията днес - беше много приятно. Жалко, че събота не се получи. Щерката беше доволна от това, което е сътворила, ама да видим резултата какъв ще е. Даже спомена, че се е справила по- добре днес по математика, от вчерашния пробен по БЕЛ. На Регалия, обаче, се разочарова, защото били “гадни” задачите. Е, каквото-такова, утре е класното по математика - дано  го направи.

# 598
  • София
НГДЕК въпрос: Някой знае ли в коя сграда се подават документи за кандидатстване??? Че утре ми е единствения ден, в който мога да свърша тази работа, а малката още вдига Т и да заложа на сигурното.

# 599
  • София
На финала сме и пишем още повече, вече ни е все едно, да идва по-бързо това НВО, че...
Моят в момента прави пробния изпит по МАТ. Сутринта трябваше да прави домашно по БЕЛ, после на урок по БЕЛ, там преговарят чрез тестове непрекъснато, дава му и за през седмицата въкщи да пработи. Предостатъчно му е.
По МАТ ми казва, че утре ще ги изпитват на теореми,  та като свърши пробният, щял да погледне теорията пак. И така при нас.
За заповедите - предишното правителство бяха царе на смяната на заповедите в рамките на 24 часа. Дано това да не повтаря тези грешки, поне досега не е показало такава склонност. Без да имам реална представа, си мисля, че ще оставят нещата така, както са, та то не остана време да сменят каквото и да било.
Гледам учителите по физическо са се раздвижили, при нас няма такива напъни от тяхна страна. Момчето се справя с нормативите, не се оплаква, но не съм и чула някого да са "подпукали" за непостигнати резултати. Явно си зависи от учителя.
За удължаването на учебната година аз разбрах, че е по желание, сиреч зависи дали родителите изявяват желание да си пуснат децата в клас. Имам близка на която детето ѝ е втори клас, каза ми, че няма да го пуска, достатъчно време са били затворени у дома, после и в класните стаи. Каквото са научили, научили, вече е време за игри и почивки.

Общи условия

Активация на акаунт