Седмокласници 2020/2021 - Тема 13

• 34 464
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Аз си нямам друга работа и чета това
https://m.bg-mamma.com/?topic=1235401
Много се разчувстах. Страхотни емоции. След месец и половина и ние ще сме така. Ох, много далеч ми се струва. А когато човек чака, тогава времето минава най - бавно. Дано оцелеем.

# 601
  • София
Трудни или лесни, изпитите са еднакви за всички. По-сложният изпит е благоприятен за подготвените, ще има по-голямо разслоение в резултатите и разни дребни грешки от бързане, недоглеждане и стрес ще оказват много по-малко влияние. Пък нека в желаните гимназии се влиза с бал 415, вместо с 495! Simple Smile

Дано, дано... НВО в 7 клас има двойнствена роля и затова трябва да е добре балансирано - хем почти всички деца, които са полагали някакви усилия, да могат за запишат повече от 25 т примерно, хем пък да има разслояване във високите етажи, т.е. трябва да си има и по-сложни задачи. Ако е прекалено лесно, тогава много деца без някакви блестящи математически умения, но с добра подготовка, ще запишат точки, с които ще могат да изместят топ математици от МГ (особено ако топ математикът не е блестящ и по БЕЛ). А това не е хубаво за никого. Затова навремето МГ и доста др училища си имаха свои изпити, с които си отсяваха най-подходящите за там деца. Но пък много се корумпира този прием в един момент и затова сега всички са на еднакво НВО.

Последна редакция: нд, 30 май 2021, 18:46 от marmotche

# 602
  • София
след изпита на регалия днес, учудващо синко бодро излезе от стаята, че даже и план спретна колко точно му е нужно за испанската и избраните паралелки... не смея да кажа нищо, изведнъж планове прави, а до вчера гемиите потънали... да видим, тръпна да видя резултата, но явно ще си почакам, понеже по бел на регалия при нас още няма нищо.

# 603
  • София
Моят май приключи с ученето. Уж се чудеше, щеше да се постарае още, ама явно е по-лесно да приключиш май, отколкото юни. Rage

# 604
  • Varna
Минаха И двата присъствени пробнии естествено с малки грешки... аз съм доволна, тя не...😁😁😁
На ПИ БЕЛ има 3 грешки от първи модул, а на днешния по мат от бързане не е видяла един от въпросите на 23та... Останалите отговори съвпадат с написаните по напред. От нейните листи виждам само че на 22б - 60%, а на 23- АД=4, ромб.
Ysap няма как АД и ВС да са с различни стойности, защото са в правоъгълник... може просто на бланката да го е нанесъл грешно.
Остава още един пробен на 6.06 И вече нямам търпение да идва 16 и 18.06...
Варненки съжалявам, че не се присъединих, но вчера бяхме голяма група от класа на дъщеря ми и имахме уговорки предварително...  а днес имах други задачки с малкия. Но следващия път... за виното.

# 605
  • Варна
Хана, мисля, че ставаше въпрос за АД от първия модул (20та задача), а не за 23та. Поне така го разбрах аз. А на БЕЛ пак ли на векторския беше твоето момиче? От къде взехте отговори? Там съм кръгла нула и не смея да давам мнение дали са й верни на щерката, та ще се радвам да споделиш отговори.
Сега се замислих, че можеше да има деца, явяващи се онлайн и май не беше много редно да споделяме отговори преди края на деня. За компенсация, ще пробвам да изчистя нашия и да го кача в пощата за идните поколения. Ние приключихме с ПИ и вече сме на фаза "кот-такоа". Наздраве!

# 606
  • София
НГДЕК въпрос: Някой знае ли в коя сграда се подават документи за кандидатстване??? Че утре ми е единствения ден, в който мога да свърша тази работа, а малката още вдига Т и да заложа на сигурното.
Документите на дъщеря ми ги подадох  онлайн, днес получих входящ номер - 53.
Иначе се подават в сградата им в Модерно предградие.

# 607
  • София
Нонич, благодаря!!!
Ей сега ще свърша и тази работа.

# 608
  • София
За удължаването на учебната година на начален курс и аз се чудя на кой му хрумна. Моят първокласник си учеха много добре през ДО. В петък трябваше да им раздадат свидетелствата, но са получили заповед от Министъра на образованието това да стане на 23 юни и не по-рано 🙄
Седмокласничката много й омръзна вече, подмята един тест три дни и днес вече едва първи модул направи. И даже не си спомни, че същия го прави преди 3 месеца (без задачите, които не бяха взели) 🤔
Ще чакам днешния пробен в пощата, благодаря Dive предварително 🤗

# 609
  • София
Като си говорим за адекватни решения, някой може ли да ми каже, защо удължиха учебната година до 23 юни на дъщеря ми, която е 2 клас и е била почти цялата година ПО ? А на седмокласника с повече ДО няма удължаване / не че го искам/ Но така излиза, че ходейки на училище изоставаш, а седейки вкъщи нямаш пропуски за наваксване. Ами да ги спираме от училище тогава и да караме на сборници и онлайн презентации.

Щото на началното училище се гледа повече като на социална услуга, отколкото на образователна такава...

# 610
  • София
ДЗИ БЕЛ са били с нормална трудност - нито по-лесни, нито по-трудни.
Мнение на експерт.
Успокойте се!

ДЗИ със сигурност е финализирано от предходния министър, докато при нас има поле за действие и новия. Но ще видим. И аз се надявам на здрав разум и умерена трудност на изпитите.

Май аз съм една от малкото, които се радват на удължента учебна година на малките. Поне близо месец няма да се чудя как да я гледаме. Ей сега е болна, леко хремава, гърлобол, и няма кой да я гледа 2 дена, то едни схеми, едно чудо Sad

# 611
  • София
Ох, предадох се. Напълно.
Малката е трети ден с Т от 38.6 до 37.6. Хленчи непрекъснато. Голямата не и виждам очите, добре, че поне мааалко помага все още из къщи. Наборът вятър го вее на бял кон. Днес се сетил, че скоро не е тренирал и се е отпуснал ... И изкара цял час на велоергометъра, после коремни преси прави, къпа се, всичко друго, но не и да учи. Сега видях петица по БЕЛ в админ...
На 5-ти заминавам в командировка за 8 дни и ще се прибира на РД на малката (всичко ще трябва да уреждам дистанционно от другия край на България)... Това ще е денят и на последната школа... И нещата клонят към финал... и едни скромни размествания на мебели правихме тези дни ... Нещо нямам сили за нищо вече...

# 612

Май аз съм една от малкото, които се радват на удължента учебна година на малките. Поне близо месец няма да се чудя как да я гледаме. Ей сега е болна, леко хремава, гърлобол, и няма кой да я гледа 2 дена, то едни схеми, едно чудо Sad
catty m, при нас ще се чудят, с какво да ги занимават от 8 до 11 ч., а ти ще се чудиш как да си прибереш детето по никое време.
Много от родителите, когато не учат децата ги изпращат при бабите им в други градове. Сега, ако наистина нямаш кой да ти помага не знам, какво ще правиш? Пълна безумица е Sad

# 613
  • София
Училището на малката е до 17.00 ч. и след това с бусчетата за вкъщи. Това си е нормалния режим, който ще се поддържа и до 23 юни. Което мен ме устройва перфектно. Държавно училище е. Иначе моите родители са в провинцията, но не мога да си изпратя детето 3 месеца там.

Гледам и разни лагери и за двамата, ама много скъпи ми се виждат, а и нищо не ми допада наистина. Всъщност на Британика загледах езиков в базата им в Драгалевци (дано не бъркам квартала), ама 2 седмици 1000 лв. Sad Но пък и наборът ще ми се опълчи за всякакви лагери или курсове, настроил се е от 1 юли тотално да отхлаби и да е само игри.

# 614
  • София
От днешната матура не е решила задачата за движение от втори модул (по мое мнение не беше трудна) и едно уравнение от 20 задача.
Като се връщахме и обсъждахме в колата задачата за движение  се сети как се решава и после в къщи си я реши, както и уравнението. Беше много разочарована, защото искала да изкара над 90 точки. Sad  Но каза, че се е притеснила и объркала на изпита, което ме учуди в някаква степен, защото само тази година ходи на 3 олимпиади, две и на 2-ри кръг и се хвалеше, че е претръпнала. Вчерашния по БЕЛ била много по-спокойна.
Това ни бяха последните ПИ.

Във връзка с притеснинието и паметта се сещам да ви питам давате ли някакви хранителни добавки на децата?

catty m
Да не сте и вие в 151-во?

Общи условия

Активация на акаунт